01 februari 2013

Illusion vs Verklighet

Facebookifierad beskrivning av min fredageftermiddag:

Avslutar i lugn och ro mina arbetsuppgifter på jobbet och strosar mot bilen för att åka gnolandes hem till förskolan för att hämta Agnes. (Lovisa hade följt med en kompis hem!)
Möts av en liten solstråle som svarar resolut NEJ på frågan om hon ville följa med hem. Väl hemma låser jag upp dörren till vårt fredagsfina hem som doftar citron och sommaräng. Två underbara buketter med tulpaner står på köksbord och vardagsrumsbord. Agnes sitter snällt på golvet och leker med sina leksaker medan jag sätter mig i soffan med en kopp kaffe och fötterna på bordet.
Vid 18-tiden hämtar jag Lovisa hos kompisen och hon följer på en gång med hem och vi skuttar med lätta steg hem mot middagen som stod på bordet. En middag bestående av färska räkor och ett glas perfekt tempererat glas vitvin. Båda tjejerna är på strålande humör.
När barnen är nattade tittar vi på "På spåret" och sitter uppe hela kvällen och njuter av fredagslugnet.

Eller inte.

En halvtimma innan Agnes ska hämtas på dagis kommer jag på att jag faktiskt hämtar en halvtimma tidigare på fredagar, än resten av veckan. Rafsar ihop mina saker på jobbet och går med raska steg mot bilen. På dagis möts jag av en liten solstråle som svarar resolut NEJ på frågan om hon vill följa med hem. Väl hemma låser jag upp dörren och möts av ett hav av leksaker som ligger och dräller på golven i hall, vardagsrum och kök. Mattan i vardagsrummet är full av smulor och fönsterbrädorna är dammiga och filtar och kuddar ligger i ett virr-varr i soffan. Tar hand om två vaser med vissna tulpaner, som åker direkt i soporna.
Vid 18-tiden hämtar jag Lovisa hos kompisen och hon blir rätt sur när jag kommer eftersom hon inte alls vill gå hem. Hon släpar benen efter sig på hemvägen så sista biten får hon rida på min rygg. Har inte hunnit förbereda någon mat så jag inventerar kylskåpet och tar fram rester som får bli fredagens middag, detta sköljs ner med fesljummen cola. Agnes är gnälligare än vanligt så hon får lägga sig innan maken ens kommit hem från jobbet.
När båda barnen är nattade tittar vi på "På spåret" och nickar till. När klockan är 21.30 släcker jag ljuset på nedervåningen och går upp och knyter mig.

Trevlig helg mina vänner! Imorgon är det lördag och vi håller tummarna att Agnes drämmer till med sovmorgon.

Mina gullvippor som trots gnäll och trots är det bästa som finns!! 

3 kommentarer:

Villa Ell sa...

Den var bra!!! *skrattar högt*
Du glömde ju några " hjärta hjärta hjärta" ;)

Vi har också haft en "idyllisk" kväll!!! Skrik, feber, nej, jag vill inte sova,

Kram

Familjen Åhlander sa...

Gud, vad du är rolig :-)

Ja, fy fan vad livet som småbarnsförälder är kul ibland...

Anonym sa...

Kram!!!! Svärmor