09 september 2012

Barnkalas

Igår hade Lovisa sitt första barnkalas och hon hade bjudit in sina bästa kompisar från dagis och sina två kusiner. Så igår vid 13-tiden började de små gästerna droppa in.

Först lekte de i trädgården en stund innan det var dags för korv med bröd och köttbullar. Sen berättade storkusin Gustav som var lite äldre än de andra och utsedd som lite ordningsman att han hittat ett mystiskt snöre... Barnen fick ställa sig på ett led och följa snöret som ledde mot skogen. På vägen fanns några hinder som de var tvungna att ta sig förbi, bla krypa genom en tunnel, kasta äpplen i en hink. (Fast det var förstås roligare att kasta äpplena på den som höll hinken - moi)
Inne i skogen gick vi på tigerjakt och när det mystiska snöret tog slut hittade de en skattkista fylld med guld-, och silverpengar! Vilken tur för nere i kiosken såldes det popcorn för 1 kr st!

Därefter dags för tårtan! Jag berättade för barnen att det skulle bli fisktårta men de ropade BLÄÄÄ! Fast när tårtan väl kom fram åt de med god aptit, det var nog rätt gott med fisktårta ändå.
Sen avslutades kalaset med en klassiker som aldrig går ur tiden; fiskdamm för att erövra en godispåse.

Lovisa fick jättefina presenter och var jättenöjd med dagen.
Stort tack till Johan och Josefin som var med och styrde upp!

1 kommentar:

Mamma Ann sa...

Kul med kalas! Häftig tårta...