29 mars 2014

Bondgårdsbesök på vischan

Imorse drog jag påmig löparkläderna och tog en runda på 9,4 km! Eller runda och runda, jag sprang 4,7 km och vände sen på klacken och sprang samma väg tillbaka. Föredrar grusvägar mellan åkrar och i skogar framför en gångbana längs en toktrafikerad landsväg!

Efter dusch och frukostintag satte jag och tjejerna oss i bilen och cruisade 190:an upp mot St Mellby norr om Sollebrunn för att besöka en lantgård som hade öppet idag. Det fanns får, hästar, kor, höns, ankor och kaniner att titta på.

Vi kom lagom till dess att ponnyridningen drog igång och tjejerna fick rida två varv var runt gårdsplanen på en trött men obstinat liten ponny.

Vi slog ihjäl ett par timmar med att mata korna med hö, äta nygräddade våfflor i gårdens kök, mjölka en låtsasko och titta på folk.

Tjejerna var grymt nöjda över att få titta på alla djuren och framför allt få rida på en häst. Själv var jag grymt nöjd med att åka förbi Balders Hages Outletbutik på hemvägen. Där slank det ner lite smått och gott!

Ikväll är N ute och svirar på stan med gamla kollegor. Jag och tjejerna hänger på hemmaplan. Misstänker att de kommer sussa tidigt ikväll vilket innebär att det blir ett Modern Familymarathon för min del. Älskar den serien!

Fick bli en selfie idag också!

28 mars 2014

Nääs slott och 15 grader!

Lyckad dag att vara ledig på!

Efter frukost gjorde vi i ordning fikakorgen och puttrade iväg till Nääs slott som bara ligger nån mil hemifrån. Vågar nästan inte berätta att vi snart bott i kommunen i SJU år utan att ha besökt Nääs Slott en enda gång. Skämmes!!

I slottsträdgården finns en herrans massa gamla ekar där de lite här och var hängt upp gungor i olika längder. Den längsta skall enligt utsago vara hela 13,5 m!!! Inte för inte som gungorna kallas "änglaskjutsar"!

Vi fikade i gröngräset, tja gulgräset kanske är en mer korrekt benämning, och hade en alldeles fantastisk utsikt över sjön Sävelången.

Invid slottet finns ett café där vi åt lunch och innan hemfärd tog vi ett varv i stallet och tittade på de två pållarna som stod inne. Den ena gnäggade så högt så jag höll på att skita på mig. Har jag sagt att jag inte är så förtjust i hästar...?
Så nu ska tjejerna tydligen börja i ridskola. Ryttarföreningen har nåt som heter "ledgrupp" på lördagar där man under trekvart får rida för att pröva på om man vill börja i ridskola på riktigt. Vi får se....

Idag ställde Lovisa frågan: "Mamma, vad är en selfie?" Därför var jag tvungen att leverera en!

22 mars 2014

Grispass

Imorse hämtades tjejerna av morfar Bertil som stuvade in dem i bilen och de for iväg med Lovisas melodifestivalskiva på högsta volym.

Jag och Nicke hade bokat in oss på ett pass crossfit på gymmet och jävlar i min lilla låda vad jobbigt det var. Det hittills jobbigaste träningspasset jag varit på...
Det bestod av fyra stationer:

1. Lyfta en skivstång (med vikter) från golv upp till haka.
2. Hoppa eller gå upp på en 50 cm hög låda
3. Burpees (ner helt liggande på golvet, hoppa upp till stående, därefter ett upphopp)
4. Kasta en 6 kg tung medicinboll upp på en vägg, fånga den och ner i en knäböj.

Man jobbade i lag om två så när den ene tröttnade fick den andre ta över. Första varvet 50 reps på varje station, andra 30 reps, tredje 20 reps och sista varvet 10 reps.

Jag är fortfarande helt utschasad! Nicke likaså...

Vi har checkat in på hotell eftersom vi ska gå på Özz Nûjens show ikväll och dessförinnan gå ut och äta. Fast vem vet, vi kanske däckar innan dess?!

Vi har ätit lunch på stan, jag skulle strosa i affärer var det tänkt men jag är helt mör så jag vandrade mest runt i blindo så jag traskade tillbaka till hotellet och joinade Nicke i hans eftermiddagslur. Utan att ha shoppat en endaste pinal!

Utsikt från hotellet!

16 mars 2014

En solig söndag i friska luften

Vad gör man en solig söndag? Jo, man drar med farmor, mormor och morfar till Kättilsröds 4H-gård på Hisingen.
Vi var inte de enda som kläckt den briljanta idén, det var smockfullt på parkeringen så istället fick vi parkera en bit därifrån och promenera 500 m genom Hisingsparken. Vilken liten pärla!

Tjejerna hade fullt sjå att klappa, kaniner, titta på ankor, höns, hästar och får och sen dessutom rida ett varv i paddocken. Agnes var riktigt modig och ville inte kliva av efteråt!

Efter ett par timmar i friska luften vinkade vi av mormor och morfar och åkte hem till farmor och åt sushilunch.

En väldigt mysig söndag!

Imorgon är det ny vecka som bjuder på jobb, dagis, gymnastik för sista gången för Lovisa, helg i Sandaredflr tjejerna medan deras föräldrar går på lokal och sover på hotell i Götet.

15 mars 2014

Helg igen

Sitter i skrivande stund i solen på altanen och tittar på Agnesnär hon slabbar med vatten i en hink. Vad är det med barn och vatten?!

Kl 8.20 imorse gav jag mig ut på en löprunda, eller löpning är det nog synd att kalla det. Fy satan vad trögt det går! Man borde ju känna några framsteg efter ca 30 km på löpband och 10 km utomhus de senaste veckorna....Nåja, skam den som ger sig!

Trevlig lördag, vänner!

När Agnes skrattar på beställning!

Idag hade jag desto bättre tajts på mig, en underställströja från Craft som gick ner över rumpan, en Craftväst, samt min träningsmössa från GeKås! Bekväma kläder är A och O!

08 mars 2014

Rätt och fel låt vann

Idag, finaldagen till ära, fick Lovisa välja vilken middag vi skulle ladda upp med inför kvällens mello.
"Benkött" (revbensspjäll) och kycklingklubba beställdes!
Med detta i magarna bänkade vi oss i TV-soffan hejandes på Ace Wilder och Sanna Nielsen. Och det blev ju verkligen en rafflande avslutning på hela mellospektaklet. Sanna går och vinner med två ynka poäng över Ace, och när detta stod klart bröt Lovisa ihop och grät hejdlöst. Hon klargjorde att hon minsann INTE tänkte kolla på stora finalen nu när Sanna ska vara med.

Roligast ikväll var ändå de dedikerade teckenspråkstolkarna i SVT24 som teckentolkade samtliga bidrag med enorm inlevelse!

Lovisa med mitt läppglans, som prompt skulle smetas på nu när det var mellofinal!

06 mars 2014

Pubquiz

Nyss hemkommen från pubquiz i Norsesunds Stationspub. Vi kom trea! (Fast egentligen kom vi tvåa eftersom gänget som rättade våra svar lät bli att ge oss ett halvt poäng för att vi visste att "beblomma" kan betyda befrukta).

Det var en salig blandning av frågor i olika kategorier. (Dock inte en enda sportfråga!) Vissa av svaren visste vi direkt, men de bästa svaren är de som man "värker fram"!
På en fråga kunde man kamma hem hela 12 poäng; det gällde att namnge samtliga kändisar på Ellen Degeneres selfie från Oscarsgalan. Vad vi fick? 10 points!
Ett annat svar som jag kunde var tack vare en kompis som gillat en artikel på Facebook tidigare idag, nämligen att den vanligaste yrkeskombinationen på gifta par är läkare och läkare. Tack för det Fejjan!

Riktigt kul kväll, tävlingsmänniska och frågesportälskare som man är. Nästa gång ska vi förstärka laget så vi kan klå dem som vann, som tydligen är stammisar och vinner var och varannan gång! Game on.

02 mars 2014

Vasaloppet

Idag var det dags för gymmets årliga Vasaloppsjippo! Klockan ringde strax innan 7 och det var med tunga steg jag masade mig upp och klev i gymkläderna. Klockan 8.00 gick starten i såväl Sälen som i Indoor Walkingsalen på gymmet. Det riktiga loppet visades på storbild och vi kämpade på på våra crosstrainers till första man kommit i mål, 4 timmar och 14 minuter senare. Vi hade givetvis några välbehövliga pauser med bullar, banan, kaffe och blåbärssoppa!

I skrivande stund ligger jag i sängen med ont lite här och var, främst ryggslut och lår. Imorgon är det är välförtjänt vilodag!

God natt!