27 juli 2013

Torpetbilder

Vi plockade litervis med hallon. Ingetgår upp mot färska hallon med vaniljglass!

Frukostdags!


Agnes rider på farmors rygg och använde bikinisnörena som tömmar! 

Det finns en badsjö mitt i skogen som har väldigt klart vatten. På vägen dit kom jag och tänka på en gammal kollega som jag jobbade ihop med 2007 som kommer från Tidaholm som sen barndomen badat  i den sjön. Och igår när vi badat ett tag kommer den gamla kollegan och slår sig ned precis bredvid oss. Spooky!




Gretzky vågade sig fram efter ett tag. Han brukat hålla sig på lämpligt avstånd när det vankas gäster...

Lovisa begravde en stackars bofink som flög in i ett fönster imorse. 

Raggarbilen gick varm!

Farbror Krilles gamla vrålåk, en brandgul Crescent, passar alldeles perfekt till Lovisa.

Snart åker vi hem till ett regnigt Lerum. Bara en vecka kvar för Niclas på jobbet, sen har vi två härliga semesterveckor, vi fyra! Och sen väntar en vecka i Spanien i slutet av augusti. Längtar!

26 juli 2013

Morgonrunda på 9 km

9 km idag. På grus-, och skogsvägar i Hökensås. Backigt värre! 

En raksträcka på 1,1 km i svag lutning, en skogsväg som inte helt opassande fått namnet "berg-och-dal-banan", samt en massa småbackar och bara en nedförsbacke som hette duga. 
Men också skogsgläntor där solen letat sig in, inte en människa så långt ögat kunde nå (förutom svärfar som agerade hare), frisk luft och ett och annat fågelkvitter. 

Midnattsloppet ska jag nog greja, inte på någon kanontid men det skiter jag i!

Var tvungen att gå in i myggnätet efter passet då det kom flygsvärmar och flög runt i ansiktet 

Tuff slinga med många uppförsbackar, men tyvärr inte lika många nedförsbackar...

25 juli 2013

Spontantur till torpet

Igårkväll vid åttasnåret bestämdes det att jag och tjejerna skulle åka till torpet som idag. Fick genast börja attackpacka och vid 9-tiden imorse satte vi av!

Idag har vi ägnat oss åt kallbad i poolen, varmbad i tunnan, hallonplockning, hallonätning, tagit in och burit fram dynor pga regnskurar. Agnes har sprungit naken och kissat i buskarna, Lovisa har rullat chokladbollar med farmor, farfar har spelat Kikki Danielsson på vinyl och jag har löst korsord. Sommar i ett nötskal!

Imorgon har svärfar utmanat mig på långa varvet i skogen, en slinga på sisådär 8 km. Måste få lite distans i benen innan Midnattsloppet om blott fyra veckor. Får se vem som viker ner sig först...

Nu: Sova med tjejerna i bäddsoffan. Först var det tänkt att bara jag och Agnes skulle sova här men Lovisa kom över med mungiporna i knäna när jag sjöng för Agnes och sa att det minsann var "fubbigt" att bara Agnes fick höra godnattsånger. (Fast Lovisa låg i sängen en meter bort!)



Svärfar i horisontalläge på torpet; en sällan skådad syn vill jag lova!

21 juli 2013

Anten-Gräfsnäs

Idag hoppade vi på ångtåget på sträckan Anten-Gräfsnäs. En lagom lång tågfärd mot Gräfsnäs slottspark där vi åt lunch, lekte på lekplatsen och badade i sjön Anten.  

En annars trevlig dag slutade på Alingsås akutmottagning för min del. När vi kom hem från utflykten hade jag ett djävulusiskt magknip som inte avtog så jag ringde syrran, tillika sjuksyrran för rådgivning. Tack Emma! 
Troligt gallstensanfall konstaterades. Hade fruktansvärda magsmärtor som lindrades med en spruta väl inne på akuten. Blev hemskickad med smärtstillande att ta "när"det kommer igen. Märk väl, "när" och inte "om". Fyyy! Imorgon tar vi det piano på beachen här i suburben. 








19 juli 2013

Händelserik utflykt

Springer in på Jula för att köpa brassestolar. Agnes blir obstinat och lägger sig på golvet och vrålar. När vi betalat och kommit ut slår jag på stort och bjussar tjejerna på lunch på Pølsemannen med vacker utsikt över E20. Agnes ramlar mot ett skåp där en skruv sticker ut, river sig på ryggen samt en reva i den prickiga blusen som köptes i London och som hon äntligen kan ha. Surt. Som plåster på såren fick hon och Lovisa varsin glass av tjejen i kassan. Jag parkerade brassestolarna utanför där de nu äter sina glassar. Varför vara på en strand när man kan vara på en parkeringsplats i Partille? 





17 juli 2013

Dagens make up

"Agnes, vi säger till mamma att det är du som målat. Ok?" Så viskades det i trappan för en stund sedan. Sekunden senare skred den här donnan in i köket.

Trollungar!


15 juli 2013

Glest mellan inläggen

Semester! Väldigt efterlängtad sådan. Nu har jag fem veckor framför mig med bara några få saker inplanerade. Bland annat ett frisörbesök nu på torsdag. Välbehövligt!!

Idag är det mulet och lite kyligare och jag ska nog måla talbalkar till uterummet. Igår städade jag källaren medan Niclas snickrade. Det blev tre vändor till återvinningstationen och en vända till ICA med pant. 154 spänn... 

Och så bilder från veckan:

Vi fick oväntat besök av igelkotten!

Min första semesterdag spenderades på stranden med Emma och Calle. Premiärbadade! 

På kvällen när Niclas kommit från jobbet åkte vi och tog ett kvällsdopp. 

Det tar sig! (Trots att det dricks en del öl och tjötas medan det byggs...)

"Projekt Midnattslopp" påbörjat. Nu är det löpning varannan dag som gäller. 39 dagar kvar... Idag var tanken att komma ut vid 7-tiden och hinna hem i tid innan Nicke behöver åka till jobbet. Jag snoozade en aning för länge så idag hann jag bara med en runda på 3,7 km. Men bättre än inget! 

Må gott, ni som fortfarande tittar in här!

08 juli 2013

Ensamma veckan inledd

Imorse ringde klockan strax efter 6. Jag och maken har en pakt den här veckan, nämligen att träna varje dag innan jobbet nu  när man inte har några lämnings-, eller hämtningsåtaganden.
Det blev en mjukstart den här morgonen, en lätt runda på 3,5 km. Kändes relativt bra, men det behövs ett X antal pass innan jag känner mig fit for fight för Midnattsloppet i slutet av augusti. Bara dryga sju veckor dit. Huga!

Igår eftermiddag kördes tjejerna till torpet. Min snälla pappa erbjöd sig att hålla mig sällskap i bilen, då det tar ca 1 timma och trekvart att köra. Enkel väg. Så vid 13-tiden pep vi iväg och Agnes somnade nästa omgående. Lovisa var övertänd och ville bara komma fram, hon frågade tusen gången om det var långt kvar och hur länge till hon behövde sitta i bilen.
När vi kom fram hade svärmor gjort lunch, dillkött med färskpotatis! Så himla gott! Pappa blev helt till sig i trasorna, för dillkött minsann, det hade han inte ätit på år och dag.

Sen till något annat som jag grubblat och tänkt på sedan igår. Någon halvmil från torpet när man kört av stora vägen kommer man till ett samhälle där vägen går rakt igenom. Efter en skarp kurva får pappa bromsa in  kraftigt för intill vägen står ett litet barn. Jag skriker åt pappa att stanna och jag tittar bakåt för att se om det kom någon vuxen till undsättning. Istället springer barnet ut längre i vägen så jag kliver ur bilen och springer mot honom. Han hade en så full kissblöja så den hängde nere vid knäna, en solkig tröja, och så bar han på ett gosedjur. Han kunde vara runt 15 månader. Det cyklade förbi en man som hade sett oss bromsa och jag frågade om han kände igen barnet, men det gjorde han inte. Jag tog honom i handen och gick in mot närmsta hus, en stor sekelskiftesvilla uppdelad på flera lägenheter. Knackade på första dörren, inget svar. Andra dörren, inget svar. Tredje dörren, inget svar heller. Då började cykelmannen ropa in i genom ett öppet fönster och då kom det ut en kvinna, som jag tror var pojkens mamma och jag sa lite hätskt att vi faktiskt varit nära att köra på honom för han var ute och lekte vid vägen. Då sa kvinnan likgiltigt "Jaha, nu har ongarna glömt å stänga grinden igen". Just snyggt sätt att skylla ifrån sig på....Då vände jag på klacken och gick. Kände inte för att står kvar och dividera.

Så igår tänkte jag en del på den lilla pojken. Hur han har det, om detta var en engångsgrej, osv.
Men om man nu ska nämna en rätt rolig grej med hela den här historien var att jag pratade i telefon med Niclas just när vi fick syn på pojken. Eftersom jag ropar "Pappa, stanna, han är på väg ut i vägen!" vrålar Niclas på andra sidan luren: "STANNA INTE, DET ÄR VÄGPIRATER!!" Haha!


Med oss till torpet hade vi en liten presentkorg med smått och gott.


I korgen fanns bland annat:
- Långa sugör (som inte ens fick plats på bild)
- Plåster (en av sakerna som jag hoppas inte kommer till användning)
- Öronproppar
- Visselpipa
- Konor
- Memoryspel
- Liten burk med kakor i
- Påse man fyller med is om man exempelvis slagit sig i huvudet. (Även denna hoppas jag får förbli ouppackad!)

07 juli 2013

Classy!

Igår var vi hos vänner och grillade och firade en nybliven tvååring. Agnes lade tidigt rabarber på ett par högklackade utklädningsskor. Det var varmt så klänningen åkte av också. Högklackat i blöja! 


06 juli 2013

God morgon!

Alla som gick på semester igår måste vara nöjda med att vaka upp till den här strålande morgonen!

Fast jag är rätt nöjd också, och jag jobbar en vecka till. 

På agendan idag: Springa småärenden på torget, tvätta och packa inför tjejernas torpetvistelse, grilla hos vänner. Och så ska Niclas snickra. 


05 juli 2013

Second handshopping

Idag på lunchen snek jag och en kollega in på en second handbutik som säljer barnkläder. Det pågick nån form av rensning så alla plagg kostade 20 kr, allt från badbrallor till vinteroveraller. 

Jag hittade en del till tjejerna. Hade jag däremot haft en tjej som drog storlek 68 hade två jeansklänningar från Polarn & Pyret fått åka med i korgen. Det fanns allt från H&M och Lindex till Molo och Nova Star. 

Följande plagg tjackade jag:

Turkos sommarklänning till Lovisa

Tischa och tajts till Lovisa

En inte alltför snygg kanintröja, enligt mig, men Lovisa tappade andan när hon såg den!

Leopardtröja från Next UK till Agnes. 

Oversizetröja med bred mudd nertill från Pomp de Luxe. Köpte även en tunika från samma märke i samma färg med paljetter och mönsyer fram. 

Dessutom, troligen det bästa köpet; en Didriksson regnjacka till Agnes! 

Allt för 180 kr!

04 juli 2013

Bilder från veckan

Agnes myser i vår säng och har satt på TV:n alldeles själv!!

Bara fem arbetsdagar kvar till semester! Sen har jag ledigt i fem härliga veckor! Sista dagen för tjejerna på dagis imorgon, sen ska de få vara hos farmor och farfar på torpet nästa vecka medan vi jobbar. Lovisa har frågat i en hel vecka "Mamma, när får jag sommarlov?"

Lovisa har gjort en strut som hon ska ha popcorn i!

Agnes är på väg hem från dagis bärande på Lovisas rygga som hon var på utflykt med idag. De hade åkt tåg och spårvagn till Slottskogen. Äntligen kom Lovisa iväg på utflykt, hon har velat åka på utflykt med dagis sen Agnes avdelning var i Nolhagaparken. 

 Nu har vi äntligen kört igång Projekt Uterum! Idag står mätning, gjutning och öldrickning på agendan. Bör jag vara orolig? Byggarna har i alla fall en trogen supporter som övervakar deras jobb!

Veckans Lovisakommentar:
Vi pratade lite härom dagen vad det innebär att vara en bra kompis och jag frågade Lovisa om hon visste vad det innebar att vara fin på insidan. 
"Kanske att man har fin magsäck eller så?"

Gullunge.