30 juni 2013

Loppisskörden

Vid tiotiden satte jag och svärmor av mot Mariestad, eller närmare bestämt Ullervad, det lilla samhället där det varje år arrangeras en megaloppis av den lokala fotbollsföreningen. 

En timma innan startskottet går får man gå runt och kika, känna, klämma och lyfta på all "skit" som står uppställt på bord runt omkring fotbollsplanen. När klockan slår 12 gäller det att vässa armbågarna och dyka på det man är intresserad av. Jag lade rabarber på en köksvåg som jag när jag kom hem upptäckte saknade nål så man inte ser vikten. Men den ska ändå bara användas som prydnad...

Var ute efter extrastolar och hittade en vit för en femtiolapp. Innan vi åkte hem gick jag ett sista varv för att se om det fanns nåt intressant bland "ratet". Hittade då en till stol som jag sa att jag ville ge en tjuga för varpå försäljaren sa "-Ja, det är ju inte världens finaste stol..."  Haha! 

Dessutom blev jag varse på min födelsedag att jag är kort på blomvaser och det fanns ju i drivor. Dock väldigt många som inte föll mig i smaken. 

Auktionen såg jag bara en bråkdel av. Det blev väldigt varmt i den gassande solen och jag tröttnade efter att det var för sig sålts fyra Nintendon och fyra backar med stenkakor. 

Jag var nöjd med dagens skörd, Niclas mindre nöjd då den sabbade hans packning i bilen. Ha! 







Brännboll och hopprep

Igår kväll sprack det upp och solen kom fram. Vi var ute och spelade egensnickrad variant av brännboll, fotboll och hoppade hopprep. Det var en sån där stund jag kunde stoppat tiden och bara suttit och tittat på mina glada, spralliga och härliga tjejer. 

Mitt i "Bro Bro Breja" kom svärfar på att han hade ribs och diverse annat gott på grillen som förvandlats till små kolbitar... Adjöss goodbye med den kvällsmaten! 






Darth Vader? Nä, bara svärfar som i ett desperat försök ändå försöker få ut nåt av den sabbade grillen...

Aftonblåsa á la Kronan, dvs undertröja från Försvaret. Som sagt, man är inte sitt snyggaste jag här ute...

Nu: Stiga upp, äta frulle och sen åka till loppisen!

29 juni 2013

Lördagscruising

Har knappt satt min fot utanför dörren idag. Istället har jag läst tidning och löst korsord (ja, tantvarning jag vet!). Tjejerna har ägnat sig åt cruising, passande i dessa bygder. 

Ikväll blir det tunnbad, men först ska här grillas rådjursribs. 

Imorgon laddar vi för megaloppis utanför Mariestad. Planen är att lämna barn och karlar på hemmaplan så man får sondera terrängen i lugn och ro utan tidspress! 



Banlontärningar måste man ju ha i sitt vrålåk!


28 juni 2013

Nylansering á la Rampekärr

Efter en toppendag på Astrid Lindgrens värld styrde vi kosan mot torpet i Tidaholm. Agnes somnade som en klubbad säl i baksätet efter att ha sprungit omkring hela dagen! 

Väl framme blev det grillad korv till kvällsmat och när vi var klara fick tjejerna en sommarpresent av farmor och farfar. (Misstänker att farfar är hjärnan bakom detta...)

Låter bildern tala för sig själv!






Det var knappt vi fick in tjejerna. Agnes satt bredvid och tjöt av skratt! (Bara hon inte får mersmak och man får se henne i en raggarbil med flames om sisådär 12-13 år...)

Allra bästa Astrid

Tjejerna - och även jag - är i sitt esse! Vilken mysig park!

Nu ska vi gå och morsa på Pippi!


27 juni 2013

Födelsedag - igen

Ja, än är man närmare 30 än 40 om än bara för ett tag till. 

Igår hade vi lite festligheter här hemna för närmsta familjen. Det hade ju spöregnat hela dagen så vi knödde in alla gäster inomhus genom att flytta in bordet som brukar stå på balkongen. 

Fina presenter fick jag också; en ugnsform, kanna, duschgel, blommor och fem timmar hos en PT på gymmet. (Något jag önskat mig själv, alltså ingen pik från min käre make). 
Tack allihopa!

Imorgon är vi lediga, klockan 6 ringer klockan och vi sätter av mot Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Där har jag aldrig varit så det ska bli väldigt spännande och trevligt. Vi har packat frukost och stannar nånstans efter vägen. 


22 juni 2013

Midsommar i ett nötskal

Förra midsommarafton spenderade vi på en buss för att nå Hardangerfjorden för ett hejdundrande bröllop. 
I år blev det traditionsenlig sillunch, blomsterkransar, ösregn och en glimt av en middommarstång. 

Efter sillunchen hos familjen E packade vi in oss i bilarna för att besöka midsommarfirandet i Stenkullen med trubadur, lottförsäljning och en massa folk. Halvvägs från parkeringen började det falla tunga regndroppar som när vi precis kom fram till gräsplanen där midsommarstången tornade upp sig övergick till hällande ösregn! Om vi hade med oss regnkläder? Vi jobbar inte riktigt så... Så istället för små grodor och musikanter från Skaraborg blev det att knata tillbaka till bilen, göra ett depåstopp hemma för att byta kläder och vidare hem till familjen E för att parkera oss i deras uterum där vi satt och lyssnade på regnsmattret mot taket. Mysigt på sitt sätt. 

Barnen lekte hela kvällen, såg knappt röken av dem förrän framåt 23-tiden när de kom ner till oss andra och ville krypa upp i knät. (Agnes slocknade dock vid 21.30-tiden, trots att hon bara sovit 20 min på eftermiddagen!)

Helt enkelt en lyckad midsommar med fina vänner, god mat, glada barn och traditionsenligt väder!


Stolt tjej som håller i en av kycklingarna!


Jag hade bakat en mazarintårta, dvs en mazarinkaka med grädde och jordgubbar på! (Leilas recept, superenkel och supergod!)


Vi gick besök av en väldigt stark spindelman...

Vid 21-tiden gick förresten Lovisa och Niclas och badade i Stamsjön! Niclas ska alltid bada på midsommar. I år var det betydligt varmare än fjolårets 10 grader i Hardangerfjorden...

19 juni 2013

Ny cykel - lycklig tjej


I förrgår kväll puttrade jag ner till Partille för att inhandla en ny cykel till Lovisa. Jag fick nytta av mina fantastiska prutaregenskaper (Obs! Ironi!) och prutade ner den med 90 kr. Är det inte kutym att pruta på Blocketannonser? 

Lovisa sov när jag kom hem så på morgonen stod cykeln i hallen och väntade på henne när det var dags att gå till dagis. Minen på Lovisa när hon kom ner för trappan - priceless! Det är alltid lika kul att överraska Lovisa, hon blir så genuint glad. Och det spelar ingen roll om det är en cykel eller en reflex. 

18 juni 2013

Det kommer bli svårt....

...att välja foto till studentplakatet!

"Ge mig välling, or die!!"

17 juni 2013

Vår lilla trollpacka

Var över hos familjen E tidigare i eftermiddag och tog en kaffe. Lovisa och Viggo lekte som vanligt och Agnes var som ett plåster på oss. Som vanligt när vi är borta. Men hon hittade Viggos utklädningskläder, eller rättare sagt; JAG hittade Viggos utklädningskläder och Agnes protesterade inte. 

Galna barn! Detta innan fikan, så de var inte ens sockerstinna...

De små duniga kycklingarna är ett minne blott; nu är de tonåringar och har gått fjädrar! 

15 juni 2013

Grillparty för halvt kompani


Idag hade vi grillknytis för 14 vuxna och 9 barn. (En sjuåring, tre femåringar, en fyraåring, tre treåringar och Agnes) Det var livat. Och väldans trevligt! 
Vi satt på altanen och åt, drack, pratade, ropade på barn tills klockan blev strax över åtta. Då öppnade sig himlen och det började störtregna och det har inte slutat ännu. 

Gästerna hade med sig röror i olika slag,  sallader, grillspett och såser. Alltså mat för ett helt kompani. Till efterrätt dukade jag fram en riktig klassiker; marängswiss. Älskas av stora som små. Jag hade till och med gjort mig till och gjort egna maränger för första gången ever. De fick godkänt! 

Tjejerna stupade i säng och somnade på momangen. När vi plockat ordning disk och skräp tog vi varsin öl och satte oss i soffan och lyssnade på regnet, Niclas och jag. 



Två tjejer som fann varandra! De lekte några gånger när de var bebisar men de hade betydligt roligare idag! 

Utschasad!

14 juni 2013

Tur till Borås

Idag tog vi oss en sväng till Borås med mormor. Det var internationell matmarknad på Stora Torget och man kunde köpa franska ostar och bakverk,  tyska korvar, engelsk marmelad och till och med känguruburgare. Där gick min gräns så det enda som följde med hem var ett gäng grekiska oliver! 

När vi vinkat hej då till mormor åkte vi till MIN mormor; mera känd som Ding-Ding då Agnes har vissa svårigheter att uttala Inga-Lill. Barnen lekte brevbärare och Agnes tjöt av skratt när hon stod på insidan medan Lovisa stoppade i alla tidningar och reklamblad som fanns genom brevinkastet. 

Nu ikväll var vi ute på altanen och Lovisa skulle testa hopprepet som hon fick av mormor. Jag visade först och när jag hoppat några hopp sa Lovisa: "Mamma, akta så inte brädorna går sönder!"  
Bah!!


Inga-Lills toarpskrona var kul!