30 juni 2011

Grillning och skator

Min man är inte helt olika Fredde i Solsidan, åtminstone när det gäller grillbiten..... Nu på sommaren tillhör det ovanligheten att INTE grilla. Ikväll var alltså inget undantag, det serverades grillad fläskfilé och kyckling med rostad potatis, morötter och rödbetor. Till detta testade vi en ny Creme Fraiche med smaken getost-honung-rosmarin. I mitt tycke smakade den för mycket chevré.....

När vi precis satt oss för att äta hörde vi fågelläten. Och då inte charmigt kvitter som man kan njuta av som bakgrundsljud när man äter utan ett evigt kraxande från en hel hop med skator. Först kommer två fåglar flygande, sen kommer en fågel hoppande på marken och till sist kommer grannskapets gigantiska Ragdoll (kattras) med en skata i munnen. 

Efter maten går Niclas runt vår rhododendronbuske och får syn på två skatungar som sitter på marken. Antagligen har de ramlat ur boet för flyga kunde de inte! Precis när jag skulle fota den ena ramlade den omkull. Stackare! Den kom snabbt på fötter igen och hoppade in i granhäcken.



Snacka om taskig tajming....



Efter skatincidenten hoppade vi i badet, alltid lika skönt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Skyll på tajming, du skrämde ihjäl den stackaren ;-)

Bauti