31 juli 2011

Dag vid beachen

Idag har jag badat "på riktigt", dvs doppat huvudet under vattnet. Kan inte påstå att det var jätteskönt, men svalkande effekt hade det i alla fall.

I skrivande stund har jag precis konstaterat att jag fått färg idag, nyans kräftröd dessvärre. Lär bli varse ikväll efter en dusch....

Lovisa och farfar spelar vattenpolo i poolen, självklart har farfar den rätta utrustningen......

30 juli 2011

Kvällsmat från mourikkan

Har tagit paus från målandet, det vankas kvällsmat i form av pytt, (guldpytt enligt svärfar) och stekt ägg. Efter maten blir det en sista strykning färg så skänken kan forslas hem imorgon.

Ännu en dag till ända

(meningen var att detta inlägget skulle publicerats igår kväll, men det är lite sisådär med uppkopplingen här ute i bushen.....)

I skrivande stund ligger jag och lyssnar på Lovisa som snusar och sover i kökssoffan. Dagen har bjudit på en hel del skratt, som vanligt när man hänger med Lovisa. Imorse tex låg vi och mös framför Bolibompa när Lovisa sa: "mamma, du får raka benen när vi kommer hem". Varför då frågade jag? "För de är lite häggiga" (Hon kan inte ännu uttala sje-ljudet)

Något som vi pratar mycket om nu för tiden är att bebisen kommer snart. Jag har förklarat att jag och pappa ska åka in till sjukhuset och så får vi hjälp av doktorn att ta ut bebisen. Lovisa pratar mycket om vad hon ska göra med bebisen; hjälpa till att byta blöja, sjunga sånger för den. Bebisen ska få låna hennes leksaker och dessutom ska hon lära den att hoppa jämfota. Låter ju som rena barnleken att bli tvåbarnsmamma! ;-)

Imorgon ska det vittjas kräftburar och moster Bitte (Niclas moster) kommer på besök från Uppsala. Alltid lika kul att ses även om det bara blir ett par dagar om året. God natt, gott folk!

29 juli 2011

Sovdags

Lovisa ska sova, visst ser det mysigt ut om än lite trångt....

Idag har vi inte gjort många knop. Niclas är i stan och hjälper kompisar att flytta så jag, Lovisa och svärmor passade på att ta en tur till Återbruket, second handbutiken, och där fick jag syn på en skänk i serien Äpplet. Funderade i fem minuter sen slog jag till. Stort tack till svärisarna som hjälpte till att forsla det till torpet!
Jag har kikat på Blocket ett tag på en skänk av den typen jag köpt; ganska hög, hylla mot väggen ovanför en oval spegel. Bilder kommer.

28 juli 2011

Avstickare till Tibro

Vi är på utflykt till Hjo men tog en avstickare till "metropolen" Tibro för att besöka den urgulliga butiken Förr & Nu, en butik helt i min smak. Det som fick följa med hem var bl.a. några skålar från Ib Larsen.
Dessutom fick Lovisa alldeles själv välja (nåja, kanske med lite guidning....) en nalle till sitt kommande syskon.

I butiken fanns också Onionskålen som jag köpte på Liseberg. Vad den kostade? 99 spänn......

27 juli 2011

Vattenrutschkana à la torpet

De två tokarna, farfar och Lovisa, roar sig med att åka vattenrutschkana. Jag står nervöst och tittar på eftersom jag läst varningstexterna och konstaterar att Lovisa egentligen är på tok för liten för såna här exter......

Fika på badstranden

Vi är vid Lille Havsjön på Hökensås och solar och badar. Eller jag badar inte, det är bara 19 grader...... Lovisa hoppar och doppar huvudet som vanligt, den lilla galningen!

God morgon!

Strålande väder idag! Vi är på torpet och sitter på altanen med varsitt glas apelsinjuice och mornar oss. Idag blir det horisontalläge i en solstol, i alla fall för mig.

26 juli 2011

Bebiskläder


Jag var bara tvungen att ta fram Lovisas bebiskläder i storlek 44 och 50. Hon var ju ganska liten när hon föddes så en del kläder i stl 44 fick inhandlas, Lindex är den enda av de stora butikskedjorna som har den storleken tror jag. Också denna gången får mina gamla bebiskläder komma till användning, röda underbyxor med retromönster i form av elefanter.

Den här graviditeten har verkligen gått i ett nafs. Förra gången var man förberedd på ett helt annat sätt, vid den här tiden förra gången var vaggan och vagnen bäddad. Babyskyddet och BB-väskan låg i bagaget på bilen, just in case. Alla bebiskläder låg prydligt ihopvikta i skötbordets hylla. Vid ett tillfälle frågade jag Niclas: "Vill du vara med och vika bebiskläderna en gång till?". Hans svar: "Eh, nej tack". Haha!

24 juli 2011

Grannar

Vi har väldigt gulliga grannar. Ett pensionärspar som ställer upp att ta in post och mata katter när vi inte är hemma. Om de hör att vi är ute i trädgården kan de ropa över häcken om Niclas vill komma över på en öl. De är väldigt glada i Lovisa och Lovisa är glada i dem, för Kerstin låter henne norpa så mycket smultron, körsbär och gräslök (!) hon vill.

De i sin tur har grannar nedanför sig, också ett pensionärspar som är ganska nyfikna av sig, i alla fall karln! Häromveckan hade han sagt till våra närmsta grannar nåt i stil med: "Albinssons är ju aldrig hemma, de är ju ute och flänger hela tiden. Igår var de ute med bilen fyra gånger och dagen innan tre gånger".
Haha! Lustigt att det finns folk som lägger märke till sånt. Jag undrar om han sitter vid fönstret dagarna i ända och för statistik över hur många gånger vi åker fram och tillbaka på gatan?

23 juli 2011

Sandaredsbesök

Pappan jobbar, så jag och Lovisa passade på att åka till Sandared och hälsa på mormor och morfar. Vi tog en promenad till Arne och Inga-Lill och åt glass. Lovisa tyckte det mest var kul med gungorna nedanför balkongen.

22 juli 2011

Regnig dag


Nu har gästerna satt av hem mot Stockholm. Regnet vräker ner ute och jag och Lovisa sitter fortfarande i morgonrock och pyjamas och bakar med modellera. Soft dag med andra ord.

I eftermiddag ska jag till barnmorskan. Därefter hade jag tänkt att vila, det har inte blivit så mycket av den varan de senaste dagarna. Dessutom är inte nattsömnen vad den borde vara, varje gång jag ska vända mig känner jag mig som en elefant och låter som en frustande flodhäst. 43 dagar kvar. But who's counting?!? :-)

21 juli 2011

Anten-Gräfsnäs

Idag var vi på en utflykt som jag inte varit på sen jag själv gick på dagis, men som man ändå har några minnen kvar från. Vi körde de ca tre milen till Anten, lite utanför Alingsås och hoppade på ångtåget som tog oss till slottsparken i Gräfsnäs. Vädret var hyfsat när vi åkte hemifrån så vi packade med badkläder som vi faktiskt fick användning av.

 Lovisa posar på en bänk innan avfärd

Hjalmar och Lovisa laddar upp med glass inför tågresan på 45 minuter.





 Från tågstationen i Gräfsnäs var det endast en promenad på fem minuter till parken som hade badplats, café, slottsruin och till barnens stora glädje; en lekplats!

Lovisa, den lilla badnymfen, ville givetvis bada så hon och Niclas doppade sig, men Anten verkar vara en kall sjö, för det var tydligen svinkallt. Jag själv var hur varm som helst efter tågresan och fikat i solen så jag bytte om till bikini, men lät bli att bada......

På vägen tillbaka till Anten delade vi vagn med ena riktiga solstrålar.....NOT!
Medan vi satt och väntade på att tåget skulle gå stod det en dam utanför och rökte vilket resulterade att det rykte in och stanka rök i hela vagnen eftersom alla fönster var öppna. Niclas gick fram och stängde fönstret där damen stod och sa att det faktiskt rykte in. Damen står kvar och fortsätter röka. Jag kläcker då att det finns riktigt korkade människor. Sen när damen kommer in inser jag att hon tillhör sällskapet som sitter på bänken bredvid, så jag skäms en smula över vad jag sagt. Då börjar damerna viska med varandra, eller de trodde att de viskade men jag hörde ju varenda ord de sa: "Hon den höggravida, hånflinade åt dig när du kom in i vagnen. Lite rök får de väl tåla!" Hånflina.......ja eller hur.

Till dig som röker:
Vi som inte röker har valt att avstå av en anledning. Vi är INTE intresserade av att fylla våra lungor med gift, så vänligen gå undan om du prompt måste röka på allmänna platser. Jag tycker det tillhör allmänt hyfs att inte tända en cigg i stora folksamlingar. Dessutom sätter det sig i kläderna, ytterst ofräscht! 
(Så, nu har gnäll-Jossan sagt sitt om rökning.....hehe!)

En liten parantes på en över lag väldigt mysig och lyckad utflykt. Rekommenderas starkt!

20 juli 2011

Reflektioner från dagens tur till Liseberg

Eftersom vi ha besök från den kungliga huvfudstaden är ju en visit på Liseberg ett måste under dessa dagar de är här.

Dagens insikt: Vi var inte de enda som planerat att besöka Liseberg denna dag. Att gå dit när Gothia Cup pågår är egentligen bara dumdristigt såvida man inte tycker om att köa 40 minuter till Farfars bilar samt att ha träningsoverallklädda ungdomar springande framför barnvagnen.

Dagens höjdare: Kaninteatern på Lilla Scenen vid kaninhuset. Lovisa satt som klistrad under den halvtimmeslånga showen, klappade i takt med musiken och sjöng med.

Dagens svullo: Jag själv! Blev kommenderad av Niclas att ta på stödstrumporna och fotriktiga skor (alltså inte ballerinor utan rejäla gympadojor) Får nog erkänna att det inte är det bästa att strosa runt på Liseberg i 35:e graviditetsveckan. Egentligen.

Dagens modiga: Lovisa som åkte Små Grodorna alldeles själv när jag och Niclas stod bredvid och tittade på.

Dagens roliga: Tjejen som satt bredvid Lovisa i ovan nämnda åkattraktion skrek till sin pappa mitt under färden: "Pappa, pappa, det kittlas i snippan!"

Dagens mest oväntade: För ett par veckor sedan läste jag en blogg där jag såg en fin kittel/hink att ha lök i på köksbänken. När jag var på Allum förra veckan såg jag att den fanns i en av inredningsbutikerna, men gick hem tomhänt då jag inte tyckte den var värd 165 spänn. Idag på Liseberg var jag inne i en liten butik med all möjlig "skit" och såg samma hink för 119 kr så då slog jag till. Alltså, allt är inte dyrare på Liseberg!

Dagens antiklimax: Lovisa och Niclas köade i 20 minuter till Rabalder och hade kommit till mitten av kön när Lovisa kläcker att hon måste kissa. Så det var bara att ta sig ur kön och gå på toa. Det blev ingen Rabalder sen utan den missade turen kompenserades med en åktur i de flygande elefanterna OCH en åktur i Vikingabåtarna.

19 juli 2011

Gottegris


Nu har våra gäster anlänt och vi har suttit ute på altanen hela eftermiddagen! Enligt väderleksrapporten som jag haft stenkoll på den senaste veckan skulle det inte vara möjligt.

Lovisa och Hjalmar har lekt och plockat hallon och pallat smultron och körsbär hos grannen. (Med grannarnas tillåtelse givetvis!) Syns kanske runt Lovisas mun.....

Imorgon blir det en heldag på Lisberg!

Badrumsspegel och gästrum

Igår målades listerna och dörrfodrena klart och gästrummet kan anses som klart. Det enda som återstår är att tapetsera väggen, men det blir nog först efter semestern. Och så ska taklampan bytas ut, den som hänger där nu är ytterst temporär......

Igår var jag en sväng på Allum och hittade av en slump en spegel på Åhléns, som klippt och skuren för lilltoan. Fick punga ut 79 spänn,som hittat! De var dock gulnad i färgen så när penslarna och färgpytsarna ändå var framme strök jag ramen ed vitfärg. Blev verkligen jättenöjd med resultatet!

Välbehövlig vila

Jag och Lovisa drog in till stan redan kl 9.20 imorse för att springa ett ärende. Det var inte världens piggaste eller gladaste unge jag hade med mig så nu ligger vi båda och vilar framför Bolibompakanalen medan mannen i huset storstädar inför besöket som anländer i eftermiddag.

18 juli 2011

Rackartyg

Nyss hemkomna från outletshopping i Gällstad. Mina fötter är svullna så jag la mig en stund på soffan med fötterna högt. Precis när jag låg som skönast började Lovisa ropa inifrån lilltoan om att papperet tagit slut så givetvis fick jag resa mig (vilket inte görs i en handvändning direkt) och möts av denna synen:




Giv mig styrka!

17 juli 2011

Hår och naglar

Jag och Niclas har ikväll varit i London, på landet (eller Landix som Lovisa säger) samt scrappen. Lovisa styr och ställer med oss här i soffan som för tillfället förvandlats till en båt. Vi har haft nagelstudio och frisörsalong. Niclas fick sig en omgång med nagelfilen...... Haha!


Kalas


I förmiddags tog jag och Lovisa en tur till Göteborgs sunkigaste shoppingcentra, Backaplan! Vi skulle lämna in bilen för tvätt. En "Utvänding - Invänding" som vi brukar kalla det eftersom det står så på skylten. Haha! Under tiden bilen fick sig en omgång besökte vi Toys R Us och köpte en 1-årspresent till Oskar dit vi var bjudna på kalas i eftermiddags. Brioklossar och pekbok slank ner i shoppingpåsen.



Så här trött är man när man varit på 1-årskalas tillsammans med en massa andra barn!



Den här boken fick följa med oss hem, tyckte den passade bra i dagsläget med ett syskon på väg. Kommer själv ihåg den boken från att jag var barn, älskar verkligen Ilon Wiklands illustrationer.

I skrivande stund tittar jag och Lovisa på Elfsborg som tar sig an seriejumbon Halmstad. Något annat än tre pinnar vore mediokert. Pappan målar och donar i rummet på övervåningen. Snart, snart, snart är det klart och piffet ska sättas igång!

Lika som bär?

Vid frukosten satt jag och läste gårdagens GT och förfasades över att det på ena sidan fanns en bild på ett svältande barn i Kenya och på andra sidan en artikel om att Elin Woods träffat en ny kille. Tyvärr vet jag nog vilken artikel som folk läser mest......

När jag satt där och läste utbrast Lovisa: "nästan som morfar!" och pekade på tidningens förstasida. Haha!

16 juli 2011

Djurparksbesök & kusinbus

Idag på förmiddagen styrde vi kosan mot Borås Djurpark tillsammans med familjen Rekordelius. Idag hade tydligen halva västsverige också valt att åka dit för det var väldigt mycket folk! Fast enda stället där det egentligen märktes av att det var mycket folk var när vi skulle grilla korv, det var lång kö till grillstugan......


Hålla bästa kompisen i handen, det är grejer det!





Finskorna på..... Undrar om det är särskilt bekvämt att knata runt i trallor!?!

Gött att luta sig lite tillbaka om man blir trött.......

Glasspaus

Lovisa fick rida häst. Viggo var mer tveksam och bestämde sig för att
strunta i pållarna och åka tåget istället!

Efter ett drygt fem timmar långt djurparksbesök stannade vi till i Sandared och träffade kusinerna Gustav och Erik som varit på sommarlov hos farmor och farfar (Lovisas mormor och morfar) i en vecka. Vi grillade och njöt av kvällssolen på altanen. Misstänker att det inte kommer bli så många såna kvällar framöver efter att ha gluttat på väderprognosen för kommande vecka. Typiskt, vi som får finbesök från hufvudstaden......

15 juli 2011

Kattekipage


Det är inte bara Sandra som har äran att köras runt i Lovisas dockvagn......

Nya gardiner

Vi har äntligen gjort oss av med gardinerna i matsalen, har tyckt länge att de varit sunkiga och slitna. Så när min mamma var i Ullared härom veckan bad jag henne köpa de prickiga hissgardinerna som jag är så förtjust i. Dock hade de inte exakta mått så idag kom Eva hit med sin symaskin och sina skräddartalanger och fixade till några fållar och så att banden hänger mer centrerat.

Stort tack mamma, som köpte gardinerna och stort tack Eva, som fixade så det blev snyggt!

14 juli 2011

Mamma, pappa, barn


De senaste dagarna har Lovisa lekt väldigt mycket med sin docka Sandra. Idag fick jag vara storasyster och Lovisa skulle vara mamma, med handväska och simpuffar! Hon gick ut en sväng och satte sig i trädgårdssoffan på framsidan och när jag frågade henne var hon gjorde svarade hon: "Jag är på scrappen!" Haha!

13 juli 2011

Belöning


Det bästa med att Niclas varit borta i tre dagar är taxfreepåsen han hade med sig hem. Visserligen inhandlad efter en lista komponerad av moi. Är såld på sminkmärket MAC, bra grejer och inte för dyra.

För ett par veckor sedan när jag var inne i stan och fikade med några kompisar genade jag genom Åhléns och slank in på parfymavdelningen. Till min stora glädje såg jag att Calvin Klein kommit med en Summer Editon av parfymen Eternity. Denna parfym köpte Niclas till mig för för sex år sedan och jag fullkomligt älskade den. Så denna var ju given på inköpslistan!

Hjälpreda

Ja, vad tror ni? Det bådar gott inför framtiden! Kanske inte blir så slitigt ändå att vara hemma med två barn. Eh.......


12 juli 2011

Jättebaby


Ibland känns det som det är en sån här jätte som huserar i min mage. Den har krabaten föddes för ett par dagar sedan på ett sjukhus i Texas och vägde hela 7,3 kg!!!!  Läs hela artikeln här.

11 juli 2011

Glass efter jobb/dagis


Idag efter att jag hämtat Lovisa från dagis gick vi ner och kikade i frysen i källaren för att se om vår egenfrysta isglass var redo att ätas. Och det var den!

I skrivande stund har vi disco på Lovisas rum. "Popular", "Manboy" och "Göteborgslåten av Mix Megapol" går på högsta volym på Spotify.

10 juli 2011

Blomdoft på dass

Äntligen blommar vår krasse (sådd från scratch)! Tycker det är somrigt och mysigt med nyplockade blommor. Eller som Ernst skulle sagt: jag går igång på det!