08 februari 2012

Feber och fukt på förskolan

Inte nog med att Lovisa hade feber i dagarna fem och Niclas i tre dagar, nu fick Agnes en släng också. Om det beror på att de andra varit krassliga, att hon håller på att få tänder, eller gårdagens vaccination, det förtäljer inte historien. Hoppas i alla fall på snabb bättring. Nu fattas det bara att jag ska åka på det också. (Pessimist - javisst!)

Förutom två vaccinationssprutor igår på BVC stod även vägning och mätning på schemat. Hon är nu 65 cm lång och väger 7700 gram. En stadig bit.

I måndags var det extrainkallat föräldramöte med anledning av att de hittat fukt/mögel i lokalerna på Lovisas förskola. Det är i två rum, ett målarrum och ett lekrum, som är drabbade och dessa skall stängas igen och saneras. Jag hoppas verkligen dessa "kommungubbar" (och tanter!) som tagit beslutet vet vad de gör. Det känns inte bra att barnen ska vistas i miljöer där det finns mögel, även om rummen är stängda. Som påföljd av detta skall en avdelning på dagiset stänga och dessa barn skall portioneras ut på andra förskolor i kommunen. Det ironiska med det är att just denna avdelning öppnades för en månad sedan...
Redan på föräldramötet i slutet av november påtalade vi föräldrar att det vore ju en ganska korkad idé att öppna en ny avdelning under pågående fuktutredning. Nej inte alls, sas det från kommunens sida. Det fanns ju inga andra förskolor som kunde ta emot barnen. (Men nu helt plötsligt finns det platser?) Say no more......

Jag, och många föräldrar med mig, är trötta på alla kortsiktiga lösningar. Varför dutta med upprustningar och renoveringar, varför inte fixa i ordning allt ordentligt en gång för alla? Kåken har ju trots allt 40 år på nacken. Det stavas väl P-E-N-G-A-R.

Bjuder på en bildserie av mina tjejer när de är precis lika gamla, dvs kort tagna i början av februari 2008 och 2011. Ni får själva lista ut vem som är vem. (Jag tycker såklart att det är busenkelt)


3 kommentarer:

Malin S sa...

Läste i Lerums tidning om fukten. Inte kul. Och det är ju bara snack att det inte fanns platser innan i höst. På Amy's förskola är det först nu som de är uppe i 18 barn.

Anna sa...

Det var ganska enkelt att se vem som var vem på bilderna, men oooo så söta båda två :-)

Anonym sa...

Hej,

Tråkigt det där med fukt och mögel på förskolan. Hjälp oss gärna att följa upp hur er kommun hanterar detta vidare. Läs mer här:
www.lfs-web.se/mogel-skola.htm
MVH Teamet bakom LFS