30 juni 2012

Cykelturen som resulterade i grillkväll

Stannade till hos familjen Rekordelius på vätskepaus under cykelturen. Vi blev sittande så nu vankas det fullfjädrad grillmiddag. Inte så dumt!




Evas underbara pionland. Som Lovisa sa: -"De här blommorna luktar fantastiskt!"

Lillgammal, sa Bull.

Premiärtur

Då var det dags för min och Agnes jungfruresa med födelsedagspresenten. Hon verkar finna sig rätt bra i att sitta därbak och kika ut bakom min rumpa! (Trots skymd sikt...)

Varför...

...är Agnes så jäkla morgonpigg?
Gääääsp!

29 juni 2012

(O)tur på stan

Idag var jag och tjejerna och sprang några ärenden inne i stan. Har börjat bli en vana på fredagar. Det mysigaste är att vi brukar gå på "caffete" och äta lunch. Idag var dock vårt favvofik semesterstängt så det blev hämtsushi som vi åt på Niclas kontor. Dock hade hela hans kontor bestämt sig för gemensam lunch ute idag så vi blev lämnade ensamma. Haha!


Sjukt nöjd tjej med ett par skor som hon fick bestämma alldeles själv. Och herregud vilket debackel det blev över dessa skor. Först gick vi ut från H&M utan skor men Lovisa pratade om de där skorna i en timma efter så jag tänkte överraska henne och gick dit och köpte dem i smyg tillsammans med lite andra saker på REA. Saken var bara den att jag ju inte kollade vilken storlek hon provat utan bara att hon hängt dem ensamma på en stång under ett par andra skor. Så jag tog med dem i farten och gick mot kassan. När vi kom till bilen fiskade jag upp skorna ur väskan och gissa om hon blev glad. Men lyckan blev kortvarig. Jag hade fått med mig ett par skor som var tre storlekar för stora. Oj oj vilka tårar det var ända från Heden till vi kom ut på E20. För ett par skor.
Så vad gör mamman? Jo, för husfridens skull stannar hon på Allum och baxar in barnvagn och ungar för att byta skorna. Bad en stilla bön att det skulle finnas rätt storlek. Och minsann, det fanns det.
Nu har hon haft på sig skorna hela kvällen och nu står det prydligt nedanför sängen. Gissar att de blir påtagna det första imorgon bitti.

När vi ändå var på Allum slank vi in på Polarn och Pyret där det vankades REA. En ny skaljacka fick följa med hem samt en klänning till Lovisa. Gillade klänningen skarpt, såväl mönstret som färgkombon.

Ikväll: Jag är ensam hemma då Niclas är på filmpremiär av en ny svensk film, Isolerad, då det är en bekant till oss som är regissören. Jag är jättetrött och redan vid 16.30 började jag räkna timmarna till jag skulle få lägga mig. Till råga på allt får jag mitt i middagsbestyren ett sms från väninnnan Linda som är på bröllopsresa i Los Angeles och just nu befinner sig i Santa Monica och idag varit och solat och badat i Malibu och att gårdagen bjöd på Universal Studios. Senare i veckan beger de sig vidare till Las Vegas.
Inte alls avis. Inte alls.

God natt.

God morgon

Niclas brukar ta upp Agnes och byta blöja på henne innan han går till jobbet. Och innan han går stänger han dörren till badrummet och grinden till trappan. Sen kan Agnes rumstera bäst hon vill på övervåningen medan jag ligger kvar i sängen och kollar Nyhetsmorgon.

Nu står hon här vid sidan av sängen och käckar sig genom att rynka på näsan och flåsa. Älskade unge!!

28 juni 2012

Dagens bildskörd

I eftermiddags hängde vi i trädgården. Agnes marathonsov i tre timmar och under tiden lekte jag och Lovisa tåg i solen på altanen. Jag hade liggvagn utan tak. (Läs: Jag lyckades lapa lite sol i en kvart eller så medan Lovisa var lokförare) Gäller att förena nytta med nöje!




(Den understa bildserien är tagen under en röd fleecefilt)

Gunga och klädbyten

Vi har varit på lekplatsen och gungat till Agnes stora glädje.
Lovisa är inne på sin fjärde outfit för dagen, sin pråliga feklänning med vingar, glitter och tyll. Livet är i sammet och passar perfekt en varm dag som denna. Not.

Får nog prata med Niclas om det där hänglåset på Lovisas garderob trots allt.

Nu är hon inne i nån prinsesslek där hon själv är prinsessa och jag är drottning. Hon tilltalar mig med "drottning" i varenda mening och jag får bassning om jag inte tilltalar henne med "prinsessa". Nyss sa hon:
-Du måste säga prinsessa till mig, drottning!
-Ok då.
-Ok då prinsessa!!
-Ok då prinsessa.
-Du måste lyssna ordentligt drottning!

Herregud.

Now we're talking!

Så där ja! Det börjar likna sommar minsann. Sol från en klarblå himmel och varmt.

Frukosten har precis inmundigats på altanen. Lovisa gungar, Agnes pillar med sina smörgåsbitar och jag smider semesterplaner. Ena stunden vill jag bila norröver, andra stunden ta en sista-minuten till Rhodos för att minuten efter vara på väg ner i Europa med bilen. Men vi får se, vi har ju en källare som ska pimpas också så mycket av tiden kommer läggas där. Kul när det blir färdigt i alla fall... Får väl drömma om mina resor så länge.

Nu: Lek i trädgården och så småningom sätta tänderna i Mount Tvättberg

Senare: En löprunda. Nu är det slut på sötebrödsdagarna med bröllop och födelsedagar. Vi har ett lopp att träna till!

27 juni 2012

33

Ikväll kom mamma, pappa, syrran och svärmor över på grillmiddag. Vi hade dukat upp en grillbuffé som hette duga: fläskfilé, kyckling, klyftpotatis, baconlindad sparris med parmesanost, tomat-, och mozarellasallad, haloumiost, majskolvar och grönsallad. Helt enkelt något för alla smaker. Och som lök på laxen, istället för tårta, blev det drottningpaj med vaniljsås. Så nu sitter jag här i soffan och päser och tittar på fotboll.

Är tacksam för fina presenter och blommor, trevligt sällskap och vacker skönsång. Alla utom Lovisa sjöng "Ja, må hon leva", som istället tyckte det var roligare att sjunga "Hänger tuttarna på dig ner, kan du ta dem och vifta med" under vilda fnissattacker. Vet inte om det var slumpen eller om det var en hyllningsvisa...



En väldigt fin present för att bara fylla 33.

Födelsedagslunch

Japp då fyller man 33. Låter lite gammalt faktiskt. Känner mig inte som 33, mer som 27 eller nåt.

Nåväl, idag var jag och flickorna bjudna på lunch hos Viggo och Eva som har semester. Och vilken lunch sen! Hemmagjord sushi, gravad lax och rullar med rostbiff. Och inte nog med det; en hemmagjord moussetårta med smak av jordgubbar, svarta vinbär och fläder. Himmelsk god!

Agnes sov mest hela tiden, Lovisa och Viggo lekte frenetiskt så jag satt mest och blev servad av fina Eva. Lyx!

Tack för en trevlig lunch!




26 juni 2012

Stark tjej

Agnes ser verkligen ut som en jättebebis på dessa bilderna. Hon tycker det är riktigt lajbans att bäras omkring på av storasyrran.



25 juni 2012

Bilder från helgen

Är nu hemma efter en helt fantastisk helg med skratt, glädjetårar, storslagen natur och inte minst trevligt sällskap!

Jag låter bilderna tala för sig själv!













23 juni 2012

Midsommar på Neset

Ikväll har vi firat midsommar med sill, potatis, jordgubbar, midsommarstång och nubbe med tillhörande visor.
Riktigt kul att bekanta sig med alla gäster, kan inte bli annat än en lyckad dag imorgon. Nu hoppas vi bara att vädergudarna är på vår sida imorgon så vi slipper regn!

En liten tradition som Niclas har är att han prompt ska bada på midsommar. Om det så är elva grader och regn så ska det badas. Inget undantag idag! Kan dock inte påstå att det var ett långt dopp, det var ju trots allt bara tolv grader i vattnet. Men nu har det badats i fjorden i alla fall!!

Nu: Fila det sista på bröllopstalet
Imorgon: SOVMORGON till att börja med!




22 juni 2012

På plats i Øystese

Efter en tolv timmar lång bussresa, som faktiskt avlöpte rätt fort tack vare musikquiz och logotävling och diverse stopp, är vi äntligen framme i Øystese som är arenan för helgens festligheter.

I skrivande stund sitter vi på terassen utanför hotellet och dricker en stor stark. Solen sken så gott som hela vägen hit, men så fort vi satte ner rumpan började det regna. Och tyvärr är det nog rätt ihållande...

Har ni regn hemma? Inget mot vad vi hade på vägen, meterhöga snödrivor vid vägkanten.

Nu: Midsommarfirande!