20 juli 2011

Reflektioner från dagens tur till Liseberg

Eftersom vi ha besök från den kungliga huvfudstaden är ju en visit på Liseberg ett måste under dessa dagar de är här.

Dagens insikt: Vi var inte de enda som planerat att besöka Liseberg denna dag. Att gå dit när Gothia Cup pågår är egentligen bara dumdristigt såvida man inte tycker om att köa 40 minuter till Farfars bilar samt att ha träningsoverallklädda ungdomar springande framför barnvagnen.

Dagens höjdare: Kaninteatern på Lilla Scenen vid kaninhuset. Lovisa satt som klistrad under den halvtimmeslånga showen, klappade i takt med musiken och sjöng med.

Dagens svullo: Jag själv! Blev kommenderad av Niclas att ta på stödstrumporna och fotriktiga skor (alltså inte ballerinor utan rejäla gympadojor) Får nog erkänna att det inte är det bästa att strosa runt på Liseberg i 35:e graviditetsveckan. Egentligen.

Dagens modiga: Lovisa som åkte Små Grodorna alldeles själv när jag och Niclas stod bredvid och tittade på.

Dagens roliga: Tjejen som satt bredvid Lovisa i ovan nämnda åkattraktion skrek till sin pappa mitt under färden: "Pappa, pappa, det kittlas i snippan!"

Dagens mest oväntade: För ett par veckor sedan läste jag en blogg där jag såg en fin kittel/hink att ha lök i på köksbänken. När jag var på Allum förra veckan såg jag att den fanns i en av inredningsbutikerna, men gick hem tomhänt då jag inte tyckte den var värd 165 spänn. Idag på Liseberg var jag inne i en liten butik med all möjlig "skit" och såg samma hink för 119 kr så då slog jag till. Alltså, allt är inte dyrare på Liseberg!

Dagens antiklimax: Lovisa och Niclas köade i 20 minuter till Rabalder och hade kommit till mitten av kön när Lovisa kläcker att hon måste kissa. Så det var bara att ta sig ur kön och gå på toa. Det blev ingen Rabalder sen utan den missade turen kompenserades med en åktur i de flygande elefanterna OCH en åktur i Vikingabåtarna.

Inga kommentarer: