03 juli 2011

Besök i fårhagen och halal-kött





I lördags hade jag och Lovisa en heldag tillsammans eftersom Niclas var inne i stan och uppehöll 40-åringen som skulle överraskas med ett kalas senare på kvällen. Det var Nickes uppgift att hålla honom sysselsatt ett par timmar medan festen förbereddes.

Jag och Lovisa bestämde oss för att göra ett besök på Bergums Lantgård, dryga milen utanför Lerum mot Gunnilse till. Sist vi var där var det snålblåst och kallt, detta besöket bjöd på betydligt bättre väder. De var ingen direkt action där men ett besök i fårhagen blev det. Det var inte bara fåren och lammen som var nyfikna på oss, hela hagen kryllade av blinningar!

Efter besöket åkte vi genom Hjällbo och Kortedala, områden som jag inte är så bekant med, vidare bort till Kviberg där det varje helg vankas marknad. Här finns permanenta handlare såväl som privatpersoner som hyr bord och säljer prylar de vill bli av med. Igår hade min kompis Linda hyrt ett bort så vi åkte förbi för att tjinga på henne. Det är minst sagt fascinerande med kommersen på Kviberg. Här kan man handla allt möjligt! Utflykten började på landet i fårhagen och slutade inne i stan på en marknad med allsköns varor och folk. Snacka om kontraster!

Inga kommentarer: