23 april 2011

Raggarbilar och påskkäringar

Glad påsk på er! Visst var det väl värt väntan på årets påskhelg? Den kändes minsann långt borta när man återgick till jobbet efter jul- och nyårsledigheten. Men håll med om att ju senare påsken infaller, desto mer kan man njuta, särskilt om det bjuds på sånt kanonväder som det gjorts denna helgen (än så länge!).

Idag sov vi "bara" till 8.30 och efter frukosten ville Lovisa såklart klä sig i sin påskkäringmundering igen innan vi for in till Tidaholm för den traditionella strosningen på torget. Det var rätt mycket folk i rörelse och vi hann inte gå mer än 10 meter från bilen förrän det kom fram en tant och stack tjugo kronor i näven på Lovisa för att hon var en så "söt lita påskakärring". När vi gått ytterligare 50 meter kom det en farbror och tant och bjöd Lovisa på påskägg i staniolpapper. So far en väldigt lönsamt Tidaholmsbesök!

Efter att ha strosat i affärer ett tag satte vi oss på torget med varsin glass och då kom raggarbilarna, som de alltid gör på påskafton. Cruising så det stod härliga till! Inte för att jag tycker att raggarbilar är särskilt tjusiga, men det var en del välskötta bilar. Sen kom det en och annan icke-välskött bil med så icke välskötta passagerare.......(Jeansvästar, polisonger och Eddie Medusamusiken var ett faktum!)


Raggarbil?



Väl tillbaka på torpet satte jag igång och bakade kvällens påsktårta, en cheesecake med passionsfrukt och citronsås. Det tog sin lilla tid eftersom kakan hade tre olika skikt och man var tvungen att vänta till varje skikt kallnat innan man började på nästa. Men det var väl värt besväret för det var en enormt god cheesecake (New York style)!!!





Årets första öl! 

Inga kommentarer: