28 september 2012

När man gör saker med öppen eller stängd dörr

Imorse skulle mamman ta på lite mascara och ställer sig således framför spegeln i badrummet och tar upp sin mascara ur sminkväskan som står på handfatet tillsammans med ett plastfår och en strumpa (!)

Mamman har dörren öppen och innan hon vet ordet av kommer det lilla barnet in och ska till varje pris tränga sig framför sin mammas ben, trots att utrymmet är minimalt, för att hon fått syn på toalettborsten. Mamman lyfter bort det lilla barnet och ställer henne utanför badrummet. Mamman tar upp mascaran och börjar måla överfransarna på sitt vänstra öga.

PANG!!

Det lilla barnet har öppnat badrumsskåpet och vräkt ut en flaska med raklödder. Mamman tar upp flaskan och ställer tillbaka den, stänger dörren och lyfter ut det lilla barnet en andra gång.
Hon fortsätter måla de övre fransarna.

Nu har det lilla barnet kommit in igen och öppnar locket till toalettstolen och får snabb som ögat fatt i den lilla behållaren med toarent som hänger som en krok över porslinskanten. Det lilla barnet blir alldeles blå om fingrarna och tröjan. Mamman som vid det här laget börjar bli lite matt tvättar barnet om händerna, lyfter ur henne ur badrummet och stänger dörren. Världens vrål hörs utanför. Mamman målar färdigt det vänstra ögat men får dåligt samvete och öppnar dörren igen. 
Det lilla barnets avgrundsvrål slutar tvärt och skiner upp med hela ansiktet i ett leende. Mamman börjar måla sitt högra öga.
Det lilla barnet går fram till toalettpappersrullen och börjar dra ut papper. Mamman föser bort det lilla barnet som istället tar sats mot papperskorgen, får upp locket och börjar gräva bland begagnade tops, tomma toalettrullar och allsköns skräp. Mamman tappar tålamodet, bär ut barnet, stänger dörren och funderar på om det verkligen är nån idé med mascara överhuvudtaget.


Tjejerna för ett år sedan



1 kommentar:

Mamma Ann sa...

Hahahaha...been there, done that.....