29 december 2011

FIka hos storkusin

I eftermiddags tog vi en tur till Boråstrakten för fika hos min storkusin Fredrik och hans familj. När vi sågs på julafton sa vi det gamla vanliga som man säger till släkt och vänner man inte träffar så ofta - "Vi måååååste verkligen ses snart, det var ju så längesedan". Så nu gjorde vi slag i saken och tog en fika tillsammans! Fredrik och Joanna har en dotter som heter Embla som snart fyller sex år som är Lovisas idol. De har verkligen jättekul tillsammans. Emil, som precis fyllt 12, tyckte nog att småtjejerna hade roligast själva så han satt vid datorn på sitt rum och komponerade musik. Framtidens Max Martin månne?

Efter ett par timmar inne på Emblas rum kom tjejerna ut och frågade om Lovisa fick sova över. Men det får bli en annan gång. (Sova över - så spännande och roligt när man var barn. Numera är det tvärtom - "Åh, vad skönt att komma hem och vakna upp hemma i sin egen säng") Fick precis rapport om att Emil och Embla redan pratar om när Lovisa ska sova över hos dem. Gulligt!

På vägen hem stannade vi till hos mormor och morfar för en snabb middag. Tackar!

 Agnes fick en jättesöt kanin från Maileg. 


Embla och Lovisa in full action. Här leks det mamma-pappa-barn och Lovisa har spökats ut i ytterkläder och tomteluva. Stunden efter hade hon ett sidennattlinne på sig. Tvära kast.

Inga kommentarer: