06 mars 2011

Nya badhuset


En dag som denna var det ju givet att sätta på TV:n vid åttatiden på morgonen för att kolla på alla galningar som åkte Vasaloppet. Jag diggar de personer som får för sig att göra det lite svårare för sig själva. Vad sägs om token som stakade sig fram på slalomskidor? Eller dåren som var utklädd till Gustav Vasa himself, med peruk och allt?

Efter frukosten packade vi in oss i bilen för att åka till Borås och "Nya badhuset", en benämning som hänger kvar trots att de i år firar 25-årsjubileum. Medan jag, Lovisa och moster Emma gottade oss i 28-gradigt vatten jagade Niclas och Calle gasolgrillar på de ickebefintliga byggvaruhusen i Borås. Det bidde ingen grill, istället inhandlades en ny dammsugare......

Efter badet besökte vi mormor Ann i Sandared som var gräsänka då morfar Bertil varit på Vasaloppet. Med jobbet. Icke som skidåkare. En glad surprise var att Lovisas kusiner tittat in på besök, så det blev en stunds intensiv lek innan vi styrde kosan hemåt.

Dagens daredevil: Lovisa som åkte den stora och snabba vattenrutschkanan sittandes i mammas knä. Det gick undan men trots det ville hon åka igen och igen.

Dagens äckeltott: Mannen i blåa speedos. Låter kanske inte så farligt, men när han vände ändan till blev man bländad av hans vita skinkor. Karln hade på sig badbrallor med string. I ett badhus!

Dagens fynd: Innan vi åkte hem till Lerum stannade vi till på Borås nyöppnade stormarknad, Citygross. Inte bara fyndade vi pussel och tuschpennor, vi handlade även tvättmedel, blöjor och oxfilé till pangpris!

Dagens miss: Vår eminenta digitalbox som jag pratat mig varm om. Den hade hängt sig och missade således att spela in kvällens avsnitt av Solsidan. Och loggar man in på Facebook efter 20.30 en söndag har man redan fått reda på de fyndiga replikerna i kvällens avsnitt.

Dagens shit!: Notisen i lokaltidningen som skvallrade om att ett hus på vår gata samt ett hus på granngatan igår fått påhälsning av inbrottstjuvar. Suck, suck, suck.

3 kommentarer:

★Bauti sa...

String speedos är ALDRIG ok.

Tereza heter jag och... sa...

Oj! Läskigt det där med inbrottstjuvarna! Va roligt att Citygross äntligen öppnat. Ska definitivt dit och storhandla nästa gång!

Albinssonskan sa...

Det tar nog inte lång tid för att åka från Rävlanda, Citygross ligger nämligen i Lundaskog, avfarten i Viared.