26 september 2013

Snörvligt

Har idag legat däckad hemma i sängen med skallebank, snuva, hosta och värk i kroppen. Vaknade vid 11-tiden av att en säljare från 3 ringde. Kan ha sagt ja till en iPhone5... Men det skulle bli 150 spänn biligare i månaden. Återstå att se om det var en bra deal eller inte...

Har parkerat tjejerna i soffan framför Dora Utforskaren. Vi har fått sprutt på vårt bredband så nu funkar ViaPlay förträffligt! Finns en massa serier och filmer där, när ska man hinna med att titta på allt det?!

I skrivande stund lagas gourmetmat till kidsen; pasta och Denniskorv. 

Snörvel, host, snörvel. 
Det var tyst lite för länge. Då är det alltid nåt jävelskap på gång....

20 september 2013

Fartfylld fredag

Häpp!! Dags att damma av bloggen!

Ledig dag. Barnen pigga om än lite hostiga. 

Idag har vi hunnit med följande:
Storhandling på ICA, ärende på Lindex, handlar i "Ölaffären", varit på torget och köpt färska blomster, tvättat och vikt tre maskiner tvätt, röjt på Lovisas rum och slängt trasiga leksaker, röjt på Agnes rum och skruvat ner skötbordet (en epok har gått i graven), tömt en byrå och flyttat ut den till uterummet, ugnsrostat rotfrukter och kokat rödbetor. Puh! Ledig dag var det ja...

Niclas kom hem lagom till att en bit rostas skulle läggas på grillen.

Energinnivån är på topp! Hoppas fixarlusten infinner sig imorgon också för då ska sommarkläderna gallras ut och jag ska till gymmet.



En liten höstinspirerad installation!

Lakan till bebissängar har sorterats ut till bättre behövande!

Agnes kommentar när jag skruvar bort skötbordet från hyllan: "Coooolt!" 

Dessutom utbrast hon "Paddla kanot!" när jag skulle knäppa på henne täckvästen. Haha! 

13 september 2013

Mot det halländska shoppingmeckat!

Veckodagarna svischar förbi och det är snart helg igen! Denna helgen styr jag och sju väninnor kosan mot de halländska skogarna och shoppingmeckat Ullared. Förra årets lilla outing var så lyckad att vi genast bestämde oss för en repris som i år.
Så imorgon blir det shopping för hela slanten, (bokstavligt talat!!) och senare incheckning i en av de fashionabla stugorna i stugbyn. Då blir det vin, modevisning och babbel om  jag känner oss rätt...

Har filat lite på en shoppinglista ett tag (för första gången när jag ska till Gekås, annars brukar jag shoppa "på känn"). Högst på listan blir regnkläder och stövlar till tjejerna, helt plötsligt är allt för litet eller för slitet!
Så imorgon stundar en weekend i Ullared.
Tacky? Ja, kanske...
Kul? O, ja!

12 september 2013

Dockskåp a la 60-tal

När vi hade kalas för tjejerna i söndags hade min mamma med sig sitt gamla dockskåp som hon, och även jag, lekt med som liten flicka. Både Lovisa och Agnes blev begeistrade och ville med en gång börja möblera, fixa och dona.  

Dockskåpet är ett ordentligt renoveringsobjekt och behöver limmas lite varstans samt att vissa delar sitter lösa. Tapeterna är från 60-talet, i vardagsrummet och hall satt en vävtapet som även fanns hemma hos min mormor och morfar när de bodde i hus. Den rök nu. 

I måndags var vi och handlade mönstrat papper till tapeterna. Igår hade samtliga rum fått en ny skrud, nu ska det bara målas lite, sen kan nog herrskapet flytta in. Golven ska också få sig en omgång. Jag fick tipset att hämta golvprover hos Colorama. Perfekt storlek för ett litet dockhus!

Till helgen ska jag till Ullared och ska då kila efter möbler, (som är SVINDYRA) för det fattas lite saker här och var. Har även kikat lite på Tradera, där finns massor att fynda!

Det var pilligt värre att tapetsera på vissa ställen plus att jag missbedömt antal pappersark så i kök, sovrum och badrum är det skarvat lite, men det är det nog bara jag själv som lägger märke till. 



Det var fler som var uppspelta...

Förresten:
Stort tack för alla fina presenter tjejerna fick på kalaset i söndags! Det har lekts hej vilt med såväl sminkdockor, bondgårdar och dockskåp. Snowracern står dock ännu orörd... 

05 september 2013

Agnes 2 år

Septembers första dagar är hektiska i det Albinssonska hemmet, i förrgår firade vi en 5-åring och idag är det dags för en 2-åring!

Agnes är bestämdheten personifierad, det har hon varit redan sen hon var nyfödd. Till skillnad från sin storasyster var Agnes som bebis väldigt mammig den första tiden, hon ville vara nära hela tiden och började gasta så fort man lade henne ifrån sig. Fick hon inte mat fort nog blev det vilda protester och så kan det faktiskt vara även idag....

När det kommer till nya människor och nya miljöer är hon försiktig och lite misstänksam och håller sig nära oss. Det kan ta ett bra tag att mjukna upp!

Agnes är en riktig pratkvarn och har redan ett stort ordförråd, särskilt festligt låter det med de rullande R:en! Hon skrattar gärna och ofta men det är helt på hennes villkor. 
Hon älskar Emil i Lönneberga, när man sjunger för henne vid läggdags, mat, sina gosedjur och givetvis sin storasyster som hon emellanåt retar gallfeber på. Syskonkärlek när den är som bäst!

Grattis älskade unge, du är fantastisk! Vi älskar dig!

Vill även passa på att gratta svåger/farbror Klirre som fyller 32 år idag! Grattis Krille, hoppas du får en bra dag på jobbet i Spanien!











03 september 2013

Lovisa 5 år





Idag firar vi världens bästa Lovisa som fyller 5 år. Fatta att det är fem år sedan man låg på BB med ett lite knyte i famnen och inte visste om man skulle skratta eller gråta eftersom känslorna och hormonerna sprutade ur öronen. 

Som bebis var Lovisa väldigt nöjd. Hon gjorde inte mycket väsen av sig varken när hon var hungrig eller trött. Hon var en glad skit som alltid hade lätt till skratt och det har hon fortfarande, även om hon  kan var lite tjurig emellanåt.

Jag och Niclas har förmånen att vara föräldrar till en väldigt klok, finurlig, omtänksam, fin, sprudlande och fullkomligt fantastisk tjej! Ibland har hon en räv bakom varje öra, och ibland har hon korv i de där öronen då hon inte verkar höra ett ord av vad vi säger. Stundtals har hon ett sjuhelsikes temperament, inte helt olik sin mor....

Favoritsysselsättningen just nu är att rita och färglägga, pyssla, skriva och läsa. Hon är en liten fisk när det kommer till vatten och simmar nu utan puffar. 
Hon tycker om att sjunga och inte helt sällan sjunger hon med i dängorna på Mix Megapol. Reklamsnuttar inkluderade. 
Hon är vetgirig och frågvis och förväntar sig att man som förälder ska ha svar på allt. Tex om sniglar gråter och hur långt det är till rymden. Hur bebisar blir till har hon redan förkunnat att hon vet. (Det förklarade hon för mig efter att jag flummigt försökte förklara att ett frö hoppar in i mammans mage efter att mamman och pappan pussats och kramats en lång stund. "Jaha, för fröken på dagis sa att pappan stoppar in snoppen i mammans snippa", sa hon med en axelryckning). Ok. 

Sidospår. 

Skulle kunna skriva en lång roman om denna fantastiska varelse, men avslutar med ett stort GRATTIS!! Mamma och pappa älskar dig!
















02 september 2013

Vår semester i Santa Pola

På söndag morgon steg vi upp vid femsnåret för att infinna oss på Landvetter strax efter halv sju. Då hade jag sovit i dryga tre timmar efter den total urladdning det var att springa Midnattslopp på Göteborgs gator (inlägg om den kvällen kommer).
Slumrade av och till på planet ner och vaknade då och då av att jag blev torr i munnen eftersom jag sov med den öppen. Fin syn!
Planet var inte fullbokat så vår näst sista flygtur med Agnes i knät blev istället till att hon fick ett eget säte. Puh!

Våra dagar har kantats av frukost med färskpressad apelsinjuice på balkongen, bad i pool eller hav, promenader till Mercadona för inköp av mat och dryck, siesta på takterassen, promenad upp och ner för alla backar, smörja in oss själva och barn med solkräm, byta badkläder på barn som badat så länge att de fått blå läppar, restaurangbesök eller grillmiddag på takterassen. Som ni förstår har det inte gått någon nöd på oss.

Vädret var helt ok. Visst det regnade och åskade ett par gånger men inte mer än att man kunde sola och bada på dagarna. Vissa dagar var det mulet, men det gjorde inget då det faktiskt var skönare för barnen med en sol som inte gassade.

Två av kvällarna var vi ute med tjejerna på restaurang. Jag hade laddat upp med mutor i form av russin om det skulle skita sig med uppförandet. (Vi var dock noga med att utse en restaurang som inte var för fancy med vita dukar). Tjejerna satt som ljus och uppförde sig exemplariskt båda gångerna. Första kvällen beställde vi in calamares som Agnes aldrig smakat förut och efter första tuggen utbrister hon "SUPERGOTT!".
Sen kom jag och Niclas på oss själva med att förmana tjejerna att inte dricka upp all dricka innan maten kommit in, precis som våra föräldrar gjorde när vi var utomlands i Bibione på det glada 90-talet. (Själva satt de och pimlpade vin och öl)

På fredagen när farbror Krille, eller Klirre som han numera kallas då Agnes hade det lite svårt med bokstäverna, jobbat klart kom han ner till oss i Santa Pola och tog hand om tjejerna på kvällen när jag och Niclas gick ut och åt på tu man hand. Vi gjorde det dock lätt för honom och nattade Agnes innan vi gick. Och när vi kom tillbaka var Lovisa fortfarande vaken.... Just snyggt barnvakteri! :-)

 Utsikten från balkongen är helt fantastisk. (Landremsan rakt fram över havet är Torrevieja)

 Till lägenheten hör även en stor takterass där vi trivdes gott. Här fanns grill, hängmatta, matbord, loungegrupp, madrass för siestor, solstolar och en stereo.....

....och på stereon kunde man spela så här förnämlig musik! Hej 90-tal! 

 Alltså, de här två donnorna... Mitt hjärta svämmar över av kärlek för dessa två. Så roliga, finurliga, härliga, envisa, temperamentsfulla, och alldeles alldeles underbara!

 Det dracks en och annan Fanta Lemon. Lätt det godaste läskeblasket, som jag faktiskt bara dricker när jag är utomlands. Finns det ens här hemma?


Tjejerna tittar på utsikten




Poolerna som tillhör lägenhetskomplexet. Här kämpade Lovisa på med simningen och i mitten av veckan struntade hon i puffarna och simmade utan på det allra djupaste!

 En och annan backe var det i Santa Pola. Märkbart då lägenheten låg högst upp på en av kullarna. Men det var ändå nära till såväl matvaruaffär som till stranden.

 Och så en egobild på min rätt så schyssta solbränna som kändes som den ramlade av nånstans i säte 27D på flygplanet....



 Om majsen är för varm att hålla med fingrarna.....
 ...går det alltid bra att äta den utan!

En glimt av strandpromenaden


På lördagen, dagen innan hemfärd, drog vi allihopa, farbror Klirre inkluderad, till Aquopolis i Torrevieja. Här fanns en massa vattenrutschkanor, några mer våghalsiga än andra, vågbassäng, bubbelpooler och en massa roliga vattenlekplatser för barn. Jag och Lovisa höll oss mest i vattenrutschkanan med de gula uppblåsbara ringarna (som ni ser på bilden nedan)
Lovisa satt fram och jag bak och hon hakade fast sina armar i mina ben och ner gick det i en väldans fart! Jag blir lite barn på nytt på sådana här ställen kan jag erkänna....
Som avslutning på ett fem timmar långt besök tog jag och Krille ett race i en av vattenrutschbanorna. Han vann. Revansch nästa år?


 Lovisa, en poser av rang....
 ...medan syrran är helt ointresserad av att vara med på bild!


Resan hem gick bra, när vi väl kommit på planet.... När vi kom till gaten och skulle boarda planet hivade jag fram de gamla boardingkorten som jag lagt ur min väska i lägenheten, men som Krille när han städade lagt i igen. Så där står vi vid gaten med två trötta barn, en vagn som skall plastas in och utan boardingkort. I ren panik börjar jag rafsa igenom väskan medan flera scenarier om att vi inte kommer med planet spelas upp i mitt inre. Killen vid gaten börjar då skriva våra boardingkort för hand vilket tar sin lilla tid. När han är inne på det fjärde och sista hittar jag boardingkorten. Bakom innerfickan i väskan. Snacka om ostrukturerad igenomrafsning. Jag sa inget. 


 Hej då Santa Pola! På återseende!

Perfekt flygväder och en pratglad pilot gjorde att vi fick se Menorca, Ibiza, Mallorca, Marseilles och Mont Blanc från luften.