12 juni 2012

Skallerup Klit - Danmark

Här kommer de utlovade bilderna från minisemestern i Danmark. 

Stället som heter Skallerup Klit ligger en liten bit utanför Hjörring på Nordjylland dit det tar ca 45 minuter att köra från färjan i Frederikshavn. Skallerup Klit är ett feriecenter (som det så käckt heter på danska) som främst riktar sig till barnfamiljer, då det erbjuds mängder av aktiviteter; Äventyrsbad, lekland, bowling, bondgård, sporthall, lekplatser, minigolf och dessutom ett spa för de vuxna gästerna. Här skickade vi in mamma och pappa på mammas födelsedag. De var välförtjänta av lite lugn och ro, det blir ju onekligen high life med en sexåring, två fyraåringar och en niomånaders. Lägg därtill tre vuxna barn med medföljande bihang! :-)

Vädret visade sig inte från sin bästa sida, det var inte så kallt, men det regnade till och från hela helgen. Men vad gjorde väl det egentligen när de flesta aktiviteterna fanns inomhus. 

 I leklandet fanns det ett särskilt område för de minsta barnen. Dessutom fanns här ett aktivitetsverkstad för de lite äldre barnen där man kunde anmäla sig till alla möjliga sorters pyssel; baka med trolldeg, glasmålning, kakbakning, göra eget schampoo och lipgloss, etc. 

Agnes och morfar bondar inför midsommarhelgen då Agnes ska sova hos mormor och morfar i fyra nätter. 

Vi passade på att bowla och det var bowlingpremiär för Lovisa. Hon tyckte det var kul trots att hon halkade på ändan på det hala golvet och slog i bakhuvudet. När det var barnens tur spärrades rännorna vilket en annan också hade behövt. Fast den som hade behövts det mest var pappa som fick spö av alla. Barnen också!

 Niclas och Agnes höll ställningarna på läktaren, dvs baren.

Erik tycker om sin minsta kusin och erbjöd sig vid ett tillfälle att hjälpa till med matningen. "Jag kan hjälpa till att mata Agnes om du skulle få ont i ryggen". Tack! 

 Givetvis satt fotbollsnördfamiljen bänkad i TV-soffan både fredag och lördag kväll när det visades matcher från Polen och Ukraina.

 Vi bodde i ett dubbelhus med sex bäddar på varje sida. 

 Agnes vaknade i svinottan varje morgon och morgonen när det var min tur att stiga upp med henne slog hon på stort och vaknade 4.20. Jippieyay! Och för att inte väcka resten av huset var det bara att palta på sig och gå ut och gå. Omänskligt att vara uppe så tidigt och till råga på allt tvingas ut när man är så där frusen och hungrig. Aldrig förr har jag promenerat 4 km så tidigt på morgonen...


 Hipp hipp hurra för Emma och mamma som firade födelsedag!



Den stora utomhuslekplatsen hade många roliga saker. För alla åldrar uppenbarligen. 



Malmbergscupen i pingis spelades. Tror nog att Johan knep mästartiteln. Mamma hade en vass forehand trots att hon inte spelat pingpong på dryga fyrtio år!

 Randig barnaskara


 Smart placering av Torkyhållaren. Man tittar på bort i en nanosekund och Agnes hinner riva ut halva rullen.


STORT TACK för en mysig helg med full rulle och många skratt!!

Inga kommentarer: