22 april 2014

Påsken 2014

På långfredagen pep vi till torpet för att fira påsk. Älskar när det är sen påsk så man kan sitta ute och gotta sig i solen utan ytterkläder. Och vilket väder vi fick! På påskdagen ångrade jag bittert att jag inte packade ner nån sommarklänning då det var riktigt varmt och gott i solen.

På fredag invigde vi svärisarnas nya badtunna som nu fått ny plats, mitt emellan storstugan och Kamratgården (friggeboden där vi huserar när vi är på besök)

På påskafton tog vi en tur till downtown Tidaholm där vi hängde på torget en stund. Barnen var utklädda till påskkärringar och lockade fram många leenden hos en hel del folk. Precis när vi skulle gå gled de in; raggarbilarna! Ingen påsk utan raggarbilsparad!
En tur till Återbruket hsnns med och jag fyndade ett uppläggningsfat för fn tia, en plåtbricka med Carl Larssonmotiv och några handväskor som tjejerna kan leka med.

När vi kom tillbaka till Rampekärr laddade jag upo med fika innan jag begav mig ut på en lång löprunda. Jag hade underskattat vädret och paltat på mig alldeles för mycket kläder så efter några kilometer fick jag strippa och springa vidare i bara västen. Tur att det inte är så mycket folk i rörelse där jag sprang. Sprang hela 14,5 km, så långt har jag aldrig någonsin sprungit, och när jag kom tillbaka hade jag gjort mig förtjänt av ett varmt bad som mjukade upp mina stackars benmuskler.
Och lite senare skämdes vi bort med en dignande påskbuffé á la svärisarna!

På påskdagen drog vi iväg på helgens höjdpunkt enligt tjejerna. Turridning på häst! Mellan Tidaholm och Mullsjö finns ett ställe som heter Kyrkekvarn som har en camping, kanotuthyrning och turridningar till häst. Vi hade bokat två pållar i 2 timmar och fick själva leda dem på valfria skogsstigar efter att ha fått hjälp med att sadla dem och fått en karta i handen. Det var lite skräckblandad förtjusning vi gav oss av med pållarna Julle 19 år och Agnes(!) 13 år. Två matglada kusar som ibland hellre ville stanna och smaska gräs istället för att traska. Niclas som ledde Agnes häst Julle hade fullt sjå att hålla hästen i schack.

Vi gick en slinga i skogen, fikade i en skogsglänta, matade hästarna med medhavd muta i form av morötter och gick sen tillbaka. Tjejerna var mer än nöjda! Och jag och Nicke var även vi nöjda som klarat av bedriften att leda varsin häst.

Han kom för övrigt på en idé hur vi skulle kunna slingra oss ur det här med att tjejerna vill börja ta ridlektioner. Lovisa har i skrivande stund vattkoppor, då tyckte Nicke att vi kan säga att kopporna är hästutslag. Haha!

Vattkoppor ja, vi får se om/när Agnes får dessa små utslag. Kan bli en lång VAB-period...

Jag och Lovisa hade bakat cupcakes och dekorerat som vi tog med till torpet!

Svärfar/farfar är i farten!

Små påskgummor för avfärd mot Tidaholm!

Karaokeafton!

Ett av loppisfynden

2 kommentarer:

Anonym sa...

En fantastisk helg!! Synd att det går så fort. Det blev så tomt och tyst när ni åkt.... En fantastiskt god pulled pork och vackra smakfulla cupcakes! Hoppas vattkopporna blir lindriga.... Kram från svärisarna

Emma sa...

Fina bilder:)