01 december 2011

Lucka 1



I morse gick vi upp tidigare än vanligt. Niclas åkte till jobbet lite senare så vi kom ner till dukat frukostbord. Vardagslyx!
Lovisa såg minst sagt förvånad ut när hon kom ner till matsalen. Istället för att direkt hoppa upp på stolen stannade hon till och tittade upp på väggen och höjde på ögonbrynen. Precis som om hon tänkte: "Paket? Undra om de är till mig?"

Vi förklarade för henne att hon får ett paket om dagen och att hon måste vara redig att äta upp sin frukost. Idag fick hon paketet innan vi åt, (rookiemisstag!) vilket gjorde att hon inte kunde koncentrera sig på frukosten. Imorgon ska hon få öppna paketet när hon ätit upp.

I paketet fanns en sån där glaskula som det snöar i om man skakar på den. Lovisa fick en sån av mormor som hon köpte i Skottland i våras, men som olyckligtvis gått i tusen bitar. Snacka om total glädje när hon fick en ny!
När frukosten till sist var uppäten skulle Lovisa duka av och utifrån köket hörde jag en duns, ett kras och ett vrååååål. "Den gick sönder en gång till!!!!!!". Stackars lilla gumman. Där på golvet låg snögubben i en blöt fläck. Lovisa hulkade "Kanske kan tomten komma med en ny?"

Så jag fick ringa till "tomten" inne i stan som fick gå och köpa en ny på sin lunchrast. Och nu är allt frid och fröjd.

Note to self: Köp en i plast nästa gång!


Inga kommentarer: