11 augusti 2011

Espevik och Ullared

Idag var ytterligare en dag då alarmet fick göra sitt och väcka oss så att vi kom iväg i lagom tid för att komma fram till Espevik och bli serverade 11-fika. Min faster och hennes man har en urgullig stuga, inte så långt från havet i Espevik utanför Varberg. Varje sommar brukar vi göra ett besök där. Dessvärre visade sig inte vädret från sin bästa sida just i år, det var mulet och småkallt till skillnad från besöket förra gången jag var höggravid då vi satt och svettades på klipporna vid havet!

Vi gick en kort promenad och hann precis komma tillbaka till stugan innan det kom en störtskur. På promenaden hittade vi några björnbärssnår med alldeles svarta björnbär. Jisses vad gott!!!

Efter en god köttgryta till lunch packade vi in oss i bilen igen och styrde kosan till shoppingmeckat Ullared. Vi som egentligen inte skulle ha nåt kom ut därifrån 1800 kr fattigare. Det blev bl.a påslakanset till vagn och vagga, madrass, täcke och kudde till bebben, krokar att hänga upp redskap på i friggeboden. Dessutom lyckades vi smuggla ner en hel del födelsedagspresenter till Lovisa i vagnen. (Modellera, pussel, spel och pärlor)

Detta Ullaredsbesöket var ett spontanbesök som bestämdes bara för någon dag sedan så det var ju inte planerat att det skulle inhandlas påslakan till bebben bl.a, så jag budade hem ett sådant på Tradera i söndags. 140 kr med frakt inkluderat. När auktionen var klar såg jag att annonsören bodde i Falkenberg och hade en hel del annonser ute med alla sorters bäddset för vagga och spjälsäng. Jag sa till Niclas att hon säkert varit i Ullared och bunkrat upp och sen säljer på Tradera. Mycket riktigt! I hyllorna på Gekås hittade jag påslakansetet som jag nyss budat hem! Priset? 69.95! Alltså halva priset...........



Boel och Lasses stuga




Mitt kusibarn (Lovisas tremänning) Julia var på besök. Hon blev snabbt
en favorit hos Lovisa!


1 kommentar:

Anonym sa...

Det var jättekul att ni kom och vilka fina bilder du har tagit