28 mars 2011

Edinburgh del 2

Vad blev då shoppingskörden?

Somriga ballerinaskor

Väldoftande tvål och lotion i glasflaskor från
Marks & Spencers, varuhuset där man kan handla
så gott som allt.

Prickig sommartunika till Lovisa

Navyinspirerad topp till Lovisa

Priset på Converse ligger på halva priset från här hemma. Emma köpte
ett par marinblå och Lovisa fick dessa tuffa. Det följde även med ett par
vita snören. Jag själv provade ett par men konstaterade snabbt att denna
skon inte är något för mig......
 Det jag handlade till mig själv i klädväg var sex stycken BH:ar. Passade även på att köpa två amnings-BH:ar eftersom det är extremt svårt att hitta några som passar här hemma. Affärer som Lindex, KappAhl och H&M verkar inte riktigt ha koll på det där att brösten blir större när man ammar, eftersom de största storlekarna de tar in är D-kupa. Och jag har verkligen ingen lust att pröjsa 600 spänn för en amnings-BH som de faktiskt kostar i en välsorterad underklädesbutik.





Historian om den skotska terriern Scotty: Sommaren 2008 var Lovisas mormor och morfar på semester i Skottland. På flygplatsen i Glasgow köpte de med sig en skotsk terrier som present till bebisen som skulle komma till världen nån månad senare. Det visade sig att denna hunden skulle bli en succé, den hängde med överallt och har varit Lovisas vapendragare.
Mormors mission i helgen var att försöka hitta en identiskt mjukishund eftersom den som inhandlades i Glasgow har sett sina bästa dagar, se bara fotot ovan......
Vi gick in i varenda souvenirbutik längs the Royal Mile, men det var ingen hund som dög. Det fanns dock en mängd olika, vad sägs om en iklädd kilt och säckpipespelande terrier. På lördag eftermiddag när vi med trötta fötter gick tillbaka till hotellet fick vi syn på en souvenirbutik på en tvärgata till stora shoppinggatan och innan vi gick in sa mamma: "Sista chansen". Och där inne på en hylla satt han, en likadan Scotty som fick följa med hem!
När Lovisa fick den var lyckan total. Hon blev hur glad som helst och den gamla Scotty är inte lika poppis längre.

1 kommentar:

Mamma Ann sa...

Den gamle Scotty får väl flytta till alla gosedjurs ålderdomshem....eller nå't??