28 augusti 2013

Semester

Då var man i Santa Pola då. Bor svärfolkets/svågerns lägenhet med en utsikt som heter duga! Dagarna går åt att dricka färskpressad apelsinjuice till frukost, bada i poolen eller havet, plocka snäckor, spela Uno och Kasta gris, lösa korsord, läsa en halvrolig bok som heter En man som heter Ove, och grilla räkspett till middag. Typ. Och ta siesta en timma eller två på eftermiddagen.

Här skulle det varit några bilder men det gick inte infoga från Nickes mobil som inte har bloggerappen....

21 augusti 2013

Enkel matematik!

Exempel 1: Ett par stövlar för totalt 101 pund, inklusive frakt.

Exempel 2: Samma stövlar, ett par sommarsandaler på rea för totalt 94 pund, inklusive frakt.

Rätt enkelt val, eller hur?

Surfade i helgen in på min favoritsida när det kommer till skor. Om man som jag har ankfötter av rang är det ett helvete att hitta skor och stövlar på hemmaplan. Tur då att jag upptäckte min favoritaffär vad gäller skor under åren jag bodde i London. Och återigen: Jag kan väl ändå inte vara den enda i Sverige som har breda fötter och vader och har problem att hitta skor?? (Ja, det finns specialaffärer här hemma, men då oftast med tantiga och inte så moderriktiga alternativ)

I år var jag bara tvungen att vara ute i god tid för förra hösten var mina favoriter slut i min storlek när jag äntligen fick tummen ur och skulle beställa....

Så nu håller jag tummarna att försändelsen kommer innan vi sticker till Spanien. De där högklackade hade passat förträffligt på en taverna vid Medelhavet. (Men kanske mindre bra att promenera i då det enligt utsago är en djävulusisk uppförsbacke till lägenheten)





 Hur det kunde bli billigare att köpa två par? Jo, jag googlade och hittade en rabattkod och fick 20% rabatt om man handlade för över en viss summa. Heja mig!

19 augusti 2013

Ett andra vardagsrum

Nä, om man skulle ta och blåsa liv i den här bloggen igen nu när man är back in business vad gäller jobb och dagis.

Tänkte visa lite bilder från vad vi ägnat större delen semestern åt. Niclas har snickrat medan jag skött markservice och barnen. Vid några tillfällen har vi bytts av då jag oljat, grundmålat och strykit på gulfärg på plank. Vädret var ju inte det bästa den sista veckan så vi har tajmat in målningen mellan skurarna och jag kan konstatera att SMHI har den bästa väderappen då den sällan haft fel om vilka tider det skall regna. En kväll stod jag under partytältet och målade med en tänd bygglampa mitt i skumrasket.

Igår hade vi invigning med fuskskumpa. I min värld skulle vi ha en mysig stund där vi summerade semestern och varvade ner. Istället  utvecklades vår lilla stund till en fäktningsmatch mellan Lovisa och Agnes där Agnes vevade till mitt champagneglas som gick i tusen bitar....Kan i stridens hetta sagt något om att det kanske bara skulle vara ett ställe för vuxna att sitta och ha det mysigt, vilket givetvis snappades upp av Lovisa som har öron stora som grytlock stundtals.

Här kommer lite bilder:


Har svårt att förstå att det bara för någon månad sedan såg ut på det här viset! 
 
Det byggs inte bara, det dricks lite öl emellanåt också. Något vi inte hade med som budgetpost.... 
 
 
 
 
Partytält, bygglampa, färg och pensel. Synd bara att jag missbedömde längden på brädorna för
dagen efter hade grundfärgen runnit bort på de bitarna som stack ut. 
 
 
Skål igen då!
 

Perfekt utsikt mot lekstugan!
 
 
Igår när tjejerna gått och lagt sig inväntade vi skymningen så alla tända ljus kom till sin rätt. Väldigt mysigt!

 
Niclas idé om värmeljushyllor i hörnen blev en höjdare. Mycket stämningsfullt!
 

Det som återstår  nu är lite målning, lock (träbitar som ska sitta över planken) på utsidan, putsa fönster, måla fönstrena utvändigt. Sen hoppas jag kunna hitta en lämplig byrå att ha mot ena väggen. Måste ju ha nånstans att lägga alla värmeljus! Hehe!

Summa summarum: Det blev mycket bättre än vad vi  kunnat föreställa oss men det har inneburit mycket mera jobb än vad vi kunnat ana.... Nästa år blir absolut inga byggprojekt på semestern!

På söndag drar vi till Spanien och nåde den som ens nämner ord som cirkelsåg, plank, vindskivor, grundfärg eller något annat byggrelaterat. Ord som dock är tillåtna: cava, strand, pool, glass, solbränna, sangria!







11 augusti 2013

En vecka kvar

Vi har en vecka semester innan vi börjar jobba igen. Men vi mjukstartar med jobb en vecka bara, sen bär det av till Espana!!

Vi har sysselsatt oss med snickeri och måleri den senaste veckan, vi har varit och hälsat på Niclas farmor och farfar i Torskog och vi har hostat ett grillparty för 15 vuxna och 16 barn. 

Nästa vecka ska enligt SMHI bjuda på en del regn, så vi sparar strandhänget till Spanien. Istället hamrar vi på med vårt bygge och så ska vi besöka Liseberg. Och jag måste putsa på formen till Midnattsloppet...

Måste dela med mig av en annan sak:
Jag stod och vek tvätt i sovrummet medan tjejerna lekte på Lovisas rum. 
Lovisa: "Det är Eiffeltornet, Agnes. Det finns i Paris. Vill du åka till Paris"?
Agnes: "Jaa"
Lovisa: "Det kostar pengar att åka till Paris. Det finns dom som inte har pengar och då kan dom inte åka nånstans. Inte ens till ICA". 

Känns ju tryggt att Lovisa tar sig på rollen att förklara privatekonomi för Agnes....

Picknick för kidsen på grillpartyt!

Vi var en sväng till Allum idag och Lovisa ville att vi skulle köpa en kerubfontän. Kände att 2900 var lite saftigt, annars hade jag slagit till direkt...NOT!

Agnes gjorde biodebut i veckan. Satt still hela filmen, 41 minuter. Visserligen mutad med popcorn och tablettask. 

Jag och storskruttan!

Hittade ett fotoalbum från tiden i USA. Herregud vilka outfits, frisyrer och upptåg... 

Luringen i egen hög person!

05 augusti 2013

Kanotäventyr i Vättlefjäll

Igår ringde jag och bokade en kanot som vi idag på förmiddagen kvitterade ut i Vättlestugan i Niclas gamla "hoods", Lövgärdet. Precis intill ligger Surtesjön som är en del av Vättlefjälls naturreservat tillsammans med en hel hop andra småsjöar.

När vi sjösatt kanoten hoppade jag i längst fram, Niclas längst bak och tjejerna bredvid varandra i mitten. De kivades bara några gånger men blev genast lugna när vi sa att hela kanoten kan välta om man inte håller sams... Vi fick paddla en kvart innan det var dags att ta upp kanoten första gången och putta upp den ett par hundra meter för en backe för att sjösätta den i nästa sjö; Gäddvattnet. Vi paddlade rätt snart i land och fikade vid ett vindskydd och hör och häpna,  i denna sjön badade jag och Lovisa, namnet till trots. För att komma till nästa sjö fick vi paddla genom en smal "kanal",  som bara blev smalare och smalare. Dessutom var det rätt lågt vatten så det var väldigt grunt på sina ställen. Där det var som smalast fick vi givetvis möte med en annan kanot men de var snälla och paddlade bakåt så vi fick paddla förbi. Vi var uppe och vände vid en sjö med en hel massa näckrosor men där kände vi att det var dags att vända, vi skulle ju paddla hela vägen tillbaka också...(i motvind dessutom)

Istället för att äta vår medhavda lunch på kanotfärden paddlade vi tillbaka och lämnade igen kanoten för att sen hoppa i bilen och åka till en badsjö i Gunnilse, Smörvattnet. En liten men tydligen djup sjö vilket gjorde sig påmint genom temperaturen....Fy fasiken vad kallt! Jag doppade fötterna och gick därefter och solade mig i två minuter innan Agnes den lilla odågan kom och satte sig på min rygg. Iiiiih!!

Summa summarum: Trevlig paddeltur, fin natur och alldeles förträffligt sällskap!


Vår ride, dagen till ära!



Surtesjön


Där det var som smalast....




Poser nr 1!!


Just nu har tjejerna lagt sig till med att sova i vår säng vara och varannan natt. Lägg till två katter på det.... Agnes är som en propeller i sängen vilket betyder att jag sover på 40 cm på min kant och Niclas får sova med huvudet på nattygsbordet. Typ.

PS: Glest mellan inläggen nu, men det är ju semester. Följ mig på Instagram, heter Albinssonskan även där.

01 augusti 2013

Storstädning grande

Fick ett ryck igår och började röja, städa och slänga. Köket fick sig en rejäl omgång då jag röjde ur så gott som varje skåp och låda. Torkade ur, slängde gamla förpackningar och mat. Skåpsluckorna är skinande rena förutom två lådor som blev helt flammiga då jag klantigt nog tog ugnsrengöringen istället för Ajaxen (samma gröna färg på flaskan)...

Det dammsögs i varenda vrå, skräp kördes till återvinningen, sängarna renbäddades och till sist svabbade jag golven. Allt detta medan tjejerna satt i soffan och tittade på Emil och Griseknoen, för övrigt den nya favoriten för dem båda. 


Så nu är hemmet skinande rent! Skön känsla att vakna som idag och veta att man kan gå ner i köket barfota utan att få en massa smulor under fötterna. 

Att städa är verkligen aptråkigt, det har jag alltid tyckt, men vad skönt det är när det är gjort!