28 februari 2013

På Arken Konferenscenter

-Slog upp mina blå klockan 04.18 av att Agnes gnydde. Ingen idé att somna om då klockan ändå skulle ringa 04.50.

-Kl 05.05 satte jag mig i bilen och hämtade upp Familjen Rekordelius som i skrivande stund sitter på planet till Miami. Lämnade dem på Landvetter och kände mig en aning avis.

-06.30 checkade jag in på gymmet och sprang 7 km. Det var tungt idag, men så himla skönt när det är gjort!

-09.15 serverades frukost på Arken Konferenscenter där jag för tillfället befinner mig på jobbkonferens. I eftermiddag blir det en sväng till spaavdelningen minsann!

Nu: Fokusera på jobbfrågor!

Mina nya glajor! Trivs jättebra med dem!

25 februari 2013

Ledig dag

Idag har vi varit lediga hela familjen. Vi tog en tur in till stan där Niclas gick till frisören och jag gick på jakt efter en sport-BH. Halkade av en slump in på Change där de lite tursamt hade 2 för 1, dvs köp två underklädesset till priset av ett. Så för 680 kr fick jag två set som egentligen skulle kostat det dubbla.

Vi åt lunch, tittade i affärer och hade det jättemysigt!

Nu är vi hemma och jag har börjat med middagen. Eftersom vi längtar till våren blir det grillat idag! Varför vänta?

Nu: Varva zucchini och champinjoner i stekpannan.

Sen: En sväng till scrappgänget!

23 februari 2013

Nu får det bli vår!!

Vi är laddade inför vårens ankomst, som ni ser!
Nej, vi är inte tidiga med att ta fram utemöblemanget utan denna grupp kom vi över till ett väldigt förmånligt pris då det är förra årets modell. Vem bryr sig?
Kommer passa ypperligt i det uterum som vi inte har. Än.
Tills dess åker den in i förrådet...

Vintersol

Nu: Brakfrukost med ägg, youghurt, te, ost och smörgås.

Snart: 1,5 timma MRL för undertecknad medan Lovisa roar sig i gymmets lekrum.

Senare: Besöka mamma i Sandared (pappa är i Mora och kränger långkalsonger) och kolla Mello.

22 februari 2013

Trängselskatt, Plikta och Naturhistoriska

Idag puttrade jag och tjejerna in mot Slottskogen för att träffa min kompis Linda och hennes två pojkar.

En alldeles strålande dag med sol och klarblå himmel. Efter lite utelek på den gigantiska lekplatsen Plikta gick vi upp till Naturhistoriska Muséet där barnen fick springa av sig lite. Agnes tyckte det var väldans kul med alla fiskar och pekade på var och varannan fisk och skrek "HAJ!!"

Nu sitter två trötta tjejer och snarkar i baksätet medan jag i lugn och ro knåpar ihop det här inlägget...

Premiär för trängselskatt idag. 8 kr enkel väg...

Väl inbäddad!

Makabert med ett riktigt foster där till vänster...

Och vid montern med bebisarna var ju barnen tvungna att känna på Lindas mage. Senare när vi satt och åt lunch frågade Lovisa om bebisen ska komma ut genom Lindas snippa. ...

Fick flashback från Kreta i somras när vi satt allesammans och åt...

21 februari 2013

Present från Leffe eller Doris

Har vi inte världens mest givmilda katter? Som inte behåller sin fångst för själva...

En styck stympad skogsmus!

Att hänga på låset

Dags för lite löpning så här på morgonkvisten. Skönt när det är gjort...

18 februari 2013

Deppruari

Kan inte påstå att den här tiden på året är speciellt upplyftande. Idag fick jag kryssa mellan slaskpölarna på väg till dagis. Det är mörkt, kallt, regnigt och snöigt om vartannat, det blåser snålt och våren känns långt borta.
När man åker från jobbet stressar man för att hämta på dagis, hem och laga mat till hungriga barn. När maten är uppäten är det nästan direkt dags för nattning. Vid det laget är jag så trött så tvätt och städ är inte att tänka på. Tack och lov tankar jag på energi genom att gå och träna! Dessutom är jag blek som ett lakan. Igår stack jag fram min hand och visade Nicke att jag är så blek så mitt skinn har fått en lilaaktig ton!

Nej, fy bubblan! Nu längtar jag till ljumma sommarkvällar, att få vinka adjö till tjocka overaller, vantar, mössor och allvädersstövlar, att gå barfota på gräsmattan, att känna solen som värmer huden i mitt ansikte, känna doften av grillmat, få sitta på altanen med fötterna högt, känna doften av nyklippt gräs.

Inget direkt upplyftande inlägg det här, men så är det ibland. Livet är inte alltid en dans på rosor.

Sommar, sol, hav, blå himmel, tofflor, klättra i träd. Kan någon spola fram tiden två månader?!?

Söndag

Igår startade jag dagen med ett pass Body Pump. Inte min favoritträning direkt men i brist på annat så... Fick ju dessutom tillfälle att inviga en av fyra träningstoppar som jag tjackade i lördags.

På eftermiddagen drog vi in till stan för att äta middag med svärfolket. Det bidde den lokala kinakrogen! Vi stövlade in rätt i ett möte av nåt slag; det satt en samling folk i ena hörnan av lokalen som hade hyrt in en kinesisk musiker som spelade på "kinesisk fiol" som vi sa när Lovisa frågade vad det var för instrument.

Sen när vi gick därifrån visade det sig att det var Framtidspartiet Sverige som hade årsmöte. Inte helt olikt Sverigedemokraterna... Är det då inte lite motsägelsefullt att träffas på en kinakrog?

Grattis i efterskott säger vi till farfar Berndt som fyllt år!

15 februari 2013

Man vet att det är fredag...

...när den här dårens nuna dyker upp i TV-rutan!

Han intervjuades i Mix Megapol imorse och presenterade sitt fredagsprogram Amigo Grande som ett härligt avslappningsprogram. Ironi när den är som bäst.

Trevlig helg på er alla!

14 februari 2013

Alla hjärtans dag

Satt ett gäng på frukostrasten och dömde ut den här dagen som kommersiellt dravel, en dag för handeln att tjäna pengar och att man borde uppskatta och uppvakta varandra även på andra dagar på året.

Fast det är rätt gulligt med blomsterbud till jobbet.

Han är bäst den däringa Niclas!

12 februari 2013

Blindstyre och oväntad utgift

Förra veckan hade vi besök av en ergonom från företagshälsovården på jobbet. Hon gick runt till alla och kollade så våra stolar var rätt inställda, att skrivborden var i rätt höjd och att datorskärmen stod på rätt avstånd. Och så borde vi faktiskt stå och jobba mer!

Jag satt mer eller mindre helt fel och fick bassning för att jag ofta sitter med det ena benet över det andra, samt att jag ofta böjer in benen och placerar fötterna på stolshjulen. Dessutom sa en kollega att om man sitter på det viset med benen har man förhöjd risk att få åderbråck. Satte ner benen på golvet fortare än kvickt efter den informationen då jag INTE vill drabbas av denna åkomma igen, eftersom det var en av många gravidkrämpor jag fick utstå.

Sen sa ergonomen att jag bör gå och kolla synen och skaffa mig ett par terminalglasögon.

Sagt och gjort, idag var det dags för synkontroll och domen blev följande: Grova brytningsfel. Mina glasögon (som jag bör använda för jämnan) dömdes ut och på tre år har min syn förändrats rätt mycket. Och inte till det bättre. Var nära att fråga optikerna om det var raka vägen till vita käpp-avdelningen.
Så jag kvalade alltså inte in till några terminalglasögon och går därför miste om den jobbförmån vi har som gör att jobbet pröjsar en tusenlapp. Istället får jag punga ut med typ det fyrdubbla för nya glas och bågar som jag ska ha på mig jämt, inte bara när jag sitter vid datorn. Men synundersökningen slapp jag pröjsa. Alltid något.

Fick med mig tre bågar hem som jag tyckte om och jag fastnade givetvis för ett par Versacebågar, både snygga och sköna, som var dyrast av de tre. Det är billigare att flyga till London än att köpa nya glasögonbågar! Ur led är tiden.

Så ikväll blir det att prova bågar för glatta livet.





09 februari 2013

På plats!

Då är vi på plats och Lovisa är i sitt esse!

Glittriga stassen på!

07 februari 2013

Alternativ vaggvisa

Agnes är rosslig, hostig och ledsen. I skrivande stund ligger hon mellan oss. Niclas försöker lugna henne genom att sjunga för henne. När han plöjt igenom "byssan lull" och "trollmors vaggsång" tog hans vaggsångsrepertoar slut. Då började han på "knö daj in, fast dörra e' trång.."

Stackars barn!

06 februari 2013

Vabruari

Ja, då var vi inne i februari månad, eller vabruari som den även kallas av oss småbarnsfamiljer.

I natt var Agnes som en liten kamin, men febern hade avtagit på morgonen. Men kvar fanns en rinnnade näsa och hosta - Hej VAB!

Så jag och Agnes tog det piano hemma idag. Medan hon marathonsov parkerade jag mig i soffan och kollade äkta trash-TV i form av Housewives of Miami, Wife swap och Dr Phil. Sicket folk det finns!

Ikväll blev hon lite varmare så det blir inget dagis imorgon heller. Men imorgon får Niclas vara hemma!

Sjukt nöjd över att ha fått tag på saltkaret!

Lite frisk luft fick det bli. Promenad till postlådan!

Agnes favoritställe just nu. Docksängen intryckt mellan elementet och byrån. Där sätter hon sig och läser böcker.

Bokat hotell - check!

Igår satt jag närmare en timma och kollade igenom hotell i London och det finns ju onekligen mycket att välja mellan. Helst hade man ju velat bo riktigt lyxigt, men att punga ut 10 000 för tre nätter finns ju inte på kartan. Hur som helst, hotellstandarden i London är ju lite som lotto tycker jag. Trestjärnigt kan var riktigt sunkigt! Jag var inne på sajter som hotels.com och booking.com och där finns ju kommentarer från gäster som bott på hotellen och jag brukar läsa dessa, men inte för den sakens skull stirra mig blind på dem eftersom smaken är som baken.
Men kommentarer som:

-Ostädat
-Smutsiga lakan
-Slitet

...gör att jag drar öronen åt mig. Hade jag rest ensam, eller med någon annan vuxen, kanske jag inte skulle vara så kräsen men nu när Lovisa ska med vill jag ändå bo ganska bra. Men då börjar det någorlunda fräscha hotellen på 4000 kr och det är jag inte beredd att betala för tre nätter.

Så.

Jag loggade in på www.priceline.co.uk och tänkte att nu får det bära eller brista. Det går ju till så att man anger vilken standard man vill ha, i vilket område man vill bo och vilket pris man är beredd att betala per natt. Hittar de ett hotell åt en är bokningen bindande och man kan alltså varken ändra eller avboka. Lite spänning helt enkelt!
Jag angav att vi vill bo på minst ett 4-stjärnigt hotell i Westminster till ett pris på 65 pund natten. (Ca 650 kr) Inget napp. Utökade sökområdet till Regents Park och det var långa sekunder innan det kom upp att de minsann bokat ett rum åt oss på Marriott Regents Park. Egentligen ligger det lite fel till, eftersom Gatwick Express kommer in till Victoria Train Station så alltså hade det varit mer optimalt att bo i närheten där. Men men, nu bor vi norr om Regents Park, ca 250 meter från tunnelbanestationen Swiss Cottage som ligger tre stationer från Bond Street, alltså helt ok. Dessutom ligger hotellet inte så långt från Camden Lock, ett mysigt område med en gigantisk marknad med allt från vintagekläder till vattenpipor. Lite bohemskt sådär. Där ska vi nog kunna slå ihjäl lite tid, Lovvan och jag!

Är inte så bekant med de norra delarna av London, vi hängde mer i de sydvästra delarna när vi bodde där, jag och Niclas. Men efter lite googlande är jag varse om att hotellet ska ligga i ett lugnt område inte så långt från den fashionabla stadsdelen Primrose Hill som har ett rikligt restaurangutbud. (Daniel Craig och Jude Law bor där, kanske får till lite kändisspotting till och med!)

Och priset: Jo, 2500 kr för tre nätter på ett 4-stjärnigt hotell och till Lovisas stora glädje finns det till och med en swimmingpool. Gick för skojs skull in på hotellets egna sida och kollade vad det skulle kosta att boka direkt på samma datum; 5000 spänn! Så nog gjorde jag ett kap alltid.... (Även om jag ångrar lite att jag inte knappade in Knightsbridge som sökområde också)

Men det blir bra det här.


04 februari 2013

Vad orkar man?

Lovisa åt dåligt till lunch i söndags och direkt efter maten frågade hon:
-"Får jag ta en kaka?"
-"Nej, du orkade ju inte äta upp lunchen. Då orkar du ingen kaka heller".
-"Men mamma! Det är ju en annan orkning!!"

Ja, ibland är det ju det...

02 februari 2013

Ändrat flyg

I slutet av augusti flyger vi till Alicante för en veckas semester i svärfolkets/svågerns lägenhet. Det ska bli skönt! Lovisa åker dit redan i juni och "rekar".

Hur som helst, igår fick jag ett mail där det stod "Schedule change to your Norwegian flight". Det var med hjärtat i halsgropen jag öppnade mailet eftersom jag befarade att flighten skulle vara inställd, överbokad eller nåt annat som skulle grusa våra semesterplaner. MEN, det handlade istället om att flyget går kl 8.00 istället för 19.45. Alltså en hel dag extra! Så fem timmar efter målgång i Midnattsloppet blir det till att bege sig till flygplatsen. Längtar alla redan!



I sommar är Agnes lika gammal som Lovisa var när vi var i Kroatien med familjen Rekordelius. Jag säger det igen: Fasen, vad tiden går!!!
På båttur i Porec

Lovisa med sin "vapendragare" Viggo. Så små de var!!

01 februari 2013

Illusion vs Verklighet

Facebookifierad beskrivning av min fredageftermiddag:

Avslutar i lugn och ro mina arbetsuppgifter på jobbet och strosar mot bilen för att åka gnolandes hem till förskolan för att hämta Agnes. (Lovisa hade följt med en kompis hem!)
Möts av en liten solstråle som svarar resolut NEJ på frågan om hon ville följa med hem. Väl hemma låser jag upp dörren till vårt fredagsfina hem som doftar citron och sommaräng. Två underbara buketter med tulpaner står på köksbord och vardagsrumsbord. Agnes sitter snällt på golvet och leker med sina leksaker medan jag sätter mig i soffan med en kopp kaffe och fötterna på bordet.
Vid 18-tiden hämtar jag Lovisa hos kompisen och hon följer på en gång med hem och vi skuttar med lätta steg hem mot middagen som stod på bordet. En middag bestående av färska räkor och ett glas perfekt tempererat glas vitvin. Båda tjejerna är på strålande humör.
När barnen är nattade tittar vi på "På spåret" och sitter uppe hela kvällen och njuter av fredagslugnet.

Eller inte.

En halvtimma innan Agnes ska hämtas på dagis kommer jag på att jag faktiskt hämtar en halvtimma tidigare på fredagar, än resten av veckan. Rafsar ihop mina saker på jobbet och går med raska steg mot bilen. På dagis möts jag av en liten solstråle som svarar resolut NEJ på frågan om hon vill följa med hem. Väl hemma låser jag upp dörren och möts av ett hav av leksaker som ligger och dräller på golven i hall, vardagsrum och kök. Mattan i vardagsrummet är full av smulor och fönsterbrädorna är dammiga och filtar och kuddar ligger i ett virr-varr i soffan. Tar hand om två vaser med vissna tulpaner, som åker direkt i soporna.
Vid 18-tiden hämtar jag Lovisa hos kompisen och hon blir rätt sur när jag kommer eftersom hon inte alls vill gå hem. Hon släpar benen efter sig på hemvägen så sista biten får hon rida på min rygg. Har inte hunnit förbereda någon mat så jag inventerar kylskåpet och tar fram rester som får bli fredagens middag, detta sköljs ner med fesljummen cola. Agnes är gnälligare än vanligt så hon får lägga sig innan maken ens kommit hem från jobbet.
När båda barnen är nattade tittar vi på "På spåret" och nickar till. När klockan är 21.30 släcker jag ljuset på nedervåningen och går upp och knyter mig.

Trevlig helg mina vänner! Imorgon är det lördag och vi håller tummarna att Agnes drämmer till med sovmorgon.

Mina gullvippor som trots gnäll och trots är det bästa som finns!!