29 april 2013

Post London depression

Då var man tillbaka i verkligheten igen med jobb och dagis. Dagarna i London flög förbi och jag längtar redan till jag får åka tillbaka igen. Blir liksom aldrig trött på den staden: pulsen, atmosfären, människorna, affärerna. Funderar ibland på varför vi flyttade hem redan efter två år....

Något som slog mig nu när jag reste med Lovisa är hur hjälpsamma folk är när de ser att man reser med barn. Hjälper till att lyfta resväska, håller Lovisa i handen i rulltrappan, lämnar plats åt en på tunnelbanan. Artighet helt enkelt! Något som vissa svenskar också borde ta efter... (När vi skulle gå på planet på Landvetter hade vi en stressad snubbe bakom oss som uppmanade mig att gå lite snabbare. Vände mig om och klargjorde ganska tydligt att jag hade ett barn framför mig....)

När jag frågade Lovisa vad som var roligast i London var svaret "åka rulltrappa" men givetvis också att åka London Eye, åka tvåvåningsbuss, besöka Hamley´s, äta på restaurang, bada badkar på hotellet, åka tunnelbana, titta på "statyerna" i Covent Garden, gå på Rainfores Café, besöka Disneyaffären, köpa glittriga skor (hon fick välja själv så det var bara att betala och se glad ut).

Jag är så stolt över min kloka, härliga, spralliga och förståndiga 4,5-åring som orkade promenera fram och tillbaka, hit och dit utan att knorra!

Hotellet var en hit! Fräscht, bra service, precis det man kan vänta sig av ett fyrstjärnig hotell. Marriott London Regents Park låg endast fem minuters gångväg från tunnelbanan som på tio minuter tog en ner till Bond Street, mitt i smeten! Ville man hellre åka ovan jord fanns det en direktlinje till Marble Arch och ännu bättre; på hemresedagen fanns det en direktlinje med buss rätt till tågstationen!
Tio minuters gångväg från hotellet låg Primrose Hill, en högt  belägen park precis i anslutning till Regents Park där man har utsikt över hela staden. Ett ganska välbärgat område med tjusiga hus och ännu tjusigare bilar. När vi satt och åt lunch en dag utbrast Lovisa "Vilken cool bil, mamma" när en röd Ferrari gled förbi. Nästa dag sa hon "Titta vilken fin bil!". Denna gången när en Rolls Royce åkte förbi. Hon har god smak den unga damen!

Och vädret! Sol från en klarblå himmel och 23 grader varmt betydde att jackorna kunde lämnas på hotellrummet. Körsbärs-, och magnoliaträden stod i full blom och björkarna hade musöron. En försmak av det som komma skall här hemma helt enkelt.




 

27 april 2013

Lerumsloppet...

Trots att jag bytte från milen till femman är ångesten total. Springa. Fy fasen. Idag hade jag bara velat skrota hemma och ta dagen som den kommer.

Visserligen är loppet inget tvång, men är man anmäld så är man. Då är det bara att fullfölja!

Här skulle det vara ett foto men det står "photo limit reached". Får styra upp det sen...

24 april 2013

London - my old friend!

Idag har vi:

-kört ett race på Primark. Sjukt billigt! Frågan är dock om kvalitén är därefter...

-promenerat, promenerat och promenerat lite till. Lovisa är verkligen jätteduktig!

-ätit lunch i solen på en utrservering i Primrose Hill. Sa jag att det är solsken och ca 20 grader?!

-varit i Covent Garden och tittat på "statyerna". Hann precis kolla in alla innan det blev nån form av polisrazzia. För innan vi visste ordet av stod alla och visade sina pass för snuten...sen packade de ihop och försvann!

-shoppat skor till mig. I favoritskoaffären.

-Varit i Disney Store och Hamley's.

-suttit längst fram på andra våning i en röd Londonbuss. Lovisa i extas!

-konstaterat att folk är väldigt hjälpsamma och vänliga när man har barn med sig. Igår när vi åkte tunnelbana med resväskor och skulke upp och ner i rulltrappor fick vi väldigt fin hjälp!

Imorgon ska vi åka London Eye, besöka Debenhams och Next och sedan avsluta med middag på Rainforest Café. Over and out.

23 april 2013

Bra början....

Säger som Johan Falk: "Ah, men va faan!!"

Ser tusenlappen fladdra iväg för vinden...

22 april 2013

Packning pågår!

Lovisa är sin mors dotter; går efter listor när det ska packas.

Om ett dygn är vi i luften!

21 april 2013

Bad i kubik

Sitter och lyssnar på tjejerna som i skrivande stund sitter ihoptryckta i en blå balja från IKEA. En bebisbalja. Men de ska prompt bada i den tillsammans. Just nu spelar Agnes Allan och Lovisa kiknar av skratt. Härligaste ljudet!

Snart ska de nattas och jag ska gotta mig med att vika fem maskiner tvätt. Söndagslyx på hög nivå!

Årets första vitsippor!

Hej då, era tråkmånsar!

Stora tvättardagen!

Ja, som rubriken lyder; tvättdag grande! Lakan, träningskläder, ytterkläder, you name it!

Dessutom ska här röjas i förrådet, mest för att rota fram resväskan som skall checkas in på tisdag eftermiddag. Beslutet om att inte ta med sulky till Lovisa i London är taget. Hon har inte åkt vagn sen hon var 2,5 år. Blir hon trött får vi ta en buss eller sätta oss på puben!

Igår var vi på 20-, respektive 25-årskalas för Niclas kusiner. Trevlig tillställning! Träffade en operationssköterska som var med när Agnes kom till världen!
Tjejerna uppförde sig exemplariskt, Agnes knoppade in i sulkyn strax efter 22 och Lovisa hängde i och somnade i bilen när vi åkte hem strax efter midnatt.

Idag: Redan krängt lite barnsaker för en femhundring!

Viggo, Lovisa och Agnes på gårdagens teaterföreställning på Hagateatern

Lovisa i baren

19 april 2013

"Ledig" fredag

Det är en kamp att borsta Lovisas hår varje morgon. Tovor som är svåra att kamma ur. Så idag har vi bestämt att gå till frissan med henne. Ringde vid frukosten och fick en tid kl. 10. Då var klockan 09.20...

Men nu är vi här. Lovisa sitter i frisörstolen och jag och Agnes sitter och väntar med spänning!

Sen blir det ärenden innan vi tar helg på riktigt!

18 april 2013

Idag är en sån där dag.....

...då man helst velat ligga kvar i sängen, under det varma täcket och sedan skrota runt i pyjamas fram till lunch.

Snart vankas det Lerumslopp och jag är så oförberedd som man kan bli. Har nu tänkt att ta tag i detta och jogga så mycket som det går fram tills dess att jag och Lovisa åker till London, vilket är nu på tisdag. (Loppet är nästa lördag) Igår hade jag stålsatt mig hela dagen och planerat att "imorgon bitti, då jäklar, då åker löparkläderna på, och så springer jag en runda innan jobbet".
Igår plockade jag fram kläderna och lade dem på golvet nedanför sängen så det bara var att hoppa i dem i morse när klockan ringde kl 05.45.

Klockan ringer, jag tycker mig höra att regnet smattrar mot rutan. Om jag gick ut och sprang? Hell no!

Och jag har insett mina begränsningar, det blir inte milen på Lerumsloppet. Det blir femkilometaren. En mil är övermäktigt för mig just nu, fem kilometer kan man ta sig runt på ren vilja. (har ju grundkondis eftersom jag tränar en hel del pass på gymmet, men jag har inte joggat på över en månad!)

Nu: Frukostfika
Ikväll: Simskola

15 april 2013

Inte bitter....

...men jag hade hoppats på Grannyra och få dra en check ur näven på Rickard Sjöberg nere på Bagges Torg! Men men, vad är väl en bal på slottet?

ICAs matkasse

Den här veckan är menyn spikad! Har hämtat proppfulla kassar från ICA med medföljande recept.

Återkommer med rapport om det var nåt att hänga i granen.

Fick i alla fall ett välkomstpaket med diverse kryddor och ett grekiskt lantbröd.

Ikväll: Slappa på soffan med gott samvete då jag inställde mig på gymmet 06.45 imorse för ett pass GRIT Strength. (högintensivt styrkepass i grupp)

14 april 2013

Helgens förehavanden

Fredag: Tjejerna hämtades av mormor och morfar för färd till Sandared. Jag körde ett mördarspinningpass på gymmet och var senare värdinna för vinkväll med en massa babbel!

Lördag: Sov till 9.10! Sovmorgon De Luxe! Infann mig på gymmet för ett 90 minuter långt step-, och styrkepass.
Åkte till Sandared och packade ihop tjejernas pinaler och preppade dem för släktträff.
Åkte till Rävlanda och träffade släktingar; sysslingar och en massa bryllingar (fjärdedelskusiner).

Söndag: Uppstigning i ottan för att åka till Sandared på den årliga loppisen. Hade eminent sällskap av Fru R! Hittade lite småkrafs för den totala summan av 65 kr. Fikade hos kusin Maria och träffade den här dagen halva släkten på pappas sida!
Lite hemmafix på eftermiddagen och spontanmiddag för svärfolket! Trevligt! (svärfar har för övrigt skaffat Facebook! Never thought I'd see the day!!)

Nu: Ett par avsnitt Cityakuten innan det är dags för bingen!

Moster Emma och Lovisa!

Agnes var inte fullt nöjd med att sitta i morbror Johans knä...

11 april 2013

Lagen om all jävlighet...

Direkt efter dagishämtning åkte jag och tjejerna och handlade på Stor-ICA, de fick varsin gratisbanan på fruktavdelningen och allt var frid och fröjd.
Hade tänkt att koka fisk till middag, men på utvägen stannade jag förbi fiskbilen och kom på den briljanta idén att köpa rödspättefiléer och panera själv. So far so good! (Får ju passa på att äta fisk när pappan inte är hemma, utan på jobbresa till Tyskland)

Kommer hem och börjar med middagsbestyren. Agnes har öppnat en låda i byrån i  hallen där vi förvarar diverse julsaker och har fått tag på ett tärnljus som hon drämmer i pallen i köket och ljuset krossas. Fram med dammsugaren.

Efter en stund har hon fått tag på en porslinstomte som hon kastar i golvet, den går i tusen bitar. Fram med dammsugaren. Allt detta medan potatisen puttrar på spisen, spenaten stuvas och spättan steks. (Varför skulle jag ställa till med en sån här prettomiddag?!?!)

Efter maten kommer Lovisa ner med en sån där glasprydnad som man skakar på så snöar det. (För övrigt den som hon fick av fabror Krille innan jul) Rätt som det är tappar hon den rätt ner i golvet. Glassplitter, vatten och glitter i en enda salig röra. Fram med dammsugaren, som förresten redan står framme.

Efter maten tittar Lovisa på Bolibompa och Agnes sover. Fixar i ordning i köket och ska gå ut med skräpet och har med mitt guldfiskminne glömt att jag släng "snöskakaren" i skräpet och när jag ska trycka ner skräpet i bingen skär jag mig på en glasskärva. Aj som satan!

Allt detta innan Niclas passerat Vinga fyr på väg till Tyskland.

På natten vaknar Agnes och är arg och vägrar lägga sig i sängen igen och vill inte ha välling. Hon skriker och är förbannad! Bullar upp med ett överkast på golvet vid spjälsängen och sticker in handen genom spjälorna och stryker henne om ryggen. Hon blir då ännu mer förbannad! Tar då upp henne i famnen och vaggar henne. Då får hon syn på en massa leksaker och vill börja leka. Mitt i natten. Giv mig styrka!
Till slut lyfter jag över henne i sängen och hon somnar till sist. Det gör jag med. På golvet. Tre timmar senare, vid 6-tiden, vaknar jag och känner mig som en 87-åring med förslitningsskador i höften. Tassar ut från rummet, in i min egen säng och sover en timma till innan det är dags att gå upp och gå till dagis.

Det positiva med gårdagen dagen var i alla fall att Greys Anatomy var tillbaka efter uppehållet pga tråkhockeyn förra veckan.

Idag är det nya tag, simskola står på schemat!

09 april 2013

Sälja barnkläder

I helgen har jag gått igenom tjejernas kläder, framför allt Agnes kläder, eftersom det som Lovisa vuxit ur läggs undan och tas fram när Agnes blivit tillräckligt stor.
Det finns en Köp & Säljsida på Facebook som jag är med i som är ett forum för oss som bor i Lerum med omnejd. Där kan man köpa och sälja barnkläder, leksaker, och andra barnrelaterade föremål.

Jag har hittills krängt tre klänningar, en kofta och en väst. Har väl ute ett tiotal annonser som jag hoppas få napp på, särskilt på barnvagnen eftersom jag är riktigt sugen att få sålt den innan vi sticker till London. För alla pengar som kommer in läggs i min och Lovisas Londonpott!

Det är lite vemodigt att gå igenom alla små kläder som tjejerna  haft sen de varit pyttebebisar och veta att jag aldrig får ta på dem igen. För vi är nöjda, det blir inga fler. Aldrig trodde jag väl att jag skulle vara så känslomässigt fäst vid små bebiskläder. Så de allra minsta kläderna får vara kvar!

07 april 2013

Mardrömmar?

Nämnde ju i mitt inlägg om mörkerrädsla att jag inland tänker på Astrid Lindgrenboken Skinn Skerping när jag är ute på torpet.

Idag var Niclas hos några vänner som har äldre barn som ibland skickar med leksaker hem till tjejerna som deras barn vuxit från. Idag fick han med sig ett par böcker...varav denna:

Ska läsa den igen och se om den var så hemsk som jag kommer ihåg den...

05 april 2013

Sillvik i strålande sol

Idag packade vi en picknickpåse och stack till havet, närmare bestämt Sillvik i Torslanda. Faktiskt samma ställe där jag och Niclas solade på klipporna en dag i augusti för tio år sedan och man funderade "Är vi ihop, eller?"

När vi kom fram fanns det en lekplats så där sprang tjejerna runt ett tag innan vi bredde ut picknickfilten på en klippa. Där satt vi sen och åt pannkakor, dinglade med benen, lyssnade på fiskmåsarna som cirkulerade ovanför våra huvuden och hade det väldigt mysigt!

När vi kom tillbaka till lekplatsen var det en dagisavdelning där och lekte. Små barn, bara lite äldre än Agnes. Två av pedagogerna drog tydligen inte riktigt jämnt och började käbbla och tjafsa med varandra. Till slut skrek den ena "Håll käften!! Hör du det!?" till den andre. Och de fortsatte tjafsa. Inför barnen. Inför oss. Känns ju professionellt. Not!

Vi gick ner till stranden och plockade snäckor istället.

När vi svängde upp på uppfarten här hemma sov båda tjejerna gott och jag hade inte hjärta att väcka dem så jag satt kvar jag med och slumrade till i tjugo minuter. Jösses vad skönt!