28 september 2012

När man gör saker med öppen eller stängd dörr

Imorse skulle mamman ta på lite mascara och ställer sig således framför spegeln i badrummet och tar upp sin mascara ur sminkväskan som står på handfatet tillsammans med ett plastfår och en strumpa (!)

Mamman har dörren öppen och innan hon vet ordet av kommer det lilla barnet in och ska till varje pris tränga sig framför sin mammas ben, trots att utrymmet är minimalt, för att hon fått syn på toalettborsten. Mamman lyfter bort det lilla barnet och ställer henne utanför badrummet. Mamman tar upp mascaran och börjar måla överfransarna på sitt vänstra öga.

PANG!!

Det lilla barnet har öppnat badrumsskåpet och vräkt ut en flaska med raklödder. Mamman tar upp flaskan och ställer tillbaka den, stänger dörren och lyfter ut det lilla barnet en andra gång.
Hon fortsätter måla de övre fransarna.

Nu har det lilla barnet kommit in igen och öppnar locket till toalettstolen och får snabb som ögat fatt i den lilla behållaren med toarent som hänger som en krok över porslinskanten. Det lilla barnet blir alldeles blå om fingrarna och tröjan. Mamman som vid det här laget börjar bli lite matt tvättar barnet om händerna, lyfter ur henne ur badrummet och stänger dörren. Världens vrål hörs utanför. Mamman målar färdigt det vänstra ögat men får dåligt samvete och öppnar dörren igen. 
Det lilla barnets avgrundsvrål slutar tvärt och skiner upp med hela ansiktet i ett leende. Mamman börjar måla sitt högra öga.
Det lilla barnet går fram till toalettpappersrullen och börjar dra ut papper. Mamman föser bort det lilla barnet som istället tar sats mot papperskorgen, får upp locket och börjar gräva bland begagnade tops, tomma toalettrullar och allsköns skräp. Mamman tappar tålamodet, bär ut barnet, stänger dörren och funderar på om det verkligen är nån idé med mascara överhuvudtaget.


Tjejerna för ett år sedan



27 september 2012

Genus

Genusdiskussionen pågår ju ständigt i vårt samhälle och sen jag själv fick barn som börjat på dagis har jag blivit lite mer insatt och intresserad.

Idag på ICA var jag på jakt efter gratulationskort och fann detta:

Det var mycket "tuff kille", "cool grabb", "söt tjej, "till en prinsessa".
Tänk om jag vill köpa ett kort till en cool tjej eller söt kille?

En av anledningarna till varför jag gör mina egna kort, då får man skriva precis vad man vill!

Korvgrillning

Igår var det studiedag här i Lerum så dagis var igenbommat. Vi var ett helt gäng som stack upp till Härskogen för lite skogslek och korvgrillning. Sex pappor, två mammor och inte mindre än sexton barn!!

Grillplatsen låg drygt 1,5 km från parkeringen, en bit att gå i alla fall för en fyraåring. Vi gick hem en stund före alla andra eftersom jag lovat att vara barnvakt åt en kompis grabb. Så för att komma hem till avtalad tid var det bara att sätta Lovisa i sulkyn med Agnes i knät. Och för att hålla dem någorlunda lugna under tiden jag kämpade backe upp och backe ner langades det fram en och annan vaniljwafer...
Ni som känner till Härskogen vet ju att det är en uppförsbacke som heter duga upp mot parkeringen. Att putta upp en sulky med två barn på totalt 26 kg var minst sagt svettigt.

Idag är det inte lika roliga aktiviteter som korvgrillning på schemat. Storhandling på ICA. Jippiyay!!

Det var några kära återseenden på parkeringen.

25 september 2012

Uppläxning

Vrål från Lovisas rum:

-AAAAAGNES!!!! Nu är jag förterad (antagligen blandning av förbannad och irriterad) på dig! Du är så olydig!

Härom dagen ropades det:
-Agnes, du förstör mitt liv!!! (Dramaqueen av rang...)

23 september 2012

Skogstur

Idag tog vi vårt pick och pack och drog till skogs!

Niclas tog Agnes i bärsele på ryggen, jag hade picknicken i ryggan och Lovisa hade en massa spring i benen. Och då är ju skogen ett perfekt ställe att vara på.
Vi åkte upp mot Härsjön och gick ett par hundra meter upp i skogen till ett litet tjärn där två grabbar stod och fiskade. Därefter steg vi upp för en väldigt brant backe och uppe på toppen konstaterade jag att kondition verkligen är en färskvara...

Rätt så snart ville Lovisa fika så vi bredde ut den medhavda picknickfilten på en sten så vi kunde sitta och dingla med benen. Niclas som inte har ro att sitta ner (precis som sin far) stövlade iväg och hittade några stackars trattkantareller. Som blev fler. Och fler. Och fler. Helt plötsligt hade vi dryga kilot och vi såg varma mackor med svampstuvning framför oss.

När vi kom hem igen hade jag djävelusisk huvudvärk och tog en tupplur tillsammans med Agnes. Niclas var tyvärr tvungen att åka till jobbet. Usch vad jag avskyr när han måste åka in till jobbet på helgen! Det känns som vi har så lite tid tillsammans alla fyra ändå och så går värdefulla helgtimmar till att jobba. Skit om du frågar mig... Och han har inte kommit hem ännu.

Något annat som var skit var att Elfsborg bara lyckades plocka en pinne från Giffarna Sundsvall på hemmaplan. Nu är det baske mej jämnt däruppe i toppen!

Nu blir det Beckfilm, en som jag faktiskt inte har sett. Kors i taket!

Och så några bilder:

Dagens skörd

Rosa tjejerna


Långt därborta skymtar Niclas och Lovisa

Agnes somnade som en stock

Lovisa fick lära sig att flugsvampen är giftig och efter det pekade hon ut varenda flugsvamp hon såg

"Nu vill jag inte vara med på fler kort, mamma!"



22 september 2012

Familjedag på farfars jobb

Idag har vi varit och hälsat på farfar på hans jobb; Volvos lastbilsfabrik i Tuve.

Fick en privat rundvisning av svärfar som smet en stund från sin monter. Rätt stor fabrik som svalde alla 4500 anmälda besökare. Lovisa diggade oasen i mitten av fabriken, en fikahörna med levande träd och en liten damm med levande sköldpaddor.

Vi gick tipspromenad, kollade in flödet där en balk blir till en färdig lastbil, åt korv med bröd, fikade och avslutade med att åka lastbil.

Tjejerna röjer i farfars monter

21 september 2012

Fredag kväll

Har äntligen landat i soffan efter ett fasligt flängande runt i huset i eftermiddags.
Först storhandling på Kvantum, hem och startar ett bullbak (varför gjorde jag det? Det tar ju sån tiiid!!) för att till sist börja med middagen; svamprisotto med baconlindade kycklingfiléer fyllda med soltorkade tomater.
I receptet till risotton skulle det vara vitt vin och jag visste att det fanns en flarra i vinstället. När jag tog ur den såg jag att det var samma vin som vi serverade på vårt bröllop. 2007. Jag är ingen vinkännare men tänkte ändå att ett vitt vin inte ska ligga sååå länge. Hällde upp vinet i ett glas och det hade samma kulör som urin och luktade surt. Smaken ska vi inte tala om. Fräscht. Det fick bli risotto på endast buljong. Men nog så gott ändå!

Och så några bilder från dagen:

När jag lagade mat ville jag inte jaga Agnes runt halva huset så jag öppnade lådan med burkar. Ett smart drag!

20 september 2012

Lyx på en torsdag

Idag efter dagishämtning fick jag ett städryck. Först tog jag mig an Lovisas leksaker; sorterade, slängde och ställde saker på deras rätta plats. Det tog sin lilla stund. Särskilt när Agnes var med och ställde till med oreda igen. Därefter sanerades badrummet och köket.

Jag vet inte hur det ser ut hemma hos andra småbarnsföräldrar men här är det sällan städat överallt samtidigt. Städningen är liksom inte i fas. Men det som tar mest tid är ju faktiskt plockandet! Saker överallt!!

Så efter det här städrycket tog jag upp en påse gula kantareller och förberedde för varma mackor med kantarellstuvning till middag. Och så en öl till det. Lyx på en torsdag helt enkelt!

Lite slött...

...på bloggfronten det senaste.

Har hunnit med babysim med en kinkig Agnes som inte alls ville vara med. Och för att inte tala om onda ögat hon ger till simfröken varje lektion!

Lovisa har börjat gymnastik, något hon tycker är jättekul! Polaren Olleär med i samma grupp och de har skoj ihop.

Jag och Agnes har varit på sångstund/lekstund i kyrkan. Samma som jag var på med Lovisa när hon var bebis. Det är samma sångrepertoar!!

Jag har gjort come back på gymmet efter ca 2,5 veckas uppehåll. Gött med endorfiner!

Idag är det vaccination för Agnes.




17 september 2012

Tjejhelg

Nu i helgen var jag och åtta väninnor (dagismorsorna) på en liten utflykt till Ullared. Den här helgen spikades redan i början av maj då vi bestämde oss för att åka till Ullared och shoppa och därefter checka in i stugbyn och dricka vin ihop. Tacky, javisst!! Kul, jajjamänsan!!

Hittade faktiskt lite till mig själv vilket inte tillhör vanligheterna i den affären. Men igår fick två par jeans, en blus, en klänning och en kofta hänga med hem. Agnes fick en ny matstol i TrippTrapp-tappning som blev himla bra när den kom på plats.

Vi hade en liten intern tävling där det utdelades en mängd pluspoäng om man fick med Ola-Conny eller Morgan på bild. Och vill man plocka poäng gäller det att inte vara buskablyg!

Skulle visa min kollega fotot ovan idag. Hon hade inte läsglasögonen på sig men tog telefonen för att titta på bilden och utbrast: "Zlatan!!"

Om det nu vore så väl!!

Att börja jobba

För två veckor sedan började jag arbeta igen efter att ha varit mammaledig på heltid i över ett år. Efter den här mammaledigheten var mitt önskemål att mjukstarta och inte kasta mig in i heltidsjobb på direkten. Så nu jobbar jag en dag i veckan, på måndagar. En mjukstart som heter duga! Det roligaste är att önska kollegorna trevlig helg när man går hem på måndag eftermiddag. Haha!

Under tiden är Niclas hemma med tjejerna och under dagen får jag då och då några mms.
Idag var det forografering på dagis på agendan och Agnes skulle vara med eftersom hon snart börjar på Delfinen hon också. Men hon ville inte alls sitta still så de andra barnen fick fotas utan henne.

Och så några bilder...


13 september 2012

Fokuserad

Agnes leker med en av sina födelsedagspresenter. Total fokus råder!

Kan själv!

Lillskruttan har börjat äta själv med egen sked. Det går faktiskt riktigt bra!

Det gulligaste är nog att hon blåser på skeden innan den åker in i munnen. Haha!

10 september 2012

Resultatet


Tidsfördriv

Sitter i skrivande stund i frisörstolen och genomgår en totalrenovering. Räknade ut i bilen hit att det är nio månader sedan jag var här sist. NIO månader!! Det blir en duktig utväxt efter så lång tid och de kluvna topparna ska vi inte ens prata om...

Passar på att lägga ut några bilder från gårdagens släktkalas samt från tidigare idag.
Tyvärr fick Niclas avvika från kalaset igår för att besöka akuttandläkare på grund av en inflammerad visdomstand. Så idag har jag varit hemma med barnen eftersom den ordinarie vårdnadshavaren varit sjuk. (Dimmig av medicin och rejält svullen med bultande värk närmare bestämt!) Kändes ju sådär att behöva vabba redan andra arbetsdagen. Men vad ska man göra?

När Niclas pratade med Lovisa tittade hon på honom och utbrast: "Pappa, du låter som ett monster!" Haha!

Moster Emma, Calle, morfar, mormor och gamlemormor Inga-Lill radade upp sig fint under skönsången!