29 maj 2011

Loppis och pottskåp

Idag efter frukost gav jag, mamma och mormor oss iväg på loppis i Hultafors. Lovisa fick under tiden vara hemma med morfar.


Jag fyndade ett pottskåp för en hundralapp! Vi får bara plats med ett sängbord i sovrummet så då ska vi sälja dem vi har och sätta dit detta istället. Det ska bara målas först.

 Några glasfat som fick följa med hem.

Vi träffade min kusin Maria och hon fick med sig detta bordet hem för ynka 40 kr. Hade jag haft nånstans att ställa det hade jag köpt det själv.


På vägen hem till Lerum stannade vi till vid en fabriksförsäljning av krukor och vaser. Dessa betongkrukor fyndade jag för 140 kr.

Mors dag




Det har väl knappast undgått någon att det är Mors Dag idag. Jag och Lovisa stack till Sandared igår och på kvällen var vi hos min farbror med familj för att kolla matchernas match, finalen i Champions League. Lovisa var trött och knoppade in fem minuter innan matchstart, bra tajming!

Idag på förmiddagen var vi hos min mormor och morfar och fikade.

28 maj 2011

Det tar sig......

 ÄNTLIGEN! Sängen är borta och står där den ska stå, i sovrummet och inte i matrummet.


Niclas har åkt till Prag med farbror Krille så jag och Lovisa invigde vårt nya sovrum. Jag var så trött igår så jag somnade medan jag läste godnattsaga för Lovisa och vaknade inte förrän 23.20.
Några bilder på sovrummet när säng, byrå och klädskåp är på plats. Det är en del saker som saknas fortfarande, bla sänglampor (elen är inte inkopplad än) fönsterlampa, hylla på väggen och lite allmänt "piff".

Överkastet från Gripsholm fick följa med hem i torsdags.



 Innan vi köpte skåpet hade vi tagit mått så att det säkert skulle passa. Igår när jag sitter på jobbet ringer Niclas och säger att skåpet inte går upp på övervåningen! Han och Krille hade testat ett otal varianter men icke. Som tur var var snickarna hemma igår och fixade till ett dörrfoder så det krävdes fyra vuxna karlar att baxa upp skåpet på övervåningen. Kan väl konstatera att möbler som tillverkades på 1910-talet var gedigna.....

Tingelingeling nu ska tåget gå....


Lovisa leker tåg med sina mjukisdjur och sjunger för full hals att de för 50 öre löser biljetten!

26 maj 2011

Stor tjej


Kan inte riktigt fatta att den här tjejen ska bli storasyster!

Idag förkunnade förresten Lovisa att hon minsann inte har napp längre när hon vilar på dagis och i sommar ska hon lämna alla sina nappar till kaninerna på Liseberg så att de kan ge dem till bebisarna!

25 maj 2011

Uppdatering på renoveringsfronten

Målaren har plockat ihop sina pinaler men kommer hit en sväng imorgon för att stryka sovrumsgolvet en sista gång. Sticker man in huvudet där för länge i nuläget kommer man nog ut hög som ett hus. Undrar om målaren verkligen använder munskydd.....
Han har satt mikrolit i hallen och två av sovrummen, spacklat och målat väggar och lister. Färgen i hallen är beige-gråaktig och bryter fint mot de vita listerna. Mycket nöjd! Färgen i Lovisas rum trodde vi skulle ha en ljus ljus rosa nyans, men när målaren var klar gick den snarare åt det lila hållet. Vid första anblicken var jag inte alls nöjd, men nu när Lovisas rum är möblerat är jag benägen att ändra mig.

På fredag ska vi äntligen flytta in i sovrummet och det mycket tunga klädskåpet ska baxas upp på övervåningen. Tur att man är gravid och har dispens från tunga lyft......

Idag på lunchen var jag i Alingsåsbutiken Balders Hage och införskaffade mitt första, och definitivt inte det sista, Yankee candle. Doftar underbart!
I samma affär fick jag även syn på ett överkast från Gripsholm, ska nog gå dit imorgon igen och glutta lite......




Skåpet som i sinom tid ska placeras i vårt sovrum.
I love it!

Vårt lilla bi!

Idag var det dags för den årliga sommarfesten på dagis. Direkt efter jobbet stack jag hem och packade fikakorgen och därefter kom svärföräldrarna och vi gick i samlad trupp till dagis där det bjöds på cirkusföreställning! 

I entrén satt fyra stiliga pojkar och tog inträde och i utbyte fick man varsin biljett som barnen så fint hade ritat. 

Först var det de mindre barnens tur att sjunga några sånger.  De hade fått klä ut sig till vad de ville och Lovisa gestaltade dagen till ära ett bi. Tillsammans med några av fröknarna leddes barnen ut i den stora salen där alla föräldrar satt på rad. Några barn började gråta så fort de såg sin mamma eller pappa och sprang in i deras famn. Lovisa tittade och tittade efter oss och när det var helt tyst skrek hon: "Min Faaaaaaaaaaaarmor, min farmor" med en glad stämma och vinkade frenetiskt med armarna. Sen fick hon syn på Niclas och ropade "Pappa, jag har målat mig i ansiktet!" Man kan säga att den lilla damen inte har något emot uppmärksamhet.......

När de små barnen sjungit klart var det de större barnens tur att visa sin cirkusföreställning. Det var hästar, kaniner, lejon, motorcykelåkare och en jätteduktig clown!


Lovisa i sin biutstyrsel
Lovisas tur att spela på trumma och det
gjorde hon med besked!!
Efteråt var det gemensam fika och barnen fick
popcorn i strut, precis som på cirkus.
På väg hem efter en lyckad eftermiddag på dagis!

24 maj 2011

Restaurangbesök

 Ikväll åkte vi in till stan för att fira svärmors födelsedag. De bor bara ett stenkast från Friggagatan som verkligen fått sig ett uppsving. De skumraska strippklubbarna har ersatts av restauranger, gym, frisörer, apotek och matvaruaffär. Riktigt trevligt!
Vi besökte Glenn Sportsbar där vi inmundigade hamburgare och tittade med ett halvt öga på Skånederbyt, som fick ett riktigt tråkigt slut. Våld hös inte hemma på arenorna, simple as that!

En One Piecereplika i leopardmönster från Gina Tricot var vår
present till svärmor. Perfekt för kalla kvällar på torpet! Haha!

Lovisa tyckte Helsingborgssupportrarna blev lite väl högljudda när HIF
gjorde mål.

Gott med glass!!!

HURRA!


Idag hurrar vi för världens bästa farmor som fyller 54 år! Hipp hipp hurra!!!
Vi ses ikväll!

22 maj 2011

Göteborgsvarvet

Igår var jag och Lovisa ute på ett riktigt äventyr. Vi började med att åka tåg från Lerum in still stan. Där gick vi i några affärer innan det var dags för lunch. Lovisa fick pannkakor med svarta oliver som hon plockade från min sallad. Intressant kombo. Vi kunde inte valt ett bättre ställe än Dahl´s Bakeshop att luncha på, det låg precis utmed slingan som alla göteborgsvarvslöpare sprang. Medan vi satt och mumsade sprang täten förbi och det fick FORT!

Vi stod utmed kanten ett tag och hejade på alla duktiga löpare. Sen tog vi en promenad till Göteborgshjulet och tog en tur och tittade på utsikten. Det började med att hjulet stannade med oss högst upp. Yikes! I vanliga fall har jag inte svindel, men detta var baske mig högt!

Efter en mysig mamma-dotter-dag på stan tog vi tåget hem igen och styrde därefter kosan till Sandared där det vankades grill hos mamma och pappa.

Kolla in videosnutten här nedan!!







20 maj 2011

På Blocket kan man hitta.....

....allt möjlig skit!

Den senaste tiden har jag lusläst Blocket eftersom vi letat klädskåp. Fastnade lite för det här möblemanget. Tror ni detta hade gjort sig i vårt kommande sovrum? :-)


19 maj 2011

Bröllopsdag

Idag för fyra år sedan sa vi ja till varandra i Tuve gamla kyrka. Vi hade en hejdundrande fest med familj, släkt och vänner på Stora Holms Säteri med många skratt och roliga och känslosamma tal och spex. En dag man för alltid bär med sig i hjärtat!

Tidigare bröllopsdagar har vi köpt skaldjur och en flaska vitt och firat på hemmaplan. Denna bröllopsdagen gick i en liten annorlunda tappning. Det är inte direkt läge att duka upp till lyxmiddag i byggkaoset hemma, det är förresten inte mysigt att överhuvudtaget spendera tid hemma.... 

Idag efter jobbet var vi inne i stan och kikade på ett klädskåp som vi bestämt oss för att köpa. Det är en dam som köper in gamla möbler och därefter restaurerar och målar dem innan hon säljer dem vidare. Hon hade tre olika klädskåp och ett drängskåp och vi fastnade för ett klädskåp med en oval spegel på framsidan, hur fint som helst! Vi har letat som tokar efter ett sånt på loppisar och second handbutiker men utan resultat, så nu när vi äntligen fann ett slog vi till direkt. Visserligen lite dyrare, men det var precis vad vi letade efter och nu slipper vi ju själva slipa och måla.








Som sagt.....bröllopsdagen firades på ett mindre sofistikerat ställe..... Classy!



Vi beställde även en lampa som ska hänga i vårt sovrumsfönster.

18 maj 2011

Trotsiga Treåriga Tösens Tramsande  och Trilskande Testar The parents Temperament och Toleransnivå.
The Parents Tampas med Trytande, Taskigt och Totalt Tetigt Tålamod.

Taktik-Tips, Tack!!!

17 maj 2011

Grisstia

Det är sannerligen inte kul att vara mitt uppe i att renovera! Saker ligger inte på sina vanliga platser och det är inte kul att hålla ordning eller städa för fem öre. Idag invaderades huset av målaren som beräknar vara klar om nån vecka, så med lite tur kanske vårt sovrum är klart till nästa helg. Hoppas!

Idag var det utvecklingssamtal på dagis och superlativen haglade, det var en stolt mamma som traskade hemåt och tackade mormor Ann så hemskt mycket för barnvakteriet!

Grattis!

Idag säger vi grattis till min pappa Bertil som fyller 57 år. Han befinner sig just nu på tjänsteresa i Litauen men väntas hem ikväll. Det blir ingen välkomstkommitté som väntar på honom på Landvetter. Det är utvecklingssamtal på Lovisas dagis och mormor Ann har lovat att ta hand om Lovisa under tiden.

Det var med lätta steg Lovisa sprang in på dagis idag och med andan i halsen hojtade hon till fröknarna att mormor minsann ska hämta henne i eftermiddag.

Grattis säger vi också till min gudfar Bengt, pappas tvillingbror!

Och idag lämnar min bror landet för utlandstjänst i hela sju månader. Det var tufft att säga "hej då" på telefon igår, men om 11 veckor är han hemma igen på leave.

15 maj 2011

Ganska slapp söndag

Idag innan klockan var halv tio puttrade vi iväg till Viggo för lite lek så att Niclas skulle få snickra i lugn och ro. 
Kidsen och morsorna traskade iväg till lekplatsen och precis när vi kommit dit öppnade sig himlen och det kom världens hällregn. Så vi gick hem igen som fyra dränkta katter.

På eftermiddagen tog Lovisa för ovanlighetens skulle en tupplur på två timmar. Under tiden försökte jag kurera min förkylningen genom att krypa ner under en filt i soffan och titta på riktig trash-TV som jag spelat in till regniga dagar (alltså dagar som denna). Blev inte friskare från förkylningen men fick i alla fall titta på program som skildrade heroinmissbrukare, hysteriska mammor med barn som tävlar i skönhet, samt en mordrotels arbete i Miami. TV-program helt i min smak!

Samtidigt på övervåningen svor Niclas upp taklister, men gav upp samtidigt som svordomarna tog slut. Är jättestolt ändå över min snickargubbe!




Är nyss hemkomna från vallokalen. Vi sladdade in dryga 40 minuter innan stängning. Plikten kallade.

14 maj 2011

Eurovision

Eurovision är uttröttande för vissa i det Albinssonska hemmet....

Second handfynd

Nyss hemkomna från Alingsås. Vi plockade upp Niclas från tåget så innan dess passade vi på att besöka Vinden Second Hand, en butik i utkanten av stan. Blev lite nostalgisk när jag hittade dessa böcker, eftersom jag själv hade dem som liten. De fick följa med hem för 30 kr.

Nu är det ryggläge som gäller för min del, jag är dunderförkyld med en hemsk hosta.

13 maj 2011

75-årskalas med V75

 Det verkar ha varit lite strul med Blogger det senaste dygnet. Det har inte gått att uppdatera plus att inlägg gjorda efter 10/5 försvunnit.

Igår kväll firade vi makens farmor som fyller 75 år idag. Hela gänget samlades hemma hos Niclas farbror i Backa på lite fördrink och mingel innan vi gav oss iväg till Mölndal och Åby travbana.
Vi hade alla chippat in 50 kr per person till en V5:a och fick alla rätt!!! En vinst som gav 131 kr. Alltså ingen storvinst.....

För att summera besöket så var det trevligt att träffa släkten även om man inte fick tillfälle att prata med alla då vi var uppdelade på flera bord. Men det vankas snart studentfirande och då träffas vi igen.
Dessutom tycker jag nog det var i dyraste laget för maten med tanke på kvaliteten den höll och servicen som gavs. Men huvudpersonen för kvällen, jubilaren själv, var nöjd och belåten och det var ju huvudsaken!


Ingvar, Niclas farfar
Lovisa chillar hos farfar



Lovisa tyckte gamlefarmor hade ett
fint halsband

Jubilaren i egen hög person