31 maj 2012

Bergums lantgård - bildregn

Herrn i huset är på kickoff med jobbet så i eftermiddags var jag tvungen att hitta på nåt med tjejerna så eftermiddagen och kvällen inte skulle kännas så långsam. Vi tog en tur till Bergums Lantgård i Olofstorp. 

Höns, kaniner, en hund, en kalv (som Lovisa trodde hette Jonas. Haha!) och två gigantiska grisar såg vi innan vi fikade. I vanliga fall brukar fåren beta precis vid själva fikaplatsen men den hagen var alldeles tom så vi tänkte åka hem efter vi fikat klart. Men jag frågade en i personalen om de inte längre hade några får varpå hon svarade att de går och betar på en äng lite längre bort. Så vi tog en promenad och såg fåren och lammen ända längst ner på ängen. Lovisa ville gå bort till dem, men jag var inte så sugen på att kånka på Agnes genom hela hagen och dessutom kryssa mellan fårblajor som kryllade av blinningar. 
För skojs skull började vi ropa på fåren och döm om min förvåning när de kom rusande i full karriär mot oss, bräkandes i kanon. Vi snackar 30 tackor och 60 lamm (enligt tjejen i personalen) så det var high life! Lovisa var överförtjust och hoppade jämfota och fnittrade. Åh, det värmer i mammahjärtat att sen den lyckan!

Jag och Lovisa gick in i hagen medan Agnes satt i vagnen på andra sidan stängslet. Lovisa klappade hej vilt, matade dem med gräs och skrattade åt mig när jag fick fårbajs på jeansen. 

Frank?

30 maj 2012

Finn ett fel

Att inte duga

Nu när Lovisas förskola renoveras går hon ju i baracker som är uppställda på skolans grusplan, vilket betyder att utemiljön är rätt ruff eftersom det inte finns något gräs så långt ögat når. Det tillsammans med det lite kallare vädret gör att jag vill att hon helst har jeans på sig när hon går till dagis, dels på grund av vädret och dessutom på grund av gruset.
Men Lovisa har fått för sig att hon inte är fin i jeans och långärmat. Hon vill ha strumpbyxor och klänning för annars är hon inte "fin".

Visst, det är väl egentligen inga problem att skicka henne till dagis med strumpbyxor och klänning. Vi har en hel del "slit-och-släng"-kläder som det inte gör nåt om det går hål på eller blir nedsmutsade. Mitt problem ligger i att min lilla tös, inte ens fyra år fyllda, går och känner att hon inte duger bara för att hon inte har kjol eller klänning på sig! Beklämmande.

Jag vill inte att min lilla tjej ska bli bedömd på grund av vad hon har på sig utan utefter vilka egenskaper hon besitter. Nyfiken, omtänksam, en snäll kamrat, etc.

Någon som har nåt tips på hur man kan råda bot på detta?

29 maj 2012

Skämskudde fram

Vi ska göra i ordning i källaren och när barnen somnat gick vi ner och rekade. Vad ska rivas ut? Vad ska åtgärdas med färg? Vad ska behållas?

Vi började så smått att röja lite och jag gjorde en faslig upptäckt! Hittade CD:n på bilden och dog litegrann. Böndernas Bästa?!? Dubbel-CD också. Herregud vilket lågvattenmärke!

Vem som införskaffat den? Ehm...jo...ja...eh...ingen aaaning!!

28 maj 2012

Kan själv!

Agnes äter banan. Alldeles själv! Och det ser ut därefter. Bananklet i håret, upp till armbågarna, ögonbrynen och näsan.

Badbaljan nästa!


27 maj 2012

Egohelg

I fredags eftermiddag packade Niclas in tjejerna, sig själv och all packning som behövs när man ska vara borta över helgen (och med två barn känns det ibland som man packar med halva bohaget) och stack till torpet. Kvar blev jag! En hel helg för mig själv, den första på jag vet inte när.

På fredagen blev det vinafton på altanen med dagismorsorna. Trevligt värre!

Igår var det möhippa för bästa Linda som gifter sig på midsommardagen.
Vi startade med picknick i Slottskogen och under tiden fick den blivande bruden prova på att måla graffitti. En gigantisk tavla skapades med hennes blivande efternamn. Det färdiga alstret blev riktigt fräckt!

Därefter blev det på med ögonbindel och färden gick till St Jörgen Spa där hon skämdes bort med en nack/skalp/axelmassage samt en kvällsmakeup. Under tiden slog vi oss andra ner i en loungegrupp vid utepoolen och njöt av högsommarvärmen. Och blev lite solbrända på kuppen!

På kvällen åt vi amerikansk buffé, drack en massa vin, pratade desto mer och kvällen avrundades med att vi gick till Yaki Da och svängde våra lurviga. Herregud, det var inte igår man var ute i Göteborgs nattvimmel! När det började ljusna ute nöjde vi oss och åkte hem och somnade som stockar.

Idag kom jag hem till Lerum vid 13-tiden och hade först planer på att lägga mig raklång i solen men jag klippte gräset istället. Kontraster.

Ska bli spännande och se om övriga familjen har koll på att det är en speciell dag idag. Fortsättning följer...

Bjuder på några bilder från gårdagen i alla fall!





26 maj 2012

Möhippan igång

Här sprayas det för fulla muggar!

25 maj 2012

Företagsam dam

"Mamma, jag var så hungrig så jag fixade lite yoghurt och vatten" sa Lovisa och kom ut med en skål och mugg på altanen.

Undrar om jag vågar mig in i köket...

24 maj 2012

Tupplur

Agnes sover som en gris efter en fartfylld eftermiddag. Lovisa och hennes herrbesök håller låda i lekstugan, studsmattan och poolen, ja lite över allt! Hur som helst är de jättesnälla och leker väldigt bra tillsammans. På nåt sätt blir det inte så mycket "drama" när killar är med i leken.

Ikväll blir det after work för den här mamman. Rätt ok avslutning på en torsdag som denna!

23 maj 2012

Trädgårdsgäng

Idag har vi hängt i trädgården så gott som hela dagen. Legat i hängmattan, hoppat studsmatta och byggt koja som vi fikat OCH ätit lunch i.

Imorgon blir det en kortis till dagis. Stor dag imorgon, Lovisa ska ta med en lekkamrat hem för första gången!


22 maj 2012

Sommar!!

Det är inte helt fel att vara mammaledig i dagar som dessa. Strålande solsken, 25 grader och lätt bris. En kanna kaffe, jordgubbar, melon och trevligt sällskap på lekplatsen gör det ännu bättre.
Så snart det blivit varmt i vattnet gissar jag att vi förflyttar oss till badstranden.

Dock var det med lite dåligt samvete jag lämnade Lovisa på dagis imorse. De går nu i baracker som kommunen smällt upp på skolans grusplan. På gården finns en sandlåda. That's it. Dessutom är det bara i ena hörnet som det är skuggigt och dagar som dessa när solen gassar blir det rätt varmt.
På hemvägen idag muttrade Lovisa att de inte ens har några gungor...
Så imorgon får hon vara hemma och leka. Jag har lovat att vi ska bygga en koja på altanen där vi ska fika.



Lycka är att få hålla Sixtens koppel på hemvägen!

21 maj 2012

Kittad för EM

Härom veckan när jag var på H&M sprang jag på en fotbollströja i svenska flaggans färger till Lovisa. Passar ju som handen i handsken nu när fotbolls-EM snart kickar igång!
Hon blev så himla glad när jag kom hem med den! Det är så roligt att överraska Lovisa med saker, det behöver inte vara överdådiga presenter utan hon blir genuint glad över minsta lilla.

Idag är vi ute i sommarvärmen. Sådana här dagar är det guld värt med en stor altan och en stor gräsmatta!

TV-paus

Agnes tar lite paus från gåstolspringandet och kikar vad Fåret Shaun har för sig. Hon har nu stått i samma position i fem minuter. Fyrkantiga ögon nästa?

19 maj 2012

Bröllopsdag

Idag firar jag och maken träbröllop!

Fem år. Fem år har gått sedan jag och syrran begav oss till frissan i ottan, sedan vi fotograferades i Trädgårdsföreningen, trädde på ringarna på varandras fingrar i Tuve kyrka, fällde glädjetårar när solisten sjöng "För kärlekens skull", åkte Mustang från 60-talet till festlokalen på Stora Holms Säteri, blev bortskämda med tal, sång och spex av nära och kära, dansade brudvals a la Let's Dance så våra mammor tappade hakan, festade ända in på småtimmarna och åkte med gästbussen till bröllopssviten på Hotell Eggers.

Världens bästa dag! Världens bästa gäster! Och världens bästa man!

18 maj 2012

Allra bästaste tjejorna!

Helt plötsligt kom solen fram och det kändes som vår igen. Nu håller vi tummarna att termometern kommer visa +24 i veckan som utlovat av min glädjeapp i telefonen. (Jag har två väderappar och de stämmer aldrig överens. Visar den ena sju grader och ösregn visar den andra växlande molnighet och +17 C)

I skrivande stund har jag en sovande bebis i famnen, Lovisa ser på Bolibompa och Niclas grillar hamburgare. Så här skulle man ha det när man har det som sämst!


Allra bästaste tjejorna!

Helt plötsligt kom solen fram och det kändes som vår igen. Nu håller vi tummarna att termometern kommer visa +24 i veckan som utlovat av min glädjeapp i telefonen. (Jag har två väderappar och de stämmer aldrig överens. Visar den ena sju grader och ösregn visar den andra växlande molnighet och +17 C)

I skrivande stund har jag en sovande bebis i famnen, Lovisa ser på Bolibompa och Niclas grillar hamburgare. Så här skulle man ha det när man har det som sämst!


Någon gillar melon

Nya favoritmellanmålet: melon!

Tror ni förresten inte att ungen börjat dricka välling! Det tar skruv att vara borta och jobba för under den veckan började Agnes krypa, hon lärde sig dricka välling och framtänderna kom fram! (Och så insåg Agnes att den där pappa faktiskt är rätt kul att hänga med!)

Fönstertittare

Den här kissekatten hälsar på titt som tätt och morsar på Leffe och Doris som kommer bra överens med denna vita pälsboll. Vi kallar honom "Raggarn" då det är en Ragdoll. Den sitter ibland på dynlådan på altanen och tittar in genom fönstret.

16 maj 2012

Djurpark och gamlemormor

Idag hade vi bestämt att åka till Borås Djurpark för att möta upp mina barndomsvänner Lollo och Mia med deras barn som precis som Lovisa och Agnes är födda -08 och -11.

Vädret imorse var ju inte det bästa på morgonen men när vi parkerade bilen i Borås var det klar himmel och sol!
Vi gick sakteliga runt och strosade, ungarna var mer intresserade av att plocka pinnar, klättra och hoppa i vattenpölar. Tur att Lovisa går in gratis fortfarande!!
Vi hann grilla korv och titta på björnarna innan det satte igång att regna. Och börjar det regna i Borås så slutar det liksom aldrig... Regnskyddet till vagnen samt min regnjacka blev kvar i bilen. Jippie. När vi kommit till lekplatsen ville givetvis barnen leka och det i regnet. Vi morsor gick in i den närliggande grillstugan, satte på grillen och värmde oss! I maj månad. Då ska man ju för bövelen strutta omkring i skira sommarklänningar och ballerinas.

Efter zoobesöket åkte vi till Sandared och hälsade på mormor Inga-Lill. Lovisa och mormor lekte "mamma pappa barn" och Lovisa fick mormor till att vara barn och gå och sova på mattan i köket. Fotot kan dock lätt misstolkas, mormor är pigg och kry!
Sen övergick de till den mer stillsamma leken "gömma nyckel". Fast Lovisa är otålig och hämtar nyckeln från sitt gömställe innan man ens haft en chans att börja leta. Haha!