29 september 2011

Sensommar?

Jag och mina flickor är på väg till lekplatsen. Antar att den kommer bli vårt andra hem ett tag framöver då vi inte har någon bil hemma om dagarna. Men vad gör det en dag som denna när vädret är som det är!

Läste förresten ut Änglamakerskan på två dagar. Måste hitta ny bok. Tips någon?

27 september 2011

Första vardagen

Ja då har Niclas börjat jobba och Lovisa är åter på dagis efter sin tre veckor långa "storasysterledighet".

Hade minst sagt grus i ögonen när klockan ringde imorse eftersom Agnes lägligt nog passade på att hålla mig vaken mellan 2.30 och 5.30. Gäääsp!!

Så nu tänker jag luta mig tillbaka i soffan med en kaffe och Camilla Läckbergs senaste bok. Dåligt samvete? Inte ett dugg!!

25 september 2011

På promenad

I fredags kväll innan middagen tog vi en kort promenad runt kvarteret. Lovisa fick köra vagnen och hon var stolt som en tupp! 
Vi var tvungna att prova vagnen när man klickar i bilstolen. Vagnen, en Bugaboo Cameleon, hade ju med sig en bilstolsadapter vilket är väldigt behändigt om man bara ska in en snabbis nånstans och inte vill ta ur ett sovande barn och lägga i insatsen. Man tar bara ur stolen ur bilen och klickar på det på chassit. 



Snacka om hårsvall!

Lovisa blev lite putt helt plötsligt och skulle vända och gå hem.....
.....men det gick över ganska snabbt!

Chill i soffan

Det tar på krafterna att gå runt i djurparken.... Lovisa regerar i TV-soffan och tittar på Madicken. (för typ tusende gången) En annan hade hellre sett MFF ta sig an AIK och se om guldet hamnar i Helsingborg redan idag. Igår var det definitivt adjöss goodbye för Elfsborg och kanske även för Haglund?

Mannen står i köket och rullar köttbullar, precis som det ska vara! Imorgon är det dock slut på markservicen här hemma då Niclas börjar jobba efter tre veckors ledighet.

Djurparken

Vi är i djurparken och snart går tåget till barnens stora förtjusning! Agnes hänger med i bärsjalen, väldigt bra uppfinning!

24 september 2011

Morgonbestyr

Mätt bebis - check!
Nybadad bebis- check!
Sovande bebis - check!

Nu ska jag ta fram kartongen med höstkläder och se om det är något som passar. Wish me luck!!
I eftermiddag sticker vi till Sandared och myser med mormor och morfar. Vi stannar över natt eftersom Borås Djurpark står på agendan imorgon!

22 september 2011

Nöjd bebis

Nybadad bebis i famnen. Det finns inget som luktar så gott!!

Jag och Agnes är alldeles allena hemma. Niclas är på Gamla Ullevi och tittar på IFK. Under tiden är Lovisa hos farmor och farfar och badar badkar. Det sista hon sa innan hon stack var: "Jag ska inte vara blyg. Jag ska prata". Ok.... Har fått rapport om att hon sannerligen håller vad hon lovat!! (vad får hon allt ifrån?)

Appar

Testar några olika bloggappar bara....

21 september 2011

Lekdejt

Idag har det varit studiedag för alla förskolor i Lerum så lagom till frukost kom Viggo och Eva på besök. som vanligt lekte barnen fint och fredligt. På eftermiddagen låg barnen i soffan och tittade på Pippi och höll om varandra. Sötisar!

Snart efter att herrbesöket åkt hem kom mormor på besök. Hon och Lovisa spelade pippilotto som Lovisa fick i födelsedagspresent.

Agnes mår fint, äter som en häst. Igår var vi på "besiktning" på BVC. Där kunde det konstateras att Agnes vid 2 veckors ålder väger lika mycket som Lovisa gjorde när hon var 6 veckor. Oj oj oj...

20 september 2011

Sist ut....


I söndags tog jag och Agnes en tur till Allum för att köpa strumpbyxor och handsprit. Det slutade med att jag kom hem med en iPhone 4. (Snacka om svältfödd på shopping!) Har en längre period varit mäkta trött på min mobiltelefon och har sen länge börjat nedräkningen till december då mitt abonnemang går ut så jag får skaffa en ny telefon. Men i söndags tänkte jag ändå kolla om det var möjligt att byta tidigare och det var det!!! 

Så nu mina vänner, kan jag blogga från mobilen. Vi snackar "Jossan - direkt från verkligheten", häng med på en spännande resa nu i höst där jag kan rapportera direkt från amningshörnan och skötbordet. Just det, spännande är bara förnamnet. :-)

Men jag skulle behöva lite tips från er vana iPhoneanvändare. Vilka appar kan man verkligen inte leva utan? (Har redan laddat ner Word Feud som alla pratar sig så varma om)

19 september 2011

Softar i soffan

Idag har vi varit på en liten utflykt till Alingsås. Vi strosade på stan, lunchade och avslutade med ett besök i Nolhagaparken. Nåja, jag och Agnes satt större delen av tiden i bilen vid Nolhagahallen och ägnade oss åt amning....

I skrivande stund kikar jag på Svenska Hollywoodfruar. Säger som Roy i Macken: "Secket folk"!

18 september 2011

Snäll syrra


När Agnes ligger i babysittern och börjar gny det minsta lilla är Lovisa där som ett skott och klappar och pussar. Dessutom lånar hon ut diverse saker som ligger henne varmt om hjärtat. Här har hon fått låna dockan och Bamseplånboken. Alltid bra med lite kosing!
Och är det mitt i natten och Lovisa kommer över till vår säng har hon alltid med sig dubbel uppsättning av gosedjur, så det räcker till Agnes också!

17 september 2011

Besök i Torskog




I torsdags besökte vi Niclas farmor och farfar som bor i Torskog, ett par mil ovanför Kungälv mot Lilla Edet. Lilla Agnes sov under nästan hela besöket.
Som alltid när vi är på besök i Torskog blev vi bjudna på fantastisk god middag. Köttbullar, potatis, brunsås, pressgurka och kokta morötter. Gott!



16 september 2011

Treårsdagen

Det här året har fokus verkligen legat på 3/9 av två olika skäl. Inte bara var det beräknad nedkomst för Baby Albinsson utan också för att vår stora lilla tjej fyller 3 år. Farhågorna var ju att bebisen skulle titta ut på just detta datumet. Jag hade skojat tidigare i veckan att värkarna var välkomna att sätta igång på kvällen när gästerna gått hem och så blev fallet. (Dock avtog de....)

Eftersom vi inte visste hur det skulle bli med kalas var bara närmsta familjen inbjuden. Vi hade ett jättemysigt kalas med kaffe, bullar, kakor och tårta. Vädret var till och med så fint att vi satt ute på altanen, vilket vi gjort på alla Lovisas födelsedagar hittills.

Tack för alla fina presenter! 





Hälsning till Uppsala



I somras träffade vi som vanligt moster Bitte (Niclas moster) som kom ner till torpet på sin semester. Med sig hade hon en present till den kommande bebisen. Vad sägs om ett par alternativa Converse? Agnes tackar och bockar och hoppas att det inte dröjer ända till nästa sommar förrän hon får tacka moster Bitte personligen. 


14 september 2011

När kom hösten?

Idag behövde jag sticka till Lindex en sväng. Mest för att jag faktiskt behövde en ny mascara men också för att köpa strumpbyxor till lillfisen. Hade inte sparat några från Lovisa eftersom strumpbyxor alltid har tendens till att bli urtvättade. Under tiden jag och Agnes sonderade terrängen på Lindex tog Niclas och Lovisa ett varv på ICA.

Innan Agnes kom till världen funderade jag en del på hur stor skillnad det skulle bli på att ha ett och två barn. Nu, nio dagar som tvåbarnsmamma, kan jag i alla fall konstatera att det tar sin lilla tid att komma iväg nånstans. Och då skulle vi bara till Lindex och ICA. Vojne, vojne......

Inser att jag varit inne i min lilla bebis-, och amningsbubbla ett tag eftersom det verkligen är höst ute. Det är inte bara vädret som skvallrar om detta utan även utbudet på Lindex. Tog ett snabbt varv på damavdelningen och blev inte särskilt imponerad. Rost och terracottanyanser??? Usch.


En av dem är glad i alla fall!


13 september 2011

Boråsturné

I förmiddags stuvades familjen in i bilen som styrdes mot Sandared för att hälsa på Arne och Inga-Lill, där vi bjöds på fika.
Vi hade lovat Lovisa ett besök på Leos Lekland för att leka av sig och det gjorde hon och Niclas med besked. I ca tre timmar åktes det rutschkanor och lektes i bollhav! Under tiden softade jag och Agnes i soffan hemma hos syrran som hade en ledig dag från sjukhuset. Mys!



11 september 2011

Stolt mamma

Idag har jag inte gjort många knop. Tror bestämt att vi har fått en tjej som trivs bäst av att vara nära. Hon somnar i famnen men så fort jag lägger ner henne i babysittern eller i vaggan vaknar hon och gnyr och tystnar så fort jag tar upp henne.

Jag har fått låna en bärsjal av en väninna som verkligen är toppen! T.ex var jag ensam en stund på eftermiddagen och hade lovat Lovisa att leka med modellera (eller "dega" som Lovisa själv säger!) och då passade jag på att vira in Agnes i sjalen, på så sätt är hon nära men jag har ändå båda händerna fria att göra saker med Lovisa.

Tidigare ikväll när Lovisa skulle sova fick hon lite sällskap av lillasyster. Mina älsklingar!!





























Måste säga att jag är så stolt över Lovisa som är så duktig och gullig mot sin lillasyster. I morse gjorde hon ett litet glädjeskutt och utbrast: "Det är så kul att ha en syskon. Wippie!!"
Så fort Agnes är ledsen ska hon fram och trösta. Hon överöser Agnes med pussar och kramar och lånar till och med ut Scotty, sin favorithund!

Just det ja, en recension från nattens amningspass: Första passet zappade jag mellan "Världens tuffaste polisstyrkor" och "Myten om flygsäkerheten i Amerika". Gäsp......
Andra passet var så sent (eller tidigt om man vill) som kl 06 och då sänds dubbelavsnitt av Dr Phil. Finns det någon präktigare person? Just detta programmet handlade delvis om hans barnbarn som fyllde ett år (dubbelgäsp) och dels om hur man kommer i form efter graviditeten...... Kändes rätt träffsäkert, men en annan får ju vänta ca 8 veckor innan man kan börja träna.
Och givetvis var jag ju tvungen att kolla klart på programmet så man kunde reta sig på att Dr Phil går ut i publiken, fattar frugans hand och spatserar ut hand i hand......

10 september 2011

Tidsfördriv

Jag är egentligen inte stort fan av att ha TV i sovrummet. Men har man en envis make som skyller på "Tinnitus Light" så var det bara att vika sig när vi i början av sommaren färdigställde renoveringen av vårt sovrum.
Nu när det ammas ett par gånger per natt är det trots allt inte så dumt med TV ändå. Särskilt inte nu så här i början när amningen än så länge inte går på rutin utan tar lite längre tid.

För er om inte sitter limmade framför TV:n under vargtimmarna kan jag meddela att det sänds allsköns dynga under dessa timmar.

Vad sägs om det amerikanska otrohetsprogrammet Cheaters? Det går ut på att man misstänker att ens partner är otrogen, anlitar en privatdetektiv som tar reda på fakta genom spionage, när de har tillräckligt på fötterna tar de den otrogne på bar gärning genom att dundra in med ett helt TV-team och en skogstokig partner i släptåg som undrar "what the hell is going on"?
Snabbrecension: Att ett produktionsbolag ens nappade på idén är för mig en gåta. Inte direkt en het kandidat för en Emmy.

Återkommer i morgon med en ny recension av natt-TV!


Mosterbesök

I eftermiddags kom Emma och Calle på besök. Vi grillade och avslutade en trevlig eftermiddag/kväll med att kolla på Gäster med gester. Kalla mig old-fashion, men jag gillar det programmet!
Lovisa fick en ny favorit, närmare bestämt Calle. Han fick inte en lugn stund!

Tusen tack för de fina presenterna; bodyn från Villervalla, mjukiskaninen och Spöket Labansockarna.




09 september 2011

Höst på G

Redan en favoritbild!

Idag hade Agnes sitt första besök. Mormor och gamlemormor kom på besök (morfar fick stanna hemma pga dunderförkylning) och med sig hade de fika och en pastagratäng och en massa fina presenter. Tusen tack!

I skrivande stund ligger stortjejen och sover, hon hade 38 graders feber vid läggdags och var jättehängig och ynklig. Agnes ligger bredvid oss i soffan medan vi kollar på Idol och har tänt en massa ljus. Hösten är verkligen på intågande!

Premiärtur

Är nyss hemkommen från lekplatsen. Det blev en mycket långsam promenad, av förklarliga skäl.
Det var inte jättepoppis att ligga i vagnen, Agnes skrek i högan sky.




När vi kom tillbaka hängde det blomsterbud på dörren. Ända från familjen Nedoh i Hong Kong! Tack så jättemycket för en väldigt vacker bukett.


07 september 2011

En present

Igår när Niclas och Lovisa kom på besök var det inte bara Agnes som fick present. Även den trötta men lyckliga mamman belönades med en gåva, nämligen ett A i "bling bling" till mitt Tomas Sabo charm bracelet. Så nu har jag alla bokstäver som behövs!

I USA är det vanligt, eller snarare kutym, att pappan belönar den nyblivna mamman med en s.k "push present", ofta nån form av smycke. Fast i vårt fall får vi väl kalla det snittpresent, eftersom även denna förlossning slutade med ett akut snitt efter många timmars resultat-, och tröstlöst värkarbete. Men nu är vår lilla guldklimp här, och då spelar det föga roll hur hon kom ut. (även om jag fortfarande är en smula nyfiken på hur det är att föda " normalt"). Men det lär jag aldrig få veta, för nu är vi nöjda!

06 september 2011

Lugn dag

Ser det inte rätt skönt ut?

Niclas och Lovisa har varit här en stund. Passade på att duscha, dagens stora happening! Vi är rätt trötta, tog en välförtjänt tupplur på tre timmar efter frukost. Gött!!

05 september 2011

Äntligen är hon här!

Idag kl. 13.13 kom vår lilla Agnes till världen! Ett helt kilo tyngre än Lovisa, närmare bestämt 4185 g. Förlossningsberättelse kommer, nu har viktigare saker för mig. Snosa bebis till exempel!

03 september 2011

Grattis Lovisa 3 år


Idag fyller världens goaste Lovisa 3 år. Vi väckte henne med frukost och paket på sängen och det var en glad tjej som öppnade paket och blåste ut det lilla ljuset som satt i prickigkorvmackan!

Snart beger sig jag och Lovisa till Solkatten och strosar runt lite medan maken storstädar inför eftermiddagens fikakalas med släkten. 

Bjussar på några bilder på vår skatt! Snart har vi en till, men den får vänta på sig tycker jag, för idag är det Lovisas dag!













01 september 2011

Soft dag med Lovisa



Har varit ensam med Lovisa hela kvällen då Niclas varit ute med jobbet på avtackning av en kollega. Vi har softat i form av bad i poolen, häng i soffan och spel på datorn. Dagens middag bestod av makaroner och stekt falukorv. Ingen gastronomisk upplevelse direkt, men ack så enkelt och snabbt!

GRAVIDSTATUS:
Ett besök hos barnmorskan hanns med imorse och allt såg bra ut, hade nästan hoppats på lite högt blodtryck vilket kan tyda på att det är nåt på G.

När en kvinna är gravid är det ju fritt fram att kommentera storlek på mage, om det är en typisk "tjejmage" eller "killmage". Om magen är stor, liten, putig, om den sjunkit ner osv. Jag stör mig inte över detta, magen växer ju uppenbarligen. Däremot fick jag en fin kommentar från en kollega i våras. "Du ser ut precis som min dotter när hon var gravid, gått upp det mesta över rumpan och höfterna". Eh ok...tack?

En frågeställning som jag dock tycker är lite märklig är: "Hur mycket har du gått upp?" (Särskilt om frågan kommer från folk man inte känner sådär jättebra, som typ kollegor, grannar eller andra ytliga bekanta) Är det verkligen intressant?  Så för den som är intresserad har jag gått upp 19 kg och jag kunde inte bry mig mindre.