31 mars 2013

Påskdag - utedag

Vilken fantastisk dag vi haft! Varit ute i flera timmar för att det varit härligt, inte för att man känner att man måste!

Vad vi pysslat med idag:
-Gått på skogspromenad
-Åkt snowracer
-Fikat i solen
-Legat i solstolen och plöjt hundratals sidor i sista boken om Mr Grey
-Puttat fart på gungor
-Gungat hammock med Agnes
-Ätit hemgjord pizza
-Stoppat snö i svärfars gällivarehäng. Ha!
-Konstaterat att vi har världens goaste tjejer som gör att man blir alldeles varm inombords

Nu: Fördriva tiden i bilen nånstans mellan Floby och Herrljunga
Sen: Titta på den Oscarsbelönade filmen Searching for Sugarman

30 mars 2013

Mörkrädd

Så här års på torpet finns det inget rinnande vatten eftersom det fortfarande är tjäle i marken. Detta är inget problem i sig, mig gör det inget att behöva värma vatten för att tvätta sig eller ösa vatten med skopa ur en hink.

Problemet är att det inte går att tvätta sig eller borsta tänderna i friggeboden, där vi sover. Vi måste alltså gå till utedasset och göra detta och friggeboden ligger i ena änden av tomten och dasset på den andra.

Och för er som aldrig varit här ute kan jag tala om att det ligger ensligt. Jäkligt ensligt. Jag drar mig alltså för att gå på toa efter mörkrets inbrott. Jag gillar inte mörkret här ute utan inbillar mig att det står farliga gubbar i skogsbrynet och glor på mig. Eller att nån liten spökgumma står och lurar bakom husknuten. Eller så tänker jag på Astrid Lindgrenboken Skinn Skerping. (googla!) Eller på filmen The Ring. Helt befängt, jag vet!
Igår tvingade jag Niclas att följa mig till dasset. Idag stålsatte jag mig och gick alldeles själv från storstugan till friggeboden för att hämta min necessär. Ensam i mörkret. Fast man vet ju aldrig vad som lurar bakom stock och sten...(Förstår svärfar som tar sig en och annan whisky när han ska sova här ute själv!)

Imorgon när det är ljust kommer jag känna mig fånig som överhuvudtaget skrivit detta inlägget!

Snö och vårsol

Glad påsk!

Dagen började med sedvanlig påskfrulle med ägg och sill och diverse andra tillbehör. Efter frukost styrde vi kosan mot Tidaholm med två påskgummor i baksätet.

Cruisingen, som tidigare år bestått av färggranna, välskötta och blankpolerade veteranbilar, har chanserat å det grövsta! Rostiga skrotbilar med skrålande passargerare varav en moonande sådan. Men är man i dessa trakterna kanske man får räkna med sånt! Haha!

I skrivande stund sitter vi med magarna fulla med våfflor som både gräddades och inmundigades i vårsolen. Jag parkerade mig i en baden-baden och slumrade till en stund. Så här borde man ha det när man har det som sämst!

Nu: Lära Lovisa spela Uno
Sen: Påskbuffé. Vi lär ju inte åka härifrån hungriga...

29 mars 2013

Till fjälls?

Vi studsade väl inte direkt upp ur sängen imorse när det stod storstädning på agendan. Men vi tog varsin våning och min lott föll på övervåningen. Så det har sorterats leksaker i tjejernas rum, dammats, dammsugits, våttorkats, vikits tvätt.

Latmasken på nedervåningen hojtade när jag var i mitt esse på övervåningen att "nä, nu skiter vi i detta och åker och firar påsk". Nä nä nä!

Nu är vi i alla fall på väg och när jag tittar ut genom bilfönstret undrar jag om vi inte är i Värmland på väg till fjällen. En massa snö!

Förra året toksnöade det på långfredagen och vi blev insnöade och missade därmed den årliga trippen till downtown Tidaholm där det på påskafton cruisas med raggarbilar. Alltså orgie i skinnvästar, plyschtärningar och Eddie Meduza-dunka-dunka. Flådigt minsann!

Snart: krama och pussa på tjejerna!

28 mars 2013

Påskledigt!

Nu är påskledigheten här och jag har gått och fått ont i halsen! Fy bubblan!

Igår hade jag dessutom huvudvärk så jag gick och la mig kl 19 och vaknade inte förrän kl 6 imorse. Hade hoppats att det halsonda också var borta, men icke!

Skickade nyss iväg tjejerna till torpet med farmor och farfar. Vi kommer efter imorgon, jag och Niclas. Vi ska sanera huset först. Känns lite som den här sanitära olägenheten skulle kunna kvala in till "How clean is your house?"
Sura timmar, men tänk vad skönt att komma hem till ett såpadoftande hem på söndag!

Nu: Softa en liten stund innan det är dags att sätta tänderna i städningen!

En liten påskkärring och en påskhare önskar glad påsk!

26 mars 2013

26/3 2005

Den 26/3 2005 var det påskafton. Jag och Niclas bodde i London och just denna påskaftonen checkade vi in på Sheraton Green Park, ett femstjärnigt hotell mitt i smeten. På kvällen var vi på en italiensk restaurang i Covent Garden och jag hade på mig en röd kjol i storlek 38. På fingret glänste även en ring i vitguld med en liten diamant.

26/3 2005. Dagen då Niclas blev min fästman.

Bilden nedan är tagen samma år, tror att den är tagen på en pub vid Picadilly Circus innan kvällen urartade och slutade med karaokesjungning.....

 
Älskar dig!

25 mars 2013

Badar för skojs skull!

Det är betydligt färre folk här en måndag eftermiddag än torsdag kväll, det kan jag lova!

Barnen har skämts bort med varsin mjukglass och allt är lugnt. Måste säga att Agnes och Lovisa är så goa mot varandra, det är sällan bråk och skrik dem emellan. Lovisa har tagit sig an storasysterrolken med bravur!

Tidigare idag var vi på stora lekplatsen i vårsolen. Ja, i alla fall solen...

24 mars 2013

Vika hädan, kyla!

Vad händer? Är våren inställd? Har den tagit semester?

Vid den här tiden förra året hade vi hunnit med att plocka vitsippor och ta av oss jackor och sola oss i vårsolen.


Solhatt! I år har vi fortfarande pälsmössor framme...


I år är det -9 när man vaknar på morgonen. Fy bubblan!

Sötaste kunden

Medan Niclas och Lovisa tog en tur in till stan och gick på bio stack jag och Agnes och uppvaktade Eva. På hemvägen slank vi in på ICA och när vi inte hade nåt vidare bråttom fick Agnes egen vagn. Hon var så duktig!

Nu sover båda tjejerna och lugnet har lagt sig och jag har slängt upp benen på soffbordet och ser på Mästarnas mästare. Söndag när den är som bäst!

Vi hälsade också på Evas fjäderfän; Attilla, Beatrice, Cornelia, Desirée och Estelle.

22 mars 2013

Släktträff

Om tre veckor är vi bjudna på släktträff. Det är min gamlefarmors och hennes syskons avkommor som ska träffas.

Min morfars mamma Agnes föddes utanför Bollebygd 1907. Hon var äldst av tio syskon, det yngsta syskonet föddes 1928 och gick bort nu i höstas, och nu finns ingen i syskonskaran kvar. Så om tre veckor ska barn, barnbarn, barnbarnsbarn och till och med barnbarns barnbarn träffas. Ska bli intressant och se vad för folk som finns i släkten!

Tidigare idag berättade min mormor att när Agnes var 7-8 år flyttade familjen till ett nytt boende någon mil bort. Agnes fick dock stanna kvar i det gamla huset och ta hand om sin blinda mormor och två ogifta morbröder. På den tiden var det minsann inte tal om ålderdomshem...

Jag tycker det är jätteintressant att höra berättelser om gamla släktingar och hade gärna släktforskat om tid fanns. Det som dock borde göras är att dokumentera det som vi redan vet, få det nedskrivet.

Sandaredsturné

Idag var jag och tjejerna i Sandared och hälsade på en barndomskompis till mig och hennes barn som är jämngamla med Lovisa och Agnes. Full rulle för barnen och babbelmarathon för mammorna!

På hemvägen gjorde vi ett fikastopp hos Inga-Lill (Av nån anledning säger vi just Inga-Lill och inte gamlemormor som hon är. Jag själv sa alltid gamlefarmor och gamlemormor till min mammas farmor och mormor...)
Hemma hos mormor blev vi varse att det snart är påsk då det pyntats med fjädrar, kycklingar och tuppar. Visst påskpyntas det inte i samma utsträckning som förr? Jag själv kan sträcka mig så långt som påskris med fjädrar och nåt snyggt ägg.

Nu: Andra halvlek mellan Sverige-Irland

21 mars 2013

Varm i hjärtat!

Igår vid hämtning kom Lovisa springande emot mig och lämnade en teckning som hon ritat till mig.

Den föreställer vårt hus och mig och Niclas som är kära i varandra. (Därav hjärtat!)
Jag frågade varför pappa ser så sur ut. Då suckade Lovisa och fnyste "det ser du väl att det är en mustasch..." Haha!

20 mars 2013

Idag säger vi grattis...

...till ingen mindre än fina Eva, tillika Agnes gudmor, som fyller 35 idag! Närmare 40 än 30, minsann... Grattis!

18 mars 2013

Skallebank och funderingar

Här händer inte så mycket, ändå tuffar livet på i 180! Det är knappt man hinner stanna upp och andas emellanåt.

Jag är helt slut och nu har det tagit ut sin rätt i form av djävulsk huvudvärk. Så i skrivande stund ligger jag under täcket med nerdragen rullgardin och funderar på livet. Fast mest funderar jag på städning och ordning och reda och hur bristen på just detta påverkar mig. Blir oerhört stressad när det dräller saker i hela huset, när saker inte står på sin rätta plats och när man aldrig är i fas med tvätt och städ. (Hej småbarnsåren! Eller?)

Så snart lejer jag bort städningen på en firma...

13 mars 2013

Balders Hage

Idag på lunchen sprang jag några ärenden och på vägen tillbaka till jobbet (Ok, jag kanske tog en liiiten omväg) slank jag in på Balders Hage, butiken som har pryttlar och småsaker högt och lågt!

Fick hejda mig för att inte attackköpa ett Yankee candle och tre skålar från Ib Laursen...