28 november 2013

U - som i Utflykt x 2

Här var det glest mellan inläggen!

Förväntansfull tjej som är på väg till Universeum med förskolan. Ett riktigt äventyr med buss, tåg och spårvagn och dessutom medhavd matsäck. Farmor blev räddaren i nöden igår och stekte pannkakor som skickades med i ryggsäcken. 

I helgen var jag iväg med girlsen i Torekov. Jag och mitt resesällskap sladdade in på stugparkeringen lagom till andra resan i På spåret. 

På lördagen baxade vi in oss alla i samma bil och åkte mot Höganäs och Lager 157 och några andra outlets. Lunchen inmundigades på Höganäs Saluhall, ett oerhört mysigt ställe. Bilderna talar för sig själv!

På vägen tillbaka till Torekov åkte vi om Kullens fyr där vi huttrande tog en kaffe på stående fot. 
Kvällen bestod av brasa i kaminen, trerätters middag, vin och sällskapsspel. Det ena roligare än det andra! Det ena spelet öppnade upp till intressanta diskussioner och ny vetskap om varandra. Det andra spelet, någon form av Pictionary, där man ska rita och skicka vidare runt bordet. Gapskratt deluxe! 


En härlig helg helt enkelt! 

20 november 2013

T - som i The capital of England och Torekov

Nu är det över ett halvår sedan jag och Lovisa var i London och hade kul, och var och varannan vecka är jag inne och kikar på vad det skulle kosta att åka dit. Flygresan kan man få för en billig penning om man är flexibel på datum, hotell också om man har lite is i magen.

Jag är så sugen på att åka till London igen, tröttnar liksom aldrig på den staden. Atmosfären, folket, pulsen, shoppingen, sevärdheterna, pubarna. Att åka dit med Lovisa skulle givetvis vara jättekul, men att åka själv med nån kompis eller med mamma hade ju såklart varit kul det också. (Billigare också då man kan splitta hotellkostnaden, haha!)

På fredag stundar också en resa, den årliga resan med BT-tjejerna (vi som träffades på ett bröllopsforum för 7 år sedan och fortfarande hänger ihop) Förra året var vi i Hunnebostrand och i år styr vi kosan mot en stuga i Torekov, denna gången i två nätter.
Så i helgen blir det vin, sällskapsspel, utflykt till Höganäs och Mölle, strutta omkring i pyjamas, skratt och djupa samtal. Precis en helg i min smak! Ska bli skönt med lite miljöombyte och få tanka lite energi i glada vänners lag.




 

18 november 2013

S - som i Stadsmissionen

Idag var det ledig måndag igen och jag var uppe med tuppen hängde på låset på gymmet och körde ett styrkepass. Bästa sättet att kicka igång såväl dagen som veckan!

På förmiddagen puttrade vi in till stan, parkerade hos svärisarna och tog spårvagnen in till Brunnsparken. Att åka spårvagen; ett litet äventyr i sig för tjejerna. 
Vår mål var att ta oss till Drottninggatan 33 där Göteborgs Stadsmission huserar. Jag läste ett delat inlägg på Facebook häromveckan att de nu tar emot donationer i form av julklappar till barn i familjer som inte själva har råd att köpa julklappar. Där gör Stadsmissionen ett jättejobb genom att "skräddarsy" julklappssäckar till familjer. De efterlyser särskilt julklappar till tonåringar då många lämnar in leksaker för yngre barn. 

Vet att även Gothia Towers har paketinsamling i jultider, så har man möjlighet att inhandla några paket som något barn får glädje av så tycker jag man ska nappa på det! 
Här hemma pratar jag då och då med Lovisa om att det finns familjer som inte har möjlighet att hitta på roliga saker som kostar pengar, köpa leksaker, gå på café eller ens köpa nya kläder. 

Vi siktade in oss på tonårig tjej så det blev två parfymer, en body lotion, en sjal och två armband. 

Fascinerade av NK's julskyltning

"Mamma, ta ett kort på mig!"

Agnes testar soundet på BR Leksaker. 

"Nakenfisar, mamma!"

Klockren porträttering av mina tjejer. En som bryr sig och en som inte gör det.  

"Mamma, dom har slått in hela huset som ett paket!"


R - som i Resa

Häromdagen bokades en resa till Santa Pola! Norwegian släppte nyss sina biljetter för sommaren 2014 så då får man hålla sig framme för att få bra priser. 

Riktigt bra pris hade vi fått i slutet på augusti, precis som i år, men vi har ju en tjej som börjar skolan i augusti så då fick vi tidigarelägga resan. Så den 3-14/8 bär det av. Skönt att ha det klart att vi åker till Espana även nästa år! 

Nästa år tar vi nog och slår på stort och hyr en bil så vi kan göra lite utflykter. Vi har förresten redan lovat Lovisa att det blir repris på vattenparken i Torrevieja...


17 november 2013

Lights in Lerum


Lagom till att Lights in Alingsås avslutats tar Lights in Lerum vid. 

I helgen var vädret så pass att Niclas satte upp adventsslingorna i trädgården. Och inne. Märk väl: slingORNA. 

En runt farstun, en runt lekstugan, en runt altanräcket, en i en gran, en ljuskrona i uterummet och varsin på tjejernas rum. 
Bör jag ringa och pruta på elavtalet?


Oklart om han är färdig. 

Q - som i Ql

Ja, "kul" alltså. 

Fantastiskt höstväder idag. Vi drog på oss ytterkläderna och spatserade upp till området Norra Hallsås där det finns en naturlekplats. Lovisa visade vägen till "Talldungen" som det tydligen heter, för dit har hon promenerat med dagis. 
Tjejerna gick hinderbana och fikade. Jag njöt av solen och spanade på de nybyggda husen i området. Niclas spanade på altaner och mumlade "så hade jag INTE byggt den trallen..."

Vi stannade till på Hallsås Förskola och lekte på deras gård som består av en liten skog med stockar där man kan sitta, flera olika gungor och rutschkanor för stora som små. Där ligger tjejernas förskola i lä minsann! På deras gård ska det smällas upp ett miljöhus på den enda gräsplätten som finns på framsidan och pulkabacken är ett minne blott. 
Miljöhus, vad det är? Jo, ser ni, det är en lite finare ord för sopsorteringshus. 
Skit i att pedagogerna går på knäna, att det är trångt med utrymmen, att det inte finns skåp så det räcker till alla barn, eller att det är stora barngrupper. Lerums kommun ska ju vara ledande miljökommun 2019! Jäkla pajaser till beslutsfattare...

Nog om detta, vi hade i alla fall en väldigt mysig förmiddagsutflykt. I eftermiddag vankas det tvätt och garderobsröjning. 


P - som i Pulled pork

Och Pico de gallo. Detta tillsammans med coleslaw, guacamole, grillad majs och tortillabröd resulterade i en väldigt god middag. 

Det var första gången jag provade på pulled pork, en rätt som varit flitigt förekommande på Instagram och andra (o)sociala medier den senaste tiden. 

Vid 10-tiden imorse gned jag in en karréstek i peppar och paprikapulver, la den i en stekgryta tillsammans med lök och vitlök och 5 dl barbecuesås och tog inte ut den förrän kl 18 när gästerna anlänt. 

Det må vara första gången jag gjorde denna überamerikanska rätt men definitivt inte den sista. Two thumbs up, helt enkelt! 
Jag är ingen fena på matlagning direkt men detta lyckades jag bra med, särskilt också eftersom tillbehören tillagades från scratch! 



12 november 2013

O - som i Ont

- Förra veckan började jag träna med en personlig tränare och efter det har jag kört två styrkepass enligt hans rekommendationer = ont av träningsvärk. 
Att hitta mig bland styrketräningsmaskiner och vikter på gymmet tillhör inte vanligheterna. 

- Lördag-söndag var tjejerna i Sandared så vi hade lite tid för oss själva, jag och N. Medan han var på jobbet på lördag eftermiddag besökte jag Bergakungen och tittade på den nya rullen med Persbrandt; Mig äger ingen. En gripande film om en far och en dotter och alkoholen som håller ett stadigt grepp om pappan. Usch, det gör ont i mig, inte bara för att det stundtals var en ledsam film utan för att dessa scener som spelades upp är verklighet för så många barn. 

- På söndag morgon när vi hade sovmorgon vaknade vi båda tidigt. Go figure! N har ont av att vi har dåliga sängar och jag ska väl erkänna att jag sover lite illa jag med. Så kl 11 hängde vi på låset på SOVA-butiken i Partille och skulle spana på ny säng. Vi gick därifrån 1,5 timma senare efter att ha provlegat fem-sex sängar. Det bidde att vi beställde en ny som kommer innan jul! Sen ska här...sovas!!!!

- Ont om tid för bloggen. Det händer så jäkla mycket annat! 

Bästisar och bundis! Leffe vet att han inte är välkommen hos oss. (Han bits i tårna när vi sover!!)

Smart tjej som ritat en iPad till lillasyrran så hon kan behålla den riktiga en extra stund. (Lägg märke till den grå runda knappen i nederkant samt papperskorgsikonen till vänster!)

07 november 2013

N - som i Negativ

Igår hade jag planerat att posta ett inlägg enligt rubriken ovan. Då jag inte vill att den här bloggen ska fokusera på det negativa hade jag i alla fall tänkt att använda inlägget till att "spy ut" allt negativt i ett svep och sen gå vidare.

Så igår skulle jag skriva om:
-Tristessen i vardagen. Det är november, det händer inte mycket. Efter jobbet åker man hem, hämtar barnen, går hem och lagar mat, plockar lite, sätter på en maskin tvätt, nattar barn innan det själv är dags att hamna i bingen. Det är ju inte direkt upplyftande.

-Missnöjet på jobbet just nu. Jag är inne i en period där det inte är kul att gå till jobbet. Så fort jag sätter foten innanför dörren kommer irritationen krypande.

Det enda som håller mig flytande just nu är träningen. Gymmet är min oas där jag tankar energi och får jag inte träna blir jag lätt nedstämd och lättirriterad.


Idag däremot började jag dagen med ett pass på gymmet, med en personlig tränare eftersom jag äntligen fått tillfälle att utnyttja presentkortet jag fick i födelsedagspresent i somras.
Idag är det annat ljud i skällan och gårdagens tankar känns inte längre så jobbiga. Vi har alla skitdagar och för mig blir de extra jobbiga så här års. Tycker nog att november är värsta månaden alla kategorier!

Tristessen i vardagen kommer man nog inte från helt, men jobbsituationen kan jag ju i alla fall påverka....

Inser nu att detta inlägget också kunnat passa under "O - som i Ordbajseri"!

04 november 2013

M - som i Moster

Attans vad skönt det är med ledigt en dag i veckan! Särskilt när jag förlagt ledigheten till varannan fredag och varannan måndag. Således blir det en fyradagarshelg varannan vecka. 

Ledig måndag=ingen "ångest" på söndag kväll att helgen är slut och att jobbet stundar, tjejerna och jag skrotar runt länge i pyjamas och vi gör sånt som inte hinns med på vardagarna; leka med lera, pyssla eller bara åka till torget och fikar. (Fast idag ringde min klocka redan 06.15, halvtimman senare infann jag mug för ett morgonpass på gymmet. Perfekt start på dagen!)

Ledig fredag=skönt att starta helgen lite tidigare och kunna varva ner, springa ärenden, eller bara ta det lugnt på hemmaplan. Fast i fredags var det allt annat än lugnt då vi stack på fika hos moster Emma i Borås, hälsade på mormor och morfar och till sist ett besök hos Inga-Lill. 


M som i moster - i dubbel bemärkelse! Dels är Emma världens bästa moster till tjejerna. Och i april nån gång får även jag titulera mig moster för då kommer Emmas bebis. Så kul att välkomna en ny familjemedlem! (Har redan börjat scouta runt bland bebiskläderna i diverse affärer...)