19 oktober 2012

Fotona är här!

Idag damp fotona från dagisfotograferingen ner i brevlådan. Vi gjorde ju ett försök att ta ett syskonkort med Lovisa och Agnes och resultatet blev....jodå, rätt bra. Minnesvärt om inte annat.

Lovisa, den lilla linslusen, klev upp på stolen, fyrade av ett leende och två klick senare sa fotografen "Tack, då var vi klara!"

Det enda tråkiga var att Lovisa på gruppbilden tittar åt ett annat håll och man kan knappt se att det är hon som står där. Ja ja, måste vara trixigt att få till ett kort där alla barn ser in i kameran. Men vi får se det från den positiva sidan, förra året var inte Lovisa med alls eftersom vi inte blev informerade om fotografering eftersom Lovisa var ledig i och med Agnes ankomst.

Fast förresten, det finns en sak som är tråkigare än att Lovisa inte tittar in i kameran på gruppbilden: Priset!! Alltså, det kan ju inte vara rimligt att man ska pröjsa 750 kr för två porträttserier. Nu var det ju valfritt från vår sida att ta på Lovisa enskilt och på dem båda två. Det ju inget köptvång, man kan ju välja och vraka och skicka tillbaka det man inte vill ha, men ändå. 750 spänn! Hutlöst.


Lovisa kör sitt Pepsodentleende och Agnes ser bara vettskrämd ut.


3 kommentarer:

Villa Ell sa...

Fina kort!
Men hutlöst vad mycket pengar! Vi får ett brev med ett lösenord där vi kan gå in och titta på fotona innan sen kan man klicka i vilket paket man vill ha, och som sagt hutlöst dyrt vilket paket man än väljer!
Jag såg faktiskt på Lilla Aktuellt med Wiggo häromdagen då är det någon skola upp i landet som tycker (eller om dom slutat med det kom jag inte ihåg) att skolfotografering ska uteslutas. Pga priset, familjer, ensamstående som inte har råd och att det tog tid från lektionstid, fast det kändes ju lite löjligt med lektionstiden!
Jag/vi har faktiskt inte köpt de senaste tre åren för ingen i familjen "hänger upp" skolfotona! Jo Ws farmor iofs! Men vi framkallat kort från sommar, vinter lite var stans, och mailat till de "äldre" ;)
Man gör som man vill :) men priset, usch fy!

Vi flyger t Bangkok och sen vidare till Koh Cheng! 2 veckor!!! Japp myggnät står med! Vill också ha ett täcke t honom även om det är varmt men det känns så ombonat med ett täcke (tunnare) vi har faktiskt tänkt att ta med en flytväst också till lille Noah man vet aldrig vad dom har och om dom har vilket skick???

Nu är det "vår" tid, barnen sover så här blir det filmdags, Johan Falk- spelet "någonting hette den"

Ha en mysig kväll

Pernilla sa...

Tycker oxå det är hutlöst mycket pengar i förhållande till vad man får. Samma trista bakgrund på alla, stela poser och fotosmile. Vi köper bara gruppfotona - två bilder, 400 kr med exp.avgift.

Tror att det börjat svänga det där med att köpa alla skolfotona - allt fler tycker det är mycket pengar i förhållande till vad man får. Jag har sällan fått så mycket förfrågningar till min lilla hobbyfotoverksamhet som nu - när många är missnöjda med resultaten och vad man får för pengarna. Och väljer att lägga samma pengar på en privat barn eller familjefotografering istället - i naturlig miljö med naturligt glad barn.

Men dina töser är otroligt söta! Ha en fin helg!

★Bauti sa...

Scana in dom i datron och skicka tillbaka dom. Så får du dom gratis ;-)