17 november 2013

Q - som i Ql

Ja, "kul" alltså. 

Fantastiskt höstväder idag. Vi drog på oss ytterkläderna och spatserade upp till området Norra Hallsås där det finns en naturlekplats. Lovisa visade vägen till "Talldungen" som det tydligen heter, för dit har hon promenerat med dagis. 
Tjejerna gick hinderbana och fikade. Jag njöt av solen och spanade på de nybyggda husen i området. Niclas spanade på altaner och mumlade "så hade jag INTE byggt den trallen..."

Vi stannade till på Hallsås Förskola och lekte på deras gård som består av en liten skog med stockar där man kan sitta, flera olika gungor och rutschkanor för stora som små. Där ligger tjejernas förskola i lä minsann! På deras gård ska det smällas upp ett miljöhus på den enda gräsplätten som finns på framsidan och pulkabacken är ett minne blott. 
Miljöhus, vad det är? Jo, ser ni, det är en lite finare ord för sopsorteringshus. 
Skit i att pedagogerna går på knäna, att det är trångt med utrymmen, att det inte finns skåp så det räcker till alla barn, eller att det är stora barngrupper. Lerums kommun ska ju vara ledande miljökommun 2019! Jäkla pajaser till beslutsfattare...

Nog om detta, vi hade i alla fall en väldigt mysig förmiddagsutflykt. I eftermiddag vankas det tvätt och garderobsröjning. 


Inga kommentarer: