22 juni 2013

Midsommar i ett nötskal

Förra midsommarafton spenderade vi på en buss för att nå Hardangerfjorden för ett hejdundrande bröllop. 
I år blev det traditionsenlig sillunch, blomsterkransar, ösregn och en glimt av en middommarstång. 

Efter sillunchen hos familjen E packade vi in oss i bilarna för att besöka midsommarfirandet i Stenkullen med trubadur, lottförsäljning och en massa folk. Halvvägs från parkeringen började det falla tunga regndroppar som när vi precis kom fram till gräsplanen där midsommarstången tornade upp sig övergick till hällande ösregn! Om vi hade med oss regnkläder? Vi jobbar inte riktigt så... Så istället för små grodor och musikanter från Skaraborg blev det att knata tillbaka till bilen, göra ett depåstopp hemma för att byta kläder och vidare hem till familjen E för att parkera oss i deras uterum där vi satt och lyssnade på regnsmattret mot taket. Mysigt på sitt sätt. 

Barnen lekte hela kvällen, såg knappt röken av dem förrän framåt 23-tiden när de kom ner till oss andra och ville krypa upp i knät. (Agnes slocknade dock vid 21.30-tiden, trots att hon bara sovit 20 min på eftermiddagen!)

Helt enkelt en lyckad midsommar med fina vänner, god mat, glada barn och traditionsenligt väder!


Stolt tjej som håller i en av kycklingarna!


Jag hade bakat en mazarintårta, dvs en mazarinkaka med grädde och jordgubbar på! (Leilas recept, superenkel och supergod!)


Vi gick besök av en väldigt stark spindelman...

Vid 21-tiden gick förresten Lovisa och Niclas och badade i Stamsjön! Niclas ska alltid bada på midsommar. I år var det betydligt varmare än fjolårets 10 grader i Hardangerfjorden...

1 kommentar:

Villa Ell sa...

Ja det känns som om regnet alltid ska visa sig på Midsommar och sen är dagarna innan och efter hur fina som helst...
Lättast är att googla på "Nicolas Vahé kakstämplar" så kommer olika webbutiker upp :) jag vet att blackballoon.se och lantlig inredning har, Elliscorner(tror de fort har fraktfritt) och någon webbutik som heter cgstyle något?
Hoppas du hittar :)

Kram Sandra